Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A kérdés hogy 30 ével ezelőtt...

A kérdés hogy 30 ével ezelőtt házasodtam és felvettem a férjem Jánosné keresztnevet is , de ez annyira zavar hogy meg szeretném változtatni az én születési keresztnevemre de a vezetéknevét meg szeretném hagyni , lehetséges ez és hogy ?

Figyelt kérdés
Köszi a segítségeteket

márc. 5. 08:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, viszont minden papírodat át kell majd íratni amin a mostani neved szerepel. Elég macerás és pénzbe is kerül, de ha neked fontos akkor hajrá :) Anyakönyvvezetőnél lehet, ki kell tölteni egy nyomtatványt hozzá.
márc. 5. 08:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Bármi lehetséges, bármire módosíthatod a nevedet. Fizetni kell érte, ennyi a történet. Tudtommal 10 ezer forint. Nálad tulajdonképpen nem névváltoztatás lesz, hanem házassági névviselési forma változtatása fog történni, de lényegtelen. Kérelmet kell benyújtani, anyakönyvvezetőnél.
márc. 5. 08:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták, az anyakönyvvezetőnél kell intézni.

Nem tudom, hogy most érvényes-e, de ezt találtam hozzá:

[link]

[link]

Anno én pont emiatt nem akartam felvenni a férjem nevét. Ha "Jánosné" lettem volna, akkor abból nem derül ki, hogy én ki vagyok, engem hogy hívnak. Ha csak felveszem a férjem vezetéknevét akkor abból meg nem látszik, hogy férjnél vagyok, szóval feleslegesnek tartottam. A férjemnek nem volt fontos, így maradtunk mindketten azon a néven ahogy éltünk előtte. Ez mindenki saját döntése, barátnőmnek az felelt meg hogy felvette a férje vezetéknevét - később be is igazolódott, mert külföldre költöztek és ott így egyszerűbb nekik.

Azzal viszont számolj, hogy minden igazolványod és szerződésed a névváltoztatás után újra kell csináltatnod! Ha te vagy szerződésben a gázszolgáltatóval akkor ott is be kell jelentened, új TB kártya kell, új jogosítvány, új könyvtári tagsági stb. Mivel nem fogod tudni igazolni, hogy te vagy az mert már nem vagy "Jánosné" a személyi igazolványod szerint.

márc. 5. 09:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!