Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Féltékenyetek lennétek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Féltékenyetek lennétek a párotok exeire, ha ők egyben a párotok barátai is?

Figyelt kérdés
Az egyik azóta már kapcsolatban él, a másik (a frissebb szakítás) viszont egyedülálló és vele viszonylag sűrű a kontakt (pl. közös hobbi miatt).

2023. dec. 18. 22:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%

,,Akkor nem ha azért szakítottak mert kihűlt a kapcsolat, elmúltak a romantikus érzelmek és már csak barátokként tudnak egymásra nézni."

Szerintem ez elég ritkán szokott mindkét félben előjönni, általában az egyik szakítani akar a másik meg elszenvedi azt. Ha nem egy 20+ éves 5 éve elhanyagolt házasságról beszélünk persze. Itt pedig már megint ott tartunk, hogy vab egy érzelmi szál valamelyik oldalról, az meg már nem barátság.

Alapból nem hiszek a férfi-női zsigeri barátságokban, nemhogy még ex és ex között legyen ilyen... ráadásul ez nettó tiszteletlenség, nekem másodlagos lenne például hogy ki mit érez MOST, számomra az hogy valaki az exével tartja a kapcsolatot és nagy barátjának vallja magát úgy, hogy én mint újdonsült párja bejöttem az életébe... hát ha mellettem valakinek szüksége van az exek társaságára az akkor nem sokáig marad a párom, nekem ez megalázó, tiszteletlen.

2023. dec. 19. 12:05
 12/22 anonim ***** válasza:
26%
Csak az a kiábrándító ha valakit ez a tiszteletlenség téma annyira foglalkoztat, hogy minden ami még van az életben, hobbik, ezernyi dolog, az nem számít, csak ez az emberek közötti adok kapok. Pedig ha valaki nem állandóan ezzel foglalkozik, hanem érdeklik dolgok, akkor egy idő után olyan mindegy hogy az egy ex. Teljesen érdektelenné válik a jelenlegi partner mellett, és ha adódik egy téma lehet vele kommunikálni, mert egy értelmes kedvelt személy. Ha nem adódik semmi, akkor meg nem kell. Vagy ha szól az ex hogy ne beszéljünk mert én még érzek irántad akkor sem kell beszélni.
2023. dec. 19. 12:49
 13/22 anonim ***** válasza:
97%
Ez mindenkinek a magánügye, én leírtam, hogy számomra tiszteletlenség, én nem tűröm és nekem meg speciel az a kiábrándító hogyha egy férfi (az én esetemben) az exével/exeivel tartja mellettem a kapcsolatot. Ha neked ez az "igény" amit én képviselek, vagy a hasonló nézettel rendelkező emberek képviselnek kiábrándító, akkor keress olyan nőt vagy férfit akinek belefér, és akkor kölcsönösen tudtok az exeitekkel cseverészni akikkel éveken keresztül megéltétek akár a szerelmet és a szexualitást amit jelenleg a pároddal most, őt ezzel megalázva, hogy neki pedig végig kell néznie hogy az egykori társaddal hetyegsz és vihorászol jelenleg. Van ilyen ember rengeteg, de az én terembe olyan férfit nem engedek akivel nem hasonló az értékrendünk ebben a témában. Amiről írtál pedig nem kiábrándító, ez Neked kiábrándító, nagy a különbség.
2023. dec. 19. 14:00
 14/22 anonim ***** válasza:
84%
Egyébként persze hogy foglalkoztat kedves #12, a boldogságom kulcsa hogy az életem legtöbb területén jól tudjam magam érezni, a munkahelyemen, a párkapcsolatomban főként. Miért kéne félrerakni az embernek a saját önbecsülését és igények fenntartását a másik fél felé és miért kéne számba se venni ezeket a dolgokat? Ha én nekem ez fontos és egy alapvető igényem nőként egy férfival szemben, akkor én miért leszek kiábrándító azért, mert nekem ez fontos? Hát leginkább az a kiábrándító szerintem ha valaki akkora kapcsolatfüggő hogy a saját jólétét feladja egy hapsiért vagy nőért csak azért hogy legyen mellette valaki, feláldozva azt hogy neki vagy 100 téren nem felel meg a másik, mert olyan értékrendet képvisel amivel nem tud azonosulni. Na ez a kiábrándító, nem az ha valaki megtanul szűrni az emberek között és magának keres társat nem pedig a társadalmi mantráknak és a Píszí világnak ahol minden elfogadható és mindenki úgy tökéletes ahogy van... önbecsülés kell ehhez is speciel ami sok emberből kimaradozik.
2023. dec. 19. 14:08
 15/22 anonim ***** válasza:
88%

Egyébként kérdező, ez megint egy olyan kérdés hogy nem a mi párunkról van szó és ha itt 20an írják hogy ők nem lennének féltékenyek, te attól még nem fogod kevésbé féltékenynek érezni magad. Ne akard átírni az érzéseidet, azok voltak, vannak, lesznek és olyanok amilyenek. Nem az a lényeg hogy ki lenne féltékeny és ki nem, Neked ez Nem tetszik, és itt van a kulcs. Ha te nem vagy boldog a kapcsolatodban emiatt akkor senki nem lesz helyetted az és egy hosszútávú probléma nagyon tönkre tud tenni egy kapcsolatot, ráadásul felesleges olyan kapcsolatban bennemaradni ami nem tesz téged kiegyensúlyozottá, boldoggá. Azért, hogy ki tudd deríteni van e értelme a kapcsolatnak, illetve hogy mennyire vesz téged komolyan ez a férfi, csak mondd el neki hogy téged ez zavar, a te értékrendeddel nem összeegyeztethető, nem fogod neki megmondani mit csináljon, de ha számára ennyire fontos au ex jelenléte akkor te továbblibbensz, mert te egy olyan férfit keresel aki nem veszi magát körül az exbarátnőivel és képes 100%ban rád fókuszálni. Valószínű úgy sem fogod ezt megcsinálni kérdező, de ha választ szeretnél kapni a kérdésedre akkor csak mondd el neki kedvesen ezt a pár sort, aztán a reakciójából minden kiderül.

Ha tiszteli a kérésedet és valóban a te Párod és a te embered, akkor hidd el eleget fog tenni ennek. Ha pedig próbál valami idióta dumával meggyőzni, lenyomni valamit a torkodon annak érdekében hogy kimagyarázza magát, vagy adott esetben nem érdekli a mondandód/ ő sértődik meg akkor megvan a válaszod arra, hogy ő nem az a férfi akinek a te boldogságod az első és ha nem lépsz akkor mégtöbb időt fogsz elpazarolni egy olyan kapcsolatban amit féltékenykedések között kell megélned. Az pedig nem boldog.

2023. dec. 19. 14:18
 16/22 anonim ***** válasza:
16%

Jaja,

"Ez mindenkinek a magánügye", de azért folyamatosan minősíted undorító módon azokat akik nem olyan szex orientáltak mint te, és képesek csak a párjukra nézni olyan szemmel, és exekre pedig semennyire sem. Értem hogy nem bírsz az exedre ránézni anélkül hogy szét ne folynál, de nem mindenki így működik. További jó puffogást és minősítgetést.

