Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet kezdeni azzal, hogy a párunk folyamatosan negatív?
1 éve vagyunk együtt. Eleinte minden szuper volt, de fél éve gyűlöl mindent. Az életét, a munkahelyét, miközben nem változtat semmin. Új munkahelyet nem keres, mert máshol sem jobb. Én nagyon jól keresek, megtehetnénk, hogy itthon maradjon és beindítson egy vállalkozást, de azt sem akarja, mert szerinte én elfogult vagyok és neki nincs tehetsége semmihez (nagyon jól ír és rajzol). Én mindig azt mondom neki, hogy nem azt mondtam, hogy világklasszis, de piacképes a tehetsége.
Ő ezzel nem ért egyet, neki bosszantó és rendesen remeg az idegtől amikor ilyeneket mondok neki. Pedig én is vállalkozó vagyok és mindig magamat hozom fel példának, hogy tőlem ezerszer tehetségesebb emberek hevernek parlagon, de szorgalommal és kitartással meg lehet találni a piacát mindennek.
De rendszerint nem nyugszik amíg nem maradok csendben és el nem mondja, hogy az élete szar és kilátástalan és bosszantja, hogy én ilyen logikátlan vagyok - ilyenkor már üvölt és idiótának nevez. Nagyon szeretném valahogy kihúzni ebből, de nem tudom, mert nem hagyja.
Mit tudnék tenni még szerintetek? Igyekszem úgy támogatni ahogy csak tudom, de elutasító, dühös.
" Súlyosabb esetekben nem működik. Értem mit mondasz, de van aki a végtelenségig hárít..."
Hát nyilván van az az eset, de megpróbálni azért érdekes.
Kérdező: amúgy beszél róla, vagy csak be van zárkózva magába, és hárít minden közeledést?
válságban van, talán depressziós és ez nem lesz jobb megy majd fokozatosan le és még lejebb és hogy ilyen jófej vagy vele, azaz MEGMENTŐ vagy, és ez nem egy KAPCSOLAT-azaz nem TÁRSKAPCSOLAT sorry, amiben egyenrangúlag vagytok érzelmileg, hanem ez egy TÁRSMENTŐ szerep olyan superman féle.
itt valaki a másik miatt feláldozza a saját életét, nem éri meg, ez elég komoly munka a másikat felhozni egy pozitiv szintre a saját károd mentális egészséged cserébe..
nagyon hamar elromlott ez az illuzió lufi sajnos, de örülj neki, hogy ilyen hamar kiderült.
Ez a kapcsolat addig fogja süllyeszteni magát, amig ki nem gyilkolja belőled ezt az érzést fokozatosan fogod elvesziteni a hozzá való türelmedet és jóságodat iránta, mindaddig fogja csinálni amig megutálod és talán erre is megy ki a játék tudatalatt.
Valamilyen sémamintái vannak amik bekapcsolnak, érdemes lenne ránézni, hogy milyen a kapcsolat a szüleinek egymással, vagy a nagyszülőknek egymással, mit látott mit visz tovább, mint megoldandó feladat, amig ezeket nem gyomlálja ki nem lesz boldog, és másik embert is boldogtalanná fog tenni.
Tehát ha már eléggé szétcsapta a kettőtök érzelmeit, jössz te, összeomlasz, vagy valamelyik megbetegszik vagy jön a zsarolás vagy öngyilkosság, vagy bármilyen verzió jöhet, de semmiképpen nem jó a happy end, sorry, itt komoly erőfeszitést kell tennie a depressziósnak, de egyedül nem fogja meglépni, segitséget pedig nem fogad el, mert nem látja a saját helyzetét kivülről, szóval eléggé benne van már rendesen…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!