Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm elutasította az eljegyzést, mert "megcsalt", de nem szeretne szakítani. Hogyan tovább?
Három és fél éve vagyunk együtt. Otthon, kettesben megkértem a kezét egy randizgatós nap után. Örült, meghatódott, de nemet mondott. Azt mondta, hogy szeret, de nem áll erre készen, meg hogy valamit szeretne elmondani. Konkrétan közölte velem, hogy a kapcsolatunk legelején többször lefeküdt az exével.
Szóval, mi anno úgy jöttünk össze, hogy barátok voltunk korábban, neki volt egy exe, aki elég erőszakos volt, ezért is lett vége többek között. Kb két hétre rá jöttünk össze, de ő nem tudott külön költözni a csávótól a körülményeiből adódóan, ezt nem részletezném, én akkor meg épp külföldön tartózkodtam, nem tudtam hamarabb hazajutni. Szóval a kapcsolatunk elején volt egy olyan másfél hónapos időszak, ami távkapcsolat volt és ő az exével élt. Én úgy tudtam akkoriban, meg évekig, hogy ők sokat veszekedtek akkoriban, meg hogy a barátnőm mindig külön aludt az exétől. És hát most beismerte, hogy nem egészen így volt, nagyon félt a sráctól, aki akkor is bántotta, illetve többször is lefeküdt vele, nehogy jobban elfajuljon a helyzet, ha nemet mond. (Elmondása alapján korábban volt ilyenre példa.)
Szeretném elhinni neki, hogy nem akarta, meg az akkori kék-zöld foltokból ítélve biztos, hogy bántotta őt az a kretén anno. Viszont nagyon rosszul esett az is, hogy ennyi ideje titkolta ezt, meg az is, hogy elutasította az eljegyzést. Nem tudom, hogy hogyan tovább. Nem akarom elveszíteni, szeretem, de nem tudok úgy nézni rá, mint eddig. Ő se szeretne szakítani
#4: Én érteni vélem, hogy mi történt... Akkor félt, nem tudott költözni, és ha az ex előtte is bántotta, akkor valós is volt a félelme. Miután elköltözött és együtt éltetek, attól kezdve tutira nem volt semmi köze az exhez. Most viszont pont azért mondta el, mert megijedt, hogy az eljegyzés után kiderül bármikor is. Nem 'vallani' akart, hanem megelőzni azt, hogy valahogyan kiderüljön eljegyzés/esküvő/gyerek után. Tehát nem a 'lelke' kívánta a tiszta lapot, hanem a belső bizonytalansága, félelme generálta, hogy elmondja. És pont ezért gondolom, hogy ő ezt az időszakot el akarta felejteni, szeret téged és gondolni se akart/bírt erre korábban, pláne nem akart róla beszélni. Úgy csinált, mint ha meg se történt volna. Most viszont megijedt, és elmondta, egyrészt, hogy ne legyen mivel lebukni, másrészt meg azért, hogy választhass. Természetesen azt akarja, hogy fogadd el így, egyszerűen időt ad mindkettőtöknek arra, hogy megemészthessétek.
A helyedben elmondanám szépen, hogy megrázott az, hogy akkor nem bízott benned, de elfogadod, hogy akkor kényszerhelyzetben érezte magát. Szereted, úgy érzed, hogy most, hogy már senkinek nincs semmilyen titka( és erősen bízol benne, hogy többet nem is lesz), beszéljetek komolyan: akartok-e együtt élni? Ha igen, akkor Te megkéred újra. Ha erre is nemet mond, akkor engedd el, mert van más is...
Sok sikert a beszélgetéshez!
Itt a 2 dolgot én külön venném.
Elmondta hogy lefeküdt az exszel, DE nem ezért mondott nemet, hanem mert nem áll rá készen.
Azt még értem is hogy bevallotta mivel nem akarna hazugságra építeni egy házasságot, és meghagyja a döntési lehetőséget neked hogy így is szeretnéd -e feleségül venni. Viszont ha ennyi év nem volt neki elég ahhoz, hogy biztos legyen benned és a közös életetekhez, úgy gondolom hogy az egész már csak időhúzás. Ne szakíts ha ennyire szeretsz szenvedni, de ennek semmi jövője.
#13 Ha nekem a csaj nemet mondana, miután megkértem a kezét, ott számomra vége lenne. Ezzel azt mondja, hogy nem vagyok elég jó, hogy összekösse velem az életét. Felajánlom neki a hátralévő életemet konkrétan és nem elég jó neki. Hát akkor b+! Én leléptem!
Ez nyilván mindenkinél más, de aki rendelkezik némi önbecsüléssel, az nem folytatja tovább szerintem.
