Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy oldjuk meg ezt a problémát?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy oldjuk meg ezt a problémát?

Figyelt kérdés
Barátnőm lassan másfél éve kilépett egy nagyon hosszú ideig tartó kapcsolatból (6 év). Rá 1 hónapra mi összejöttünk. Most így több mint egy év után még mindig bűntudata van az előző kapcsolata miatt ahogy kilépett abból, mert hogy az exe nagyon rosszul érezte magát. Felém meg egyszerűen nem akar megnyílni. Lelkiztünk már és mondta hogy fél mert hogy újra megsérül és még az előző lelki sérülése se gyógyult meg. Próbálok nagyon toleráns lenni és lenyelni nagyon sok mindent. De kucsit zavar hogy nem szeret engem teljesen és hogy nem érzi teljesnek a kapcsolatunkat.
2024. jan. 28. 22:42
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
89%

A #18as nagyon jól leírta, gratulálok hozzá!

A #20-hoz (nem nekem lett címezve, de azért hátha segít):

Egy nem kellően feldolgozott, korábbi hosszú kapcsolat nagyon hasonlít a gyászhoz. Nem olyan, hogy idővel fokozatosan halványodik, hanem hullámzó lefolyású. Vannak időszakok, amikor szinte teljesen a háttérbe szorul (vsz. ez volt nálatok az a pár hónap). De utána valamilyen trigger hatására elemi erővel tör a felszínre. Trigger lehet egyéb téren nehézség (munka, párkapcsolat, vagy akár lehúzó időjárás) vagy valami, ami az ex-re emlékezteti: régi közös szám a rádióban, egy helyszín, film, tevékenység, étel; hidd el 6 év alatt rengeteg ilyen közös élmény ki tud alakulni... És a fő gond, hogy te is jó eséllyel ilyen kiváltó ok vagy, hiszen épp a "gyász" legmélyebb fázisában jött össze veled, ezért rólad mindig ez a szomorú időszaka fog eszébe jutni.

Én egy 3 éves kapcsolat vége után fél évvel kezdtem randizgatni (senkivel sem jöttem össze, max. néhányszor találkoztunk), de így 1 év távlatából ha visszagondolok az akkori randipartnerekre, nem a vidámság jut eszembe róluk, hanem az, hogy ez egy szomorú korszaka volt az életemnek. Ha most meglátnám őket, az ex ugrana be róluk (pedig semennyire sem hasonlítanak). A szakítás óta nálam is másfél év telt el, még most is eszembe jut az ex, de volt időm feldolgozni, már inkább kellemes nosztalgiát érzek, nem pedig aggódást (érte) és szomorúságot.

2024. jan. 29. 01:16
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Legalább 2 éve egyedülállóval érdemes szerelmi kapcsolatot kezdeni, különben az nem lesz az.
2024. jan. 29. 03:07
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2024. jan. 29. 06:07
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőd ha veled boldog lenne, szerelmes, akkor nem kattogna az exen. Szerintem is érdemes elgondolkodni a szakításon, mert egy harmadik lesz a befutó, vagy az ex.
2024. jan. 29. 06:40
 25/27 anonim ***** válasza:
92%

"miert volt az hogy hónapokon keresztül meg voltunk őrülve a másikért és nem bírtunk létezni egymás nélkül?"

Mert elhitette magával, hogy megvan érted bolondulva, akár fellángolás voltál és elmúlt egy ideje, mint szokott.

Tényleg tehetsz bármit, kiabálhatsz, türelmes is lehetsz továbbra, adhatsz neki ultimátumot akkor se vagy igazán versenyben a kegyeiért.

Ha jót akarsz magadnak bármennyire is szereted szakítasz vele és túllépsz rajta full majd csak aztán csajozgatsz komoly kapcsolat céljából.

2024. jan. 29. 08:00
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Na pontosan ezért nem ugrálunk egyik kapcsolatból a másikba mint valami őrült csak azért, hogy legyen valaki. 1 hónap az nagyon kevés. Főleg 6 év után.. És mivel úgy indult a kapcsolatotok, hogy ő még frissen a másik kapcsolat hatása alatt volt, te meg elejétől fogva lelki támasz vagy, ez így már eleve rosszul indul. Kialakult egy kapcsolati dinamika amin csak rettenet sok öntudatossággal tudtok majd alakítani,ha sikerül.
2024. jan. 29. 20:32
 27/27 anonim ***** válasza:
Beled nem szerelmes..
2024. jan. 31. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!