Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez indok lehet a válásra?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kérdés

14 éve vagyok férjemmel egy 11 éves gyerekünk van. Hosszú évek óta nem történik semmi köztünk.Tulajdonképpen csak lakótársak vagyunk. Sem a beszelgetéseinkben(ami szigorúan csak munkával, gyerekkel kapcsolatos dolgokra,vagy háztartás beli dolgokra korlátozódik )sem a gesztusainkban,sem semmiben nem nyilvánul meg, hogy mi lényegében nem csak szülőtársak,vagy közeli ismerősök, hanem ferj-feleség lennénk. ha mérges , tök mindegy épp rám vagy bármi más miatt,akkor eléggé kijön,h mit érez irántam valójában . Hozzám nem érne meg nem csókolna a világ kincséért se. Egy ágyban alszunk de ki-ki a maga térferén. Az utóbbi négy évben,két év leforgása alatt két viszonya is kiderült,elviekben mindkettőbe szerelmes volt,persze voltak mások is. Az utóbbi 10 évben elvétve voltunk együtt két kezem sok lenne talán,ha egy számot kellene mondanom,azokat sem ő kezdeményezte...harminc éves vagyok.

Bár őrulten hiányzik már nem kérem,nem közeledek felé, amióta tisztán látok és minden kiderült számomra. Közelébe nem mernék menni. Sosem volt őszinte, hogy miért nem akar velem lenni,mindig kifogások,most álmos fáradt vagy csak nincs kedve,volt h rám ordított,volt h ha hozzá értem elvette a kezem... két éve volt,h végre kijött belőle.Akkor azt mondta,vagy inkább ordította nem maradhat velem ,mert ő az életbe nem nyúl hozzám többet... és hogy nem vagyok hozzá való . Ez sem tett túl jót az önbizalmamnak...de ...mivel ritkán volt őszinte Illetve soha, ekkor is csak azért,mert épp szerelmes volt, én pedig ritka naiv ember vagyok így...nem jutott el egyszerűen a tudatomig akármennyire is szíven ütött és fájt,de az értelme csak később ért célba.

Arról nem beszélve mit gondolhat rólam,ha mindig arra volt kényszerülve, hogy megcsaljon ,mert én olyan taszító lehettem számára.

Szóval az életbe nem mernék levetkőzni vagy bármi előtte...vagy arra kérni,h hozzám érjen... és közben fejben összehasonlítana azokkal, akikkel megcsalt vagy akik tetszenek neki...

Ennyiből gondolom kiderült,h én persze szerettem végig...

Ő engem 1000% nem. De mikor úgy volt,h elválunk...meggondolta magát.

Jó az okok mára már elég nyilvánvalóak... mivel tudta,h én szeretem, így lett egy személyi cselédje. A helyzet azóta is változatlan. Én Nem kellek neki,nem akar engem.Persze tudom árnyéka sem vagyok a régi önmagamnak.Nem híztam el,nem vagyok igénytelen,de mégis...mintha nem is ugyanaz az ember nézne vissza rám. Ha kiszalad a számon, hogy ronda vagyok egyetértően hallgat. Soha nem is dicsért. Volt mikro próbáltam sminkelni, persze nem túlzásba de akkor is rám kiabált,h szedjem le,hogy nézek ki,még csak az időt húzom,stb...csak neki akartam tetszeni. Milyen nevetséges lehettem a szemében...ma már úgy szégyellem ezeket.Az esélytelen próbálkozásokat.

Részemről indok lehet a válásra,h mivel én nem vagyok elég jó hozzá, ezért váljunk el, hogy olyannal legyen, akivel boldognak érezheti magát, akivel elégedett?

Önző vagyok,h szeretem?

Kitartottam mellette minden rosszban,annak ellenére is , hogy viszonya volt. Újra kezdtük ,de semmi nem változott, ugyanúgy nem kellek neki, ugyanúgy más nők után vágyik. Honnan vegyek erőt, hogy férre álljak és én hozzam meg azt a döntést hogy külön folytassuk?

Látszólag most nem csak meg,de én valahogy nem tudom elhinni,h egy fiatal férfi évekig elvan anélkül,h szexeljen... de állítja,h igen és ha én felhozom,h ez így neki sem élet,sem megbeszélni,sem változtatni nem akar,de tovább haladni sem,akkor azt mondja én kötődöm belé.Viszont így én úgy érzem kihasznál,mert az életem áldozom valakire aki papíron a férjem,de egyébként meg semmilyen téren nem az... és megfogalmazódik bennem,h miért töröm magam,neki közben van másik élete másokkal,ha titokban is,de az enyém csak annyiból áll, hogy főzök mosok takarítok és várok,mert ő folyton hiteget,h változik felém majd.

De közben csak úgy kezel és már velem is teljesen elhitette,h én nem vagyok nő,csak egy anyuka, és bejárónő,de ennyi erővel férfi is lehetnék...

Szóval. Hogy vagyok önző...?Ha maradok és ez arra kényszeríti,h egy ronda nővel éljen ,vagy ha elválok engedem,h valaki számára elfogadható nővel éljen és többé nem leszek a cselédje?

Hülyén hagzhat,de már teljesen cserben hagyott az ítélőképességem.

jan. 31. 21:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen kontroll alatt tart, és manipulál. Nem látsz már tisztán. Egyértelműen a válás lenne a legjobb.
jan. 31. 21:44
 2/20 anonim ***** válasza:
95%

"Szóval. Hogy vagyok önző...?Ha maradok és ez arra kényszeríti,h egy ronda nővel éljen ,vagy ha elválok engedem,h valaki számára elfogadható nővel éljen és többé nem leszek a cselédje?"

Kérdező te nem vagy önző, te eddig sajnos a felmosórongy voltál, de észbe kaptál végre. Tehát válj el tőle, add be a papírokat, fordulj ügyvédhez minél hamarabb.

Magadra és a gyerekedre koncentrálj egyedül, őt meg sz@rd le. Nem érdemel mást!

jan. 31. 21:46
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez komoly indok. Megéri neked egy olyannal lenni aki megaláz? Rosszul érzed magad, kell az, hogy életed végéig ezt érezd? A válasz egyértelmüen nem. Bele fogsz betegedni ebbe az egészbe, és a gyereketeknek sem tesz ez jót, ez a légkör. Simán lehetsz jó nő másnak, maximum elkezdessz egy kicsit sminkelni, de ebben ne maradj! Nem érdemli meg a férjed, hogy mossál főzzél szolgálatkészen lessed minden kívánságát, és nyeljed le a megalázásait. Nem érdemel meg téged! Engedd el, ezt a házasságot.
jan. 31. 21:51
 4/20 anonim ***** válasza:
0%
Kapcsolatot keresek, érdekelne?
jan. 31. 21:53
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a fele is elég lenne.
jan. 31. 22:15
 6/20 anonim ***** válasza:
91%
Huuhhh..van veled baj rendesen, ha kérdés számodra, hogy ez indok-e a válásra. Ennek a negyede miatt is váltam volna már rég. De elárulom, minden indok a válásra, ami nem jó neked.
febr. 1. 06:05
 7/20 anonim ***** válasza:
77%
Kedves kérdező; Nézz tükörbe! Szedd össze magad lellkileg és fiazikalag is! Lásd meg magadban azt a szépséget ami biztos, hogy még benned van, csak az elcseszett rosszérzések miatt vannak anit rosszul látsz. Légy egoista kicsit és a magad plussz a gyerek boldogságára koncentrálj?
febr. 1. 09:00
 8/20 anonim ***** válasza:
65%
Felkiáltójel a végére. Elpötyögtem
febr. 1. 09:01
 9/20 anonim ***** válasza:
78%
Tényleg önző vagy. Ha szeretnéd a gyerekedet, ha normális sorsot szánnál neki akkor már évekkel ezelőtt kiléptél volna ebből a megalázó szarból. Ha nem is magad miatt, akkor miatta, hogy ne vigye tovább a mintát, ne ezt tanulja meg normaként, hogy legalább belőle ne legyen egy gerinctelen agresszor, mint az apja, vagy egy életképtelen lábtörlő, mint az anyja.. De tudod talán még mindig nem késő, talán még meg tudod neki mutatni (és magadnak is), hogy van más fajta élet is.
febr. 1. 10:55
 10/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő szándékú válaszokat,de egyáltalán nem az volt a szándékom,h a férjem ócsaroltassam,vagy tüntessem fel rossz színben.Mivel itt név és arc nélkül lehet kérdezni tényként írtam le ezeket,mint tagadhatatlanul megtörtént dolgokat, és csak hogy a helyzetünk érthetőbb legyen. Nem az volt a célom,h a férjem legyen lehordva. Nyilván most csak a negatív dolgokat ragadtam ki belőle, mert ezek azok,amik a jelen esetben meghatározóak,de nem őt akartam itt pengeélre hányni,hanem a saját szerepem helyes megvilágításba tenni.

A kérdésem is erre irányult.

Miszerint az ismertek alapján úgy vagyok önző ha mellete maradok mint olyan nő akit nem tart magához valónak akitől undorodik vagy ha borítok mindent ,de ez azt is jelenti számára,h olyannal lehet akit elfogad,akiben örömét leli,akire büszke lehet,aki mellet férfi lehet és aki boldoggá teszi?

febr. 1. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!