Tehát addig megfelelt neki az agresszív exével a kapcsolat, amíg nem jöttél te az életébe és lett hova kiugrania a korábbi helyzetéből. Kicsit olyan mártírkodós, liánozós utánérzésem van ezt a történetet olvasva.
Szerintem nem számított rá, hogy a kényelmes új kapcsolata eljegyzésig "fajulhat" és mivel eddig is csak mentőövként szolgáltál neki, nem pedig tényleges jövőbeli opcióként, most próbálja kicsit lehűteni a lelkesedésed, hogy azért ne dobd ki az utcára, de ne is kelljen elköteleződnie komolyabban melletted.
#14: Aranyos a mentalitásod! Nem vagyok jó neki, léptem....
Fordítva el tudod képzelni azt a szitut, amikor a nő közli, hogy már minden barátnőm, kifutok az időből, esküvő, gyerek, téged szeretlek... Te meg közlöd, hogy még nem érzed elég érettnek magad, majd jövőre.... Ő meg lép. Erre azt mondja egy tipikus férfi, hogy erőszakos, követelőző k..., de a te viselkedésed tök jogos minden férfi szerint. Szerintem ez a két sztori tök ugyanaz( időzítési probléma) de a kifutok az időből igen is komoly veszély és reális érv.
Egyébként én személyesen ismerek egy párt, akik együtt éltek, normálisan, rendezetten, szépen, de a fickó nem akart elköteleződni. Szerette ő a nőt, de várjunk még, nincs itt az ideje, stb. A nő a saját 29. szülinapján szépen megköszönte a gyémántot, majd elmondta, hogy a férfi 33. szülinapjáig van még egy fél év. Addigra ő vagy menyasszony lesz és lehetőleg terhes, vagy vége a dalnak. A fickó a 33. szülinapján hazament és konstatálta, hogy új életet kezdhet. A nő elment egy hétre nyaralni és kibőgni magát, majd beszabadult egy szépségszalonba, utána egy profi fotóshoz, és másnap megjelent minden felkapott társkereső portálon. A fickó 34. szülinapján már látszott a pocakja, és az a vicces, hogy nem kétségbeesett 'kármentő' lépés volt, hanem valóban egymásba szerettek, most már megvan a 2. gyerek, boldogok, sikeresek, szépek. Ugyan is az a 6 hónap a két szülinap között- és a hat havi reménykedés, bizakodás, kétség, miszerint ő nem elég jó- egyszerűen megölte a szerelmet, a nő érzelmileg szabad lett, majd okosan élt is a szabadságával. A fickó azóta se érti, hiszen ő csak 'kérette magát'.
Szóval én azt hiszem, hogy sok múlik az időzítésen, de a nő vállalja a nagyobb kockázatot, feltéve, ha szülni akar... Ezt érdemes a férfiaknak is szem előtt tartaniuk. :)
Az exem 2 éven keresztül vert. Folyton kék zöld voltam viszont rendszeresen szexeltem vele! Igen kívántam a szexet ha bejött a tajaró alá és elkezdett kinyalni nyílván nem löktem el.
A lány hazudik. Felvolt izgulva az exére nincs az a nő aki rendszeresen hagyná magát megerőszskolni. Minden nő inkább bevállalná a verést!
Kicsit gondolj bele visszaszolni visszaszol erre kspja a pofont de a labat nem merne osszeszoritani nehogy pofon legyen?
Nagyon naiv vagy...
#18: Igazad van, az a szcenárió is lehet, amit te vázolsz fel. De az is lehet, hogy a 21 éves még tanulni, dolgozni, utazni, élni akar, mindezt azzal a férfival... És ebbe a dologba azért 1-2 gyerek nehezen fér bele, plusz: lehet, hogy tudja is magáról, hogy talán még nem elég felnőtt ehhez a komoly lépéshez. De ez nem azt jelenti, hogy nem akarja a krapekot vagy mást akar...
(21 évesen mentem férjhez először, 25 évesen 2 gyerekes anyuka voltam, 30 évesen 2 gyerekes elvált anyuka. Becsületesen felneveltem a srácokat egyedül, de a mai fejemmel vélhetően nem mentem volna férjhez akkor és nem szültem volna olyan korán. De ez volt, ebből kellett kihozni a legjobbat. Most már a gyerekeim felnőttek, és én élem az életem egy partnerrel. És a gyerekek nem azt kérdezik, hogy otthon vagy? hanem azt, hogy melyik földrészen vagy éppen ? Imádom a távmunkát, imádom, hogy enyém a világ, de ha visszatekerhetném az időt, akkor megélnék dolgokat a gyerekszülés előtt...) Szép napot neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!