Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a helyes út?
23 éves vagyok eddig 2x voltam egyetemen, de egyik se volt az én világom, így elmentem dolgozni. Most úgy áll, hogy újra egyetemre szeretnék menni, nekem ez egy nagy álmom, minden jegyem és érettségi eredményem jó lett hozzá.
És itt jön a probléma: van egy párom, 26 éves, szeretne ő is egyetemre járni, neki anno nem adatott meg hogy egyetemre járjon, mert dolgoznia kellett az anyja miatt, és a jegyei se lettek jók se az érettségie(komoly betegség miatt sok hiányzás).
Mindenféleképpen velem szeretne egyszerre egyetemre járni, de neki újra kell pár tantárgyból emelteznie, hogy jövőre felvegyék. Viszont addig nem akarja hogy én is egyetemre menjek, ami engem felhúz.
Meg is értem őt, hogy szeretne és régen nem lehetett, de normális az, hogy az én céljaimat befolyásolja? Vagy ez annak számít egyátalán?
Nem értem miért lenne furcsa, fiatalabb voltam, nem voltam/vagyok biztos benne mit szerettem volna csinálni. Meg pl lehet nem tudtam finanszírozni magamnak akkoriban a megélhetést?
Most viszont tudom mit szeretnék, és anyagilag is megalapoztam ezt a részét az életemnek.
Semmiképpen se várj a párodra szerintem. Az idei érettségikre még simán tudna jelentkezni (az számomra nem derült ki, hogy melyik tárgyakból, de 2 érettségire még simán fel lehet készülni - kivéve persze extrém nagy hiányosságok esetén).
És szerintem az esetleg még neki is jót tehet, hogy te már 1 éve túl vagy azon, amin ő, tud segítséget kérni, nem lesz annyira elveszve. Meg ha ne adj isten valamelyikőtök véletlenül csúszna, akkor meg a másiknak passziváltatnia kéne, hogy biztos végig egyszerre járjatok? Ugyan már
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!