Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan értessem meg a párommal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan értessem meg a párommal, hogy nem fogok hozzáköltözni? Mit lehetne tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés

Két év kapcsolat után az összeköltözést tervezgetjük. A páromnak van saját lakása, fel is ajánlotta, hogy menjek oda, kézenfekvő megoldás lenne.

Nem is lenne ezzel problémám, szimpatikus a lakás is, a település is (tőlem kb. 10 km-re van), viszont van egy hatalmas hátránya: a falu egy amúgy egyáltalán nem forgalmas főút mellett fekszik, ahol mindkét irányban tilos kerékpározni (más úton nem lehet megközelíteni a települést). Az én hobbim pedig az országúti kerékpározás, amit odaköltözve nem tudnék művelni, legfeljebb ha berakom a cangát a kocsiba és elmegyek valamelyik szomszéd településig, de ez anyagilag és egyéb szempontból is megterhelő lenne, főleg hogy évi 8-10000 km-et tekerek.

A hoki forgalomtól egyáltalán nem félek, viszont a nagy számok törvénye alapján előbb vagy utóbb úgyis repülne a bírság, amit természetesen nem óhajtanék kifizetni.

Ha eladná az ingatlant, szinte bármelyik környékbeli településen tudna venni magának egy hasonló másikat 1/1 arányban, de ha én is hozzátenném a megtakarításom egy részét, már nagyobb vagy városi ingatlan is beleférne. Ezekről a megoldásokról viszont hallani sem akar, mert "macera", meg "odaköti a sok emlék" stb.

Mit gondoltok, hogyan lehetne kompromisszumot kötni? A legkézenfekvőbb megoldás természetesen a tiltás eltávolítása lenne, de hiába írtam már két beadványt is, a közútkezelő válaszra sem méltat, magam meg mégsem vághatom ki a táblákat... Én nem gondolom, hogy nekem kellene lemondani a legfőbb, és gyakorlatilag egyetlen hobbimról, így, hogy a lakhatást máshogy is meg tudnánk oldani...

2023. dec. 7. 08:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%

Abban igazat adok, hogy egy házeladás tényleg macerás. Èn se adnék el egy olyan ingatlant amit amúgy szeretek.

Megoldás lehetne amit írtál, hogy elmész kocsival egy olyan részre ahol már lehet tekerni. Talán ez lenne a legjobb megoldás.

2023. dec. 7. 08:49
 2/19 anonim ***** válasza:
17%
Telen ugyse kerekparozol. Koltozz oda a telen. A tavaszt meg ugyse eri meg a kapcsolatotok.
2023. dec. 7. 08:50
 3/19 anonim ***** válasza:
53%

Ugye nem akarod, hogy a hobbid miatt dobja fel az életét?

Max. ha élsportoló lennél, és házasságban élnétek, akkor várhatnád ezt el.

2023. dec. 7. 08:52
 4/19 A kérdező kommentje:

#1 Ez a kocsis megoldás egyszer egy hónapban jó móka, amikor a sportélmény mellett felfedezem az ország valamelyik, számomra ismeretlen részét, de minden harmadnap megcsinálni minden egyes tekerés előtt hatalmas környezeti terhelés, idő-, és pénzpocsékolás.

#2 Igen, azért tekertem az idei januárban és februárban 1000 km-t összesen, mert nem kerékpározom télen 😃 Hihetetlen, hogy ezt 2023-ban komolyan gondolja valaki...

#3 Valószínűleg te sem sportoltál semmit életedben 😉

2023. dec. 7. 08:59
 5/19 anonim ***** válasza:
86%
Ha ez ekkora probléma akkor ne költözz oda, ennyi.
2023. dec. 7. 09:02
 6/19 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, ez melyik település?? Tudom, hogy itt a Balkánon nagyon mély szinten van a közlekedés, különösen a lassú járműveket illetően, de egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen nyomorult helyzet előfordulhat az Európai Unióban. Nem lehet, hogy valamit elnéztél, és van legalább egy használható út??
2023. dec. 7. 09:07
 7/19 anonim ***** válasza:
83%

Figyu... van egy hobbid, amiben annyi kompromisszumot sem vagy hajlandó kötni, hogy elautózol a település/út végébe, ahonnan már nem tilos bicajozni. De tőle elvárod, hogy eladja a biztos pontot, amiben él és vegyen máshol valami mást. Nem érzed ezt egy kicsit nevetségesnek, már ne haragudj? Ha én lennék a párod, jó eséllyel körberöhögnélek.

Költözz hozzá, vállalj kompromisszumot, nézzétek meg, hogy egyáltalán működik-e a kapcsolatotok, milyen együtt élni, stb. és majd ha 2-3 év múlva is úgy látjátok hogy megy ez, de a hobbid miatt nem tudsz szabadulni a gondolattól, hogy máshol kéne élnetek, akkor összedobjátok amitek van és költöztök, ennyi. Addig meg hozzál áldozatot, ha fