Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki görcsösen próbál jó kapcsolatot építeni, általában pont ezért fogja elrontani?
Van egy személy, aki a korábbi tapasztalatai miatt kissé fél, hogy az új kapcsolata is megromlik. Ezért nagyon tudatosan próbálja fenntartani a jó állapotot az új kapcsolatban. Úgy kell elképzelni, hogy olyanokat ír a párjának, mint:
"Szeretném ezt jól csinálni talán most először, kérlek segíts nekem ebben!"
Lehet emögött egyfajta félelem és vagy görcsösség? Ha igen, ez nem pont rossz hatással lesz egy idő után a kapcsolatra?
Igen, megeshet.
Az idézett szövegből nekem árad a görcsösség.
Szerintem nincs gond a fenti mondattal. Persze kérdés, hogy milyen előzményre mondja ezt.
Igen, lehet görcsösség belőle, ami baj. De az már egy nagyon messzi szint szerintem. Illetve főleg akkor gond, ha a másik fél nem tart ugyanott érzelmileg.
Ez a görcsösség nem pszichológiai fogalom, hanem a prolik mondogatják egymásra, érdekes mindig a másikra, hogy görcsös, görcsösen akarod. Hasonló még a túlgondolod, túlreagálod, agyalsz, túlagyalod, nehéz eset, igénytelen, lábtörlő, stb dolgokat.
Ennél egy fokkal jobb a nincs önbecsülésed, bár ez is inkább alázási célokat szolgál, mint segítséget.
Sokszor van hogy nincs is ott semmi probléma, csak az vetíti ki a saját bajait aki ezekkel a szavakkal dobálózik.
Ezek helyett a szorongás a megfelelő szó erre, aminek általában oka van, és sokkal több ebben a szóban a tisztelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!