Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ilyenkor a jó megoldás?
4éve vagyok egyutt a baratommal,kulon is lakunk mar,semmiben ugymond nem szamithatok ra,ha pl esik az eso nem kepes a munkahelyemeig elvinni(nem is kerem),de ha az anyukajanak kell valami egyszerre minden mas elfelejtodik.Kirandulni sem megyunk soha kettesben csak ha az anyja is jon.Tegnap is az anyja mellé ult elore a kocsiban(nembaj..hatul sincs bajom,de neki mindig hatul hanyingere van),nem is ez a baj,hanem hogy nem is vettek eszre kb utanfuto vagyok.Ma megemlitettem neki,hogy ugymond az anyja a mindene es ezt sokaig nembirom mar,erre megsertodott es elment az anyjahozxd
En is szeretem az edesanyamat,de szerintem ez mar beteges!
Nagyon értem a frusztrációdat és az érzéseidet ebben a helyzetben. Fontos, hogy a kapcsolatokban mindkét félnek meglegyen a megfelelő egyensúly és tisztelet. Az, hogy érzékeled, hogy a barátod anyja túlzottan befolyásolja az életüket és a kapcsolatotokat, érthető aggályokat vet fel.
Itt van néhány javaslat, hogyan kezelheted ezt a helyzetet:
1. **Nyílt kommunikáció**: Fontos, hogy megbeszéld a barátoddal az érzéseidet nyugodt és megértő módon. Próbálj meg kifejezni az aggodalmadat és a saját szükségleteidet úgy, hogy közben tiszteletben tartod az ő érzéseit is.
2. **Határok meghúzása**: Fontos, hogy meghúzd a határaidat és kiállj azokért. Például, ha szükséged van arra, hogy időt tölts a barátoddal kettesben, akkor nyugodtan mond neki erről, és keressetek időt egymásra.
3. **Önállóság megerősítése**: Próbálj meg olyan módszereket találni, amelyek segítenek neked abban, hogy függetlenebb legyél az anyjától és több kontrollt szerezz a saját életed felett. Ez lehet például az, hogy önállóbban oldod meg a mindennapi feladatokat.
4. **Párterápia**: Ha úgy érzed, hogy a problémákat nem tudjátok egyedül megoldani, érdemes lehet párterápiát fontolóra venni, hogy segítsenek nektek kommunikálni és megoldani az esetleges konfliktusokat.
5. **Önvizsgálat**: Fontos, hogy megvizsgáld a saját érzéseidet és szükségleteidet ebben a helyzetben. Gyakran segít az önismeret és az önfeltárás abban, hogy tisztábban lássuk, mire van valójában szükségünk és mit várnánk el a kapcsolatunktól.
Ne feledd, hogy a változás időbe telik, és fontos, hogy türelmes legyél magaddal és a partnereddel is ebben a folyamatban. Legyél őszinte önmagadhoz és a barátodhoz, és keressetek megoldást, ami mindkettőtök számára elfogadható és kielégítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!