Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom szerint az egyik legfontosabb a kapcsolatban az, hogy a legtöbb szenvedélyünket meg tudjuk osztani a másikkal. Ti mit gondoltok erröl?

Figyelt kérdés
Felnött 5 éves kapcsolatról van szó, (30+). Èpp szakítunk és ez az egyik ok. Ö nagyon "szenvedélyes" különbözö témákban pl politika, tudomány vagy épp ami érdekli és több éves kapcsolat után ezt is felhánytorgatta, hogy ez neki nagyon hiányzik, hogy nem úgy reagáltam az érdeklödéseire, ahogy ö szeretné, én nem tudtam olyan szenvedélyesen részt venni benne. (Itt egy példa, de pl. ö az amerikai választások éjjelén fent maradt, mert annyira érdekelte, engem csak a végeredmény. Ès örült volna neki, ha ezt együtt csináljuk. Ès ilyen pl még van ezer.) De ilyen kis apróságok, legalábbis az én szememben nem ezek a fontosak egy jó kapcsolathoz, ö viszont úgy gondolja, hogy ez az egyik legfontosabb. Ez nem azt jelenti, hogy nem érdeklödöm a dolgai iránt, csak én máshogy vagyok bekötve és nem vagyok ennyire mélyen érdeklödö, de ettöl függetlenül kibeszéltünk mindent, csak én nem vagyok annyira euforikus(?) természetü.
2024. márc. 14. 12:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
22%
#10 Az nem birtokló viselkedés, hogy szeretnéd a számodra fontos dolgokat a pároddal átélni.
2024. márc. 14. 15:13
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

Ő is beletemetkezne a te hobbidba?

Én is fennmaradok amerikai választásokkor napokig, de bőven elég, ha a másik 5 percig hallgatja, amit meg akarok osztani vele. Ha neki ezek fontosak, úgy kellett volna párt keresnie.

Barátai vannak?

2024. márc. 14. 15:15
 13/31 anonim ***** válasza:
40%

Azért ne essünk túlzásokba.

Nem erőltette a TV elé a kérdezőt, nem kötözte le!

Csak megjegyezte, hogy örült volna neki.

Ez nem azt jelenti, hogy nem érdeklödöm a dolgai iránt, csak én máshogy vagyok bekötve és nem vagyok ennyire mélyen érdeklödö, de ettöl függetlenül kibeszéltünk mindent, csak én nem vagyok annyira euforikus(?) természetü."

Azért nem illenek össze, mert másképp reagálnak hobbik, élet mentén a dolgokra.

A kérdező visszafogottabb hozzá képest és a férfi inkább elengedte, mert úgy érezte, hogy nem passzolnak. Attól nem gyerekes és főleg nem birtokló, erőszakos típus.

"

2024. márc. 14. 15:16
 14/31 A kérdező kommentje:

Èn eddig azt hittem, hogy nagyon összeillünk. Barátságból lett párkapcsolat, ami évek óta tart és stabil, veszekedések nélkül. Neki elsö hosszútávú kapcsolata, nekem már volt elötte is.

Nyilván túloztam, amikor azt mondtam, hogy 1000 ilyen van. De inkább olyanra kel gondolni, hogy hallott valami apróságot, ami érdekes, pl miért fényes az alufólia egyik fele és a másik meg matt, na akkor ezt annyira euforikusan elmeséli, de én nem tudok így reagálni. Viszont én is érdekesnek találom és szuper, hogy már tudom. De azért teljesen rákattanni az ilyenekre én nem tudok, de kérdeztem, érdeklödtem.

Minden másban viszont passzoltunk, de neki ez hiányzott a kapcsolatból. Èn úgy látom, hogy annyi más dolog van a világon és egy kapcsolatban, ami fontosabb ennél (amik megvannak).

Nem eröszakos tipus, birtoklós sem. Baratai nem nagyon vannak. Ez egy barátságból lett kapcsolat. Nemcsak partnerek voltunk, hanem nayon közeli barátok is.

Nem azért írtam a kérdést, mert vissza szeretném szerezni öt, vagy meggyözni, hanem saját magam miatt, mert tudni akartam, mit gondoltok, ennyire fontos-e ez valóban. Szerintem neki azért fontos, mert nem tudja, hogy milyen más emberrel. De lehet tévedek persze.

2024. márc. 15. 00:04
 15/31 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok, én vettem szó szerint az "1000 ilyen" dolgot, de így én is azt mondom, hogy ez így apróság. Valószínűleg illúziói vannak arról, hogy milyen a hozzá illő pár és párkapcsolat. Nyilván persze ettől még nem lehet neki előírni, hogy mit tartson fontosnak egy párkapcsolatban, de azért valahogy meg kéne neki mutatni, hogy olyan csak a mesében van, hogy a két fél érdeklődése (mi több, a habitusa is) tökéletesen passzoljon. Rokonok, közös barátok nem jöhetnek szóba beszélgetéshez?

Illetve még valami: azt írtad, hogy szakítófélben vagytok és ez az egyik oka. Tehát ezek szerint más okai is vannak. Elképzelhető, hogy valójában más okok sokkal fajsúlyosabbak, csak ilyen apróságokba csatornázza át a feszkót?

2024. márc. 15. 00:45
 16/31 anonim ***** válasza:
50%
Majd rájön a kedves párod mit veszített, amikor egyedül él majd vagy esetleg nálad értéktelenebb nőt talál, aki még csak parányi érdeklődést se fog mutatni az ostoba dolgai iránt.
2024. márc. 15. 01:07
 17/31 anonim ***** válasza:
41%
Ezert kell tini korban is kapcdolatokat kialakitani, hogy ne csodavaras legyen az elkepzelt kapcsolat, majd jon a valosag es kinozanito pofon. Ezert problemas az, hogy valaki 25 ev felett meg nullkilometeres. Nem vrtkozte le idoven a kitalalt fszsagait.
2024. márc. 15. 10:13
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
#17 azért aki nem barlangban nőtt fel, hanem voltak és vannak értelmes emberi kapcsolatai, az "nullkilométeres" felnőttként is nagyjából be tudja skálázni, mi a totális illúzió.
2024. márc. 15. 11:13
 19/31 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem tolerancia kérdése. És eléggé gyerekes, ha elvárja, hogy ennyire érdeklődj olyan iránt, ami az ő érdeklődési köre. Ha alapból te nem politizálsz, akkor nem tudsz igazi társa lenni ezekben, de szerintem ez nem jogos elvárás részéről. Rád erőltetné a saját nézőpontját, hobbiját. Ilyen alapon, ha neked a sminkelés az érdeklődési köröd, akkor te is jogosan várnád el, hogy ez érdekelje? Felszínesen lehet beszélni olyan témákról, amik nem közös érdeklődési körök, de az ilyen hobbik végzésére vannak csoportok, esetleg barátok, vagy olyan személyek, akikkel egyezik az érdeklődés. Szerintem ez csak egy indok a szakításra. Ha ő így látja, hogy emiatt nem működik a kapcsolatotok, akkor azt el kell fogadni, és jobb, ha elengeded. De szerintem valahol irreális elvárás, főleg 5 év után rádöbbenve, hogy ez neki fontos. Alapból ilyen érdeklődésű emberekkel kellett volna ismerkednie, de szerintem ez nem 5 év után derül ki, ha ennyire számít neki, akkor már korábban kellemetlen leletett, hogy nem tud veled ezekben a dolgokban osztozni.
2024. márc. 16. 14:20
 20/31 anonim ***** válasza:
81%
Őszintén szólva teljesen tök mindegy, mert már vége. Keress más társat magad mellé és ő is.
2024. márc. 16. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!