Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőm utalt 20k-t egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm utalt 20k-t egy random Facebook-on kolduló családnak, hogyan kezeljem ezt a dolgot?

Figyelt kérdés

Kirakott egy Balatoni csoportba egy posztot egy család borzasztó megfogalmazással, borzasztó helyesírással, hogy Ők minden nap dolgoznak, 2 gyereket nevelnek, fizetik az albérletet, de nem jutnak egyről a kettőre, és nagy álmuk, hogy eljussanak a gyerekekkel a Balatonhoz, nincsen nagy igényük, csak pár nap Balatoni nyaralás + a kaja, és ez lenne a gyerekeknek a meglepetés, és a nagy álmuk, és bárki aki hozzátud járulni bármivel, az tegye meg.

Tipikus Facebook-os lehúzás, oké, hogy drága a Balaton, de ha 2 szülő csak havi 10 ezret félrerak, akkor kivitelezhető bőven egy hosszúhétvége mondjuk tömegközlekedéssel.

Kommentben nagyon sokan bekajálták én meg csak fogtam a fejemet, a barátnőm pedig bejelenti, hogy írt nekik privátban, és utalt nekik 20 ezer forintot.

Én meg csak fogom a fejemet, hogy most mit csináljak, hogy lehetőleg ne dőljön be legközelebb egy ilyen nyilvánvaló kamunak.

Szerintetek? Hogyan beszéljem ezt meg vele?

2024. máj. 21. 18:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%
Hogyan kezeld ezt a dolgot? Mondanám hogy nadrágszíjjal és akkor majd megtanulja hogy ne szórja a keservesen megkeresett pénzt minden hülyeségre de a nadrágszíjas nevelés már elég elcsépelt lett az utóbbi időben,nem éri el az ingerküszöböt. El kell neki magyarázni hogy egyáltalán nem baj az ha a kiccsalád nem jut el nyaralni idén. Az se baj ha egész életükben nem jutnak el a Balatonhoz. Sőt az se baj ha holnapután éhen döglik az összes mert ki mint vet úgy arat. De tényleg,frankón pusztuljon ki az egész família anyucistól,apucistól,gyerekestől,le kell őket szarni magasról,ez nem a te ügyed,nem az én ügyem. Nincs ingyen ebéd,nincs ingyen nyaralás,nincs ingyen semmi se,egy normális világban annyit hozol ki az életből amennyit beleteszel. Ez az alapigazság,aki mást mond az meg egy idealista viráglelkű életképtelen balf@$z.
2024. máj. 21. 23:16
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Huh bakker. Pont múltkor futottam bele egy pár csalóba valamelyik fb csoportban. Konkrétan egy beteg gyermek fotójával akartak pénzhez jutni. Állítólag anyuka egyedül nevelte és nem tudod eljutni a Bethesdába, mert 240 km-re lakott. Utána már ott volt de nem adnak neki enni, a gyereknek meg pelenkát. Már itt többen jelezték, hogy azonnal mennek és visznek enni-inni, meg pelenkát. Elkezdett tiltakozni, hogy neki pénz kell. Aztán az egyik ott dolgozó kommentelt, hogy nincs éppen olyan sérüléssel ott levő gyermek. Már az gyanus volt, hogy a nő számlaszámot kommentelt, névtelenül tette ki, és privátban volt csak képes írni. Na ráírtam. Kiderült, hogy Jónás Renátó MERKÚCIÓ névre ment volna az utalás. Na jelentettem is az adminnak. Nem vették le. 2 ezer like ment rá, 400 megosztás. 1 hét múlva nézem a kommenteket, többen odaírták, hogy át lettek b@szva. Hiába próbáltam szólni, még én voltam a h*lye.

Mit tudsz tenni? Hagyd rá. Ő pénze. Majd megtanulja.

2024. máj. 22. 04:22
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj ezért rá, jó szíve van. Próbáld finoman elmondani neki, hogy ez veszélyes, mert sok a csaló. Ha mindenképp segíteni akar a rászorulókon, akkor pl.legközelebb utaljon a koraszülött mentőknek vagy ha lát hátrányos helyzetű családot így posztolni, akkor ne pénzzel segítse őket, hanem pl.egy csomag pelenkával, tartós élelmiszerrel stb.amire szükségük van.
2024. máj. 22. 06:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!