Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőm elutasította az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm elutasította az eljegyzést, mert "megcsalt", de nem szeretne szakítani. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Három és fél éve vagyunk együtt. Otthon, kettesben megkértem a kezét egy randizgatós nap után. Örült, meghatódott, de nemet mondott. Azt mondta, hogy szeret, de nem áll erre készen, meg hogy valamit szeretne elmondani. Konkrétan közölte velem, hogy a kapcsolatunk legelején többször lefeküdt az exével.

Szóval, mi anno úgy jöttünk össze, hogy barátok voltunk korábban, neki volt egy exe, aki elég erőszakos volt, ezért is lett vége többek között. Kb két hétre rá jöttünk össze, de ő nem tudott külön költözni a csávótól a körülményeiből adódóan, ezt nem részletezném, én akkor meg épp külföldön tartózkodtam, nem tudtam hamarabb hazajutni. Szóval a kapcsolatunk elején volt egy olyan másfél hónapos időszak, ami távkapcsolat volt és ő az exével élt. Én úgy tudtam akkoriban, meg évekig, hogy ők sokat veszekedtek akkoriban, meg hogy a barátnőm mindig külön aludt az exétől. És hát most beismerte, hogy nem egészen így volt, nagyon félt a sráctól, aki akkor is bántotta, illetve többször is lefeküdt vele, nehogy jobban elfajuljon a helyzet, ha nemet mond. (Elmondása alapján korábban volt ilyenre példa.)

Szeretném elhinni neki, hogy nem akarta, meg az akkori kék-zöld foltokból ítélve biztos, hogy bántotta őt az a kretén anno. Viszont nagyon rosszul esett az is, hogy ennyi ideje titkolta ezt, meg az is, hogy elutasította az eljegyzést. Nem tudom, hogy hogyan tovább. Nem akarom elveszíteni, szeretem, de nem tudok úgy nézni rá, mint eddig. Ő se szeretne szakítani

2024. márc. 7. 15:34
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
37%

Ha egyszer megtette, meg fogja tenni mégegyszer.

Idő kérdése.

2024. márc. 8. 21:24
 32/41 A kérdező kommentje:

"Szóval nem akarja a házassággal járó felelősséget, de a kapcsolatot a törődést és valszeg a pénzt meg szereti."

Azt mondta, hogy jogom van ezt tudni, még azelőtt, hogy eljegyezném, de eddig nem tudta, hogy hogy vallja be, ott meg muszáj volt, ezt én gondolom, nem ő mondta, de nyilván nem mondhatott volna csak úgy nemet magyarázat nélkül, hogy az ne szakítási szándéknak tűnjön. Meg azt mondta, hogy ez nyilván felzaklatott mind a kettőnket, és korai lenne így megeteni az eljezgyést.

Azt nem tudom, hogy ez a pénzt szereti dolog hogy jött ide. Mindent nagyjából felesben fizetünk, nem a pénzért van velem. Anyagilag nyilván jobban jár azzal, hogy nem csinálom azt, mint az exe, hogy kvázi eltartatom magam, meg meglopom, fenyegetem, hogy fizessen ki nekem dolgokat és társai, hogy pénze se legyen lelépni, ha akarna, de ezt nem nevezném annak, hogy szereti a pénzt és ezért van velem.

"Gondolom nem kell elmesélni, hogy minél több szexuális partnere van valakinek (főleg megcsalás), annál nehezebben alakít tartós kapcsolatot."

Egyébként meg nem hiszem, hogy számít, de a harmadik vagyok neki.

2024. márc. 8. 21:54
 33/41 anonim ***** válasza:
0%

"Azt mondta, hogy jogom van ezt tudni, még azelőtt, hogy eljegyezném"

Hát lehet ezt előbb kellett volna.

"Mindent nagyjából felesben fizetünk, nem a pénzért van velem."

Pontosan, mindenki fele annyit fizet.

Fele annyi felelősség.

"Egyébként meg nem hiszem, hogy számít, de a harmadik vagyok neki."

HA egyáltalán igazat mondott.

