Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tudnék ezen lelkileg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék ezen lelkileg átlendülni? Kihűlt, ellaposodott kapcsolat.

Figyelt kérdés

20 év és 3 gyerek után rá kellett jönnöm, hogy a kapcsolatunk kihűlt, leginkább csak a szeretet és a megszokás tart minket együtt. Nincsenek viták, veszekedések, mint lakótársak élünk együtt, éljük az életünket. Néha viszont olyan jó lenne ennél több is. Azt viszont tudom, hogy a férjemnek ez most tökéletesen jó, ahogy van.

A válás több szempontból sem opció, mert az is csak egy újabb papír lenne, igazából szeretjük egymást és ténylegesen nem tudnánk külön menni. Valahogy a lelkemet kellene elcsitítani, hogy elégedjek meg azzal, ami van.

jan. 20. 08:58
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Egyikünk sem tudna már egyedül fennmaradni úgy, hogy ne roppanjunk bele. A gyerekek 7, 8 és 10 évesek. A két kissebbel vagyok GYOD-on, ő velük GYES-en és HO dolgozik az utóbbi 4 évben.

Ha külön mennénk, akkor neki kellene költöznie, nem vehetné igénybe az adókedvezményt, nem kapná a GYES-t sem, tehát kb 280E-böl kellene gyerektartást, hitelt, albérletet és a megélhetését fizetni. Mi pedig maradnánk a házban viszont egy fillért se tudnék félretenni a gyerekeknek. Semmi közös vagyonunk nincs.

Nem igényli a közös, kettesben eltöltött programokat még otthon se, nem hogy otthonról kimozdulva. Szerinte családos embereknek már felesleges ilyenre pénzt és időt pazarolni.

jan. 20. 12:55
 12/22 anonim ***** válasza:
Ilyen nagy gyerekekkel gyes-en, mi van?
jan. 20. 13:26
 13/22 anonim ***** válasza:
Gondolom tartósan beteg/fogyatékos a két gyerek, csak a 10 éves egészséges. Arra kapja a gyodot és apuka a gyest. Jól sejtettem viszont. Apuka megteremti a valagad alá a csuda jó kényelmet és azt nem akarod feladni. Más nők három gyereket nevelnek egyedül, segítség nélkül úgy, hogy apuka nagyrészt nem is fizet gyerektartást. Ha neked fontosabb az anyagi körülmények amiket meg tud teremteni, akkor sajnálom. A férjed egyértelműen megmondta, hogy hidegen hagyod és nem szeret téged. Itt vagy elfogadod ezt vagy elválsz tőle. Sajnálom.
jan. 20. 13:36
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy miből gondoljátok, hogy "apuka megteremti a valagad alá a csuda jó kényelmet"? Azért a br 385E Ft-os fizut nem gondolnám olyan soknak.

Leírtam, hogy minden fillért a gyerekekre költünk, nekik teszünk félre és konkrétan ő az utcára kerülne, ha mi ténylegesen különválnánk. Ezt nem akarom! Ezért nincs értelme a válásnak. Én szeretem őt mindezek ellenére is.

Tudom, hogy nekem kell változnom, de azt nem tudom, hogyan nyomjam el magamban a lelkiekben többre vágyást, hogyan fogadjam ezt el.

jan. 20. 13:58
 15/22 anonim ***** válasza:
Az anyagiak miatt nem akarsz elválni. Ha nem lennének anyagi gondjaid, te már rég leléptél volna az urad mellől. Hiszen egyedül képtelen vagy azt az anyagi színvonalat biztosítani, mint amit a férjed nyújt neked/nektek. Te tipikusan az a mártírkodó ember vagy, aki nyíg, hogy jajj de szr. Majd ha elég szr lesz akkor ki fogsz lépni ebből. Nem kicsit vagy kattos, ha egy számodra boldogtalan házasságból nem lépsz ki, hanem azt akarod tudni hogyan nyomd el magadban az érzést. Normális önbecsüléssel rendelkező ember elhagyná a párjat, aki elhanyagolja és egyértelműsítette számodra, hogy nem fog tenni értetek, mert nem szeret téged. Mit szeretnél? Az urad nem fogja meggondolni magát. Neki teljesen jó az, hogy főzöl, mosol, takarítasz rá, aztán ki tudja, lehet, hogy más nőket kufircolgat a hátad mögött. Hát ez a legkényelmesebb a férfinak! Te meg lemész felmosórongyba a lóvé miatt. Megérdemled sorsod, hogyha ebben benne akarsz maradni.
jan. 20. 14:54
 16/22 A kérdező kommentje:
Most őszintén! Az lenne szerintetek a megoldás, hogy utcára teszem?
jan. 20. 15:34
 17/22 anonim ***** válasza:
20 év után a volt férjem megunta ezt az állapotot, amit te is leírsz, nekem megfelelt volna még 20 évig, mert tudtam volna kompromisszumot kötni. Ellenben most már így több évvel a válás után nagyon örülök, hogy így alakult az életem, mert végre magam lehetek, sokmindenre rájöttem magammal kapcsolatban és kinyílt előttem a világ.
jan. 20. 15:36
 18/22 anonim ***** válasza:
16-ha ennyire szenvedsz mellette, akkor igen. Legalább esélyed lenne újrakezdeni.
jan. 20. 15:39
 19/22 A kérdező kommentje:
Előttünk nem nagyon tud kinyílni a világ, mert a gyerekek folyamatos segítsegre szorulnak amig csak élünk és sajnos utána is. Ezt próbáljuk meg összespórolni, hogy emberhez méltó körülmenyek között élhessenek azután is, hogy mi már nem leszünk. Sajnos otthon és otthon között is nagy különbségek vannak. Ezért is házasodtunk össze nem is olyan régen (egyházi otthonnál pl. ezt is nézik).
jan. 20. 15:42
 20/22 anonim ***** válasza:
Sérültek a gyerekek?
jan. 20. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!