Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért viselkedhet így?
A házimunka többségét én csinálom. Ő sokszor munka után csak pihen vagy rajzol. Míg én hazajovok és nekiállok az itthoniaknak. Én észre veszem mit kell csinálni ő nyugiban van továbbra is.
De mégis ha valamit nem csinálok meg, akkor rögtön szóvá teszi hogy azt hittem tegnap vagy tegnapelőtt megcsinálod. ( ő ezalatt ugyanúgy itthon volt). De olyan hangnemben mondja hogy az érződik hogy mintha mindent ő csinálna mindig.
Tehát ha valami nincs megcsinálva rögtön szóvá teszi.
35f
Gyerekkorban ezt látta a szüleitől? Az egyik dolgozott, a másik csinálta kizárólag a házimunkát?
Ezt a sémát követi tudattalanul esetleg.
Vagy csak lusta.
Azt gondolja, hogy nem az ő dolga? Sose mondtad neki, hogy ezt közösen kéne, vagy legalább szétosztani a feladatokat esetleg nehézség szerint vagy a kompetenciáitok szerint.
Például a barátnőm sokkal jobban főz mint én, de én meg nem hányom el magamat a fürdő kitakarításánál az összegyűlt hajaktól. ő meg igen. stb. és mindenki a saját területét magának tartja rendben.
Amikor zavarta a barátnőmet, hogy én fürdés után leengedem a vizet csak és nem jut eszembe, hogy leöblítsem a fürdő oldalát, akkor megkért rá, hogy erre ügyeljek. azóta megcsinálom, amikor eszembe jut (95%) nem nagy dolog, de tovább tiszta.
Amúgy én lehet, hogy készítenék egy táblázatot, amibe a feladatok vannak részletesen. van ami napi szintű, van ami hetente vagy havonata.
Szobákra szétosztani és lehet valami ütemtervet, hogy egyik héten ezt lenne jó megcsinálni másikon azt és ezt jelölni vagy csak mondani a másiknak, hogy na én ma lepakoltam az asztalt és elmosogattam. a másik meg mondhatja, hogy bevásárolt és főzött vacsorát stb.
Ilyesmik. szerintem ez főleg kommunikáció dolga lenne.
27 F
Nekem szinte mindenki ilyen. Anyám bnom tesom a tökmindegy melyik párom is.
Azt SENKI nem veszi észre hogy ablakot pucoltam falat festettem szekrényajtókat ajtókat is lesikáltam, szellőzők is fehéren csillognak villognak, a szekrények teteje is vakolat, a padló tükrözi a függönycsipkét is, ágy alatt sincs egy porcica sem, a hütő leolvasztva kisikálva, jóformán steril a lakás, de azt hogy van egy folt a tükrön vagy gáztűzhelyen 1 árva mini pötty, vagy lecseppent a poharamról egy csepp víz a konyhai padlóra, azonnal jönnek azzal hogy fuj igénytelen vagyok.
Barátom meg tudod mibe állt bele mikor nem tudott semmibe? Hogy hogy néz ki egy szobában ruhaszárító ruhákkal. Addig hittem azt hogy úgy jön hozzám mintha itt laknék, élnék, és mintha a párja lennék, de ebből nekem kiderült, hogy úgy jár hozzám, mintha vmi pr.sti lennék apartman vagy szálloda egyéb szolgáltatóház, mert ott valoban nincs szárító, mert az már személyesebb cucc. Mégse egy bútor vagy szőnyeg elektronika. Hanem uristen egy ruhaszáríto mert mostam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!