2023. dec. 19. 17:00
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Régi kapcsolatomnál az elejétől kezdve tudtam, hogy barátok maradtak. Egészen addig nem zavart, amíg én felvetettem változtatást távkapcsolatunkban és ő belekontárkodott. Bonyolult sztori, exem rejtélyes betegséggel hosszútávú táppénzre került, utálta a munkáját, leszázalékolást akart, mégsem fogadta el az összeköltözési javaslatomat, az ex beleköpött valamibe, hazugság derült ki, akkori páromnak ki tudta magyarázni magát. Egyszer már szétmentünk, majd mégis összejöttem vele újra. Még 1 évvel később derült ki, hogy ők ugyanígy szakítottak 5 év után. Az az ember 5 évig eltűrte ezt páromtól és az én gyorsabb tempómra lett féltékeny. Exem nagyon vívódott rajtam és állítólag jobban szeretett engem. Végül mégsem érződött a tetteiből és szétmentünk. Bár ő csinálta csúnyán, de ezt az életképtelenséget ki kellett iktatnom. Ők azóta is barátok és egyiküknek sincs senkije. Én következő párommal együtt élek és rengeteg bajt vészeltünk át.

35/F

2023. dec. 19. 17:50
 18/22 anonim ***** válasza:
95%

Én eleve nem hiszek a fiú-lány barátságban. Valamelyik fél mindig többet akar, és ezt sajnos tapasztalatból mondom. Nekem többször volt nagyon jó fiú barátom, aztán mindig kiderült, hogy belém van esve, vagy hogy a srác szentül meg van róla győződve, hogy én vagyok belezúgva. Volt amelyik be is próbálkozott nálam, mert hogy szerelmi csalódása volt, és azt gondolta, ha már én annyira akarom, akkor velem vigasztalódik. Na, köszi, de nem.

Szerintem ha valaki szakít valakivel, akkor az azért lehet, mert megharagudtak egymásra. Lehet, hogy én vagyok ilyen heves vérmérsékletű, de én igazából nem nagyon váltam el egyik exemtől sem barátságban.

Egyetlen egy srác volt, akivel nem volt ilyesmi, de nekem már az elején sem volt valami nagy szerelem. Ő viszont eléggé szerelmes volt belém, és a szakítás után is akarta tartani a kapcsolatot. Egészen addig összejártunk, amíg nem lett egy barátnője, és a lányt is zavarta a dolog. Érdekes módon utána már nem annyira hiányoztam a srácnak.

Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy ez nem igazán szokott működni. Főleg nem exek közt. Valamelyik fél még akar valamit. Szóval engem őrülten zavarna. De szerencsére nekem egyik kapcsolatomban sem merült ez fel.

Viszont biztos, hogy én megmondanám a srácnak, hogy nem szeretném, ha összejárnának. Ha ő ezek után ragaszkodik ehhez a "barátsághoz", az nekem válóok lenne.

2023. dec. 19. 22:05
 19/22 anonim ***** válasza:
21%
Az összejárás az gond nyilván, de sokan ezt úgy tökélyre fejlesztik hogy nem lehet évente 3 szót váltani valakivel akivel jártál fél évig 18 évesen. Meg az hogy jönnek ezek a "heves vérmérsékletűek", és kikezdik az összes olyat ahol valaki beszélő viszonyban, jóban van exekkel, aztán magyarázzák a pasinak/nőnek hogy nem tiszteli a párja és rosszabbnál rosszabb minősítéseket a semmire. Miközben csak saját magukat ismerik és abból indulnak ki. OK, ők ilyenek, sajnálatos, hogy lényegében csak a szex miatt jöttek össze az ex-el. Mások meg azért jöttek össze mert jól megértették egymást, megpróbálták a kapcsolatot ami nem működött de ettől még kedvelik egymást, közös a baráti társaság néha váltanak 3 szót. De sokan ettől is behisztikéznek és beparáztatnak mindenkit, meg hogy nem tiszteli, miközben semmit nem tudnak és nem tudnak különbséget tenni, ha más nem legalább azokat a nyamvadt horoszkópokat vegyék már alapul, hogy ott is vannak különböző személyiségek, ok nem nagyon hiszek a horoszkópban de abban igen hogy az emberek totál nem egyformák.
2023. dec. 20. 06:39
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Milyen közös hobbijuk lehet amit nem tudnak egymás nélkül csinálni?!
2023. dec. 20. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!