Gondolom aki megcsal és inkább el akar vegetálni melletted minden felelősség nélkül az tökre rendben van.

2024. márc. 8. 22:04
 34/41 anonim ***** válasza:
73%

#34 Azért van különbség a sima megcsalás és a tulajdonképpen kényszeregyüttélés alatt fenyegetés hatására szex között. Nem is kicsi a különbség. Nem tudom mennyire volt durva a csajszi exe, de azért van az a szint, hogy inkább elviseli a szexet, csak kevesebb verést kapjon. Nyilván ez trauma is, nem olyan egyszerű beszélni erről. Simán lehet, hogy annyi történt, hogy eleinte félt, aztán inkább próbálta elnyomni a traumát, aztán bumm, eljegyzés, inkább megmondta, hogy ne később derüljön ki.

Nem látom, hogy mitől fizetne feleannyit, ha mindent felesben fizetnek. Gyakorlatilag mindenki a maga részét fizeti az életének, max az albérleti díj, ami ketté osztva kevesebb, mintha egyedül lenne, de ezt egy lakótárs a szomszéd szobában is tudja, ehhez nem kell párkapcsolat.

Nem látom, hogy mitől veszed olyan biztosra, hogy vegetálás a kapcsolat a csaj részéről. Semmi nem utal erre, sem az ellenkezőjére. Annyit tudunk, hogy még nem akar eljegyzést, ami érthető a vázolt helyzetben. Korrekt, hogy nem mondott igen, reménykedve, hogy sose derül ki az exes sztori, és korrekt, hogy egy ilyen sokk után időt akar adni magának és a kérdezőnek is.

2024. márc. 8. 22:28
 35/41 anonim ***** válasza:
41%
Nem értem minek teszed fel a kérdést, ha semmit nem vagy hajlandó befogadni a válaszokból, csak nyomod a magadét hogy milyen édes lány és nem hagyod el. Te kérdezted, hogy “hogyan tovább?” Elmondtuk, neked határozott elképzelésed van arról, hogy ez működik. Akkor hajrá, ne provokáld a népet, légy balek és várj arra, mikor jön neki egy olyan, akihez pár hónap után hozzamegy.
2024. márc. 8. 22:36
 36/41 anonim ***** válasza:
68%
#36 Itt azért elég egyértelmű, hogy a hogyan tovább a kapcsolat megmentésére, rendezésére vonatkozik, hogy azt hogy csinálja, nem pedig arra, hogy szakítson-e vagy sem.
2024. márc. 8. 23:02
 37/41 anonim ***** válasza:
81%
Nincs megoldas a csalodasod lekuzdesere, nincs megildas arra, hogy a mult egy reszet kidobd, mert nem tetszik. Minden dontesnek van kovetkezmenye, ezzel egyutt kell elni akkor is, ha negativ. Parkapcsolati szempontbol viszont nem idealis ilyen tuskekkel elni, mert vegig nyomasztani fog a tudatod. Erre utaltak a tobbiek.
2024. márc. 9. 09:55
 38/41 A kérdező kommentje:
#35 Ahogy a 36-os is írta, kérdés arról szólt, hogy mit csináljunk, hogy működni tudjon ez a kapcsolat, hogyan rendezzük a helyzetet, hogy lépjek túl a csalódáson, stb, nem pedig arról, hogy szakítsak-e, vagy sem. Az már egyértelmű, hogy nem szeretnénk szakítani, a kapcsolatot szeretném/szeretnénk helyrehozni. Tökéletesen haszontalan magában idedobni, hogy sehogy, szakítsak vele.
2024. márc. 9. 19:20
 39/41 anonim ***** válasza:
34%
Maradj vele, megérdemled.
2024. márc. 9. 19:55
 40/41 anonim ***** válasza:

"nem akarom otthagyni, a fő kérdésbe is oda van írva"

Mi lenne, ha nem mondta volna el? Akkor most nem lennél csalódott.

Ha a mostani kapcsolatotok rendben van, akkor kell ennek adni egy kifutási időt, legyen jó a jelen, és úgy, esetleg majd később beszélni a jövőről.

2024. márc. 15. 15:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!