Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van értelme előbb csak külön költözni, vagy egyből el kellene válnom?
A férjemmel a kapcsolatunk egyre rosszabb. Szex már kb nincs (ő néha próbálkozik, én utasítom el), az együttélés folyamatos feszültséget jelent, minden nap veszekszünk, és egyre kevésbe viselkedik normálisan. Szerintem segítségre lenne szüksége (pszichiáter, pszichológus), de nem megy el, csak hiteget, hogy "majd".
Alapvetően szeretem, és nehezíti, hogy ő a legjobb barátom is volt mielőtt összejöttünk (10+ éve). Félek, ha arra gondolok, hogy elveszítem, de így meg már nem bírom.
Mennyire van értelme annak, hogy csak szétmenjünk, és még meglátjuk, hogy mi lesz később?
Fontos részlet, hogy most Magyarországon vagyunk épp, de külföldön akarunk élni. Úgy gondoltam, hogy nélküle mennék ki külföldre, hogy meglegyen a kényszerű táv, ne legyen az, hogy keressük egymást könnyedén.
Abban reménykednék, hogy csak bele van kényelmesedve a kapcsolatba, és ha borul a jelenlegi kényelmes helyzete, akkor talán mozdul valamerre. Ha pedig látom, hogy megy az életem nélküle, ő pedig nem hajlandó tenni semmit, akkor már könnyebb lesz továbblépni.
Mit gondoltok, hülye ötlet? Csak értelmetlen ragaszkodás?
Mi megpróbáltuk, hogy gondolkodni külön megyünk egy hónapra. Igaz ő megcsalt. Annyira bejött neki a külön élet, hogy nem is akarta, hogy visszaköltözzünk, közben pedig folytatta a nőzést.
Szerintem érdemes megpróbálni külön, lehet, hogy majd a homlokotokra csaptok és nem fogjátok tudni egymás nélkül elképzelni.
Azért azt ne felejtsük már el hogy a kérdező házasságban él, nem tini párkapcsolat kategória hogy szét költöznek és majd várják a pillangókat a gyomrukban. A házasság egy elköteleződés, amiben két fel vállalta hogy a később esetlegesen felmerülő problémákat közösen próbálják megoldani. Tizenéves barátság múltjuk is van, a kölcsönös bizalom feltételezhetően megvan, annak ellenére hogy összecsaptak a fejük felett a hullámok.
Kérdező, szerintem ne menj külföldre nélküle, valószínűleg még nagyobb szakadék lenne ez köztetek. Mesélj neki az érzéseidről, hogy miért jutott ez eszedbe és miért szeretnél vele találni megoldást mindenre mert szereted és vele akarsz lenni. Fontos, hogy tisztázd, abban nem tudsz élni ami jelenleg van, nem vele nem tudsz. Te dolgozol magadon, dolgozzon ő is, ragaszkodj ahhoz hogy menjen ő is szakemberhez. Menjetek együtt is, lehet nem megfelelő a kommunikációtok, ezen lehet javítani. Ha ez megoldódik, visszatérhet az intimitás is. Én szurkolok, bár valószínűleg nem lesz népszerű a válaszom egy olyan fórumon, ahol bevett szokás azonnali szakítást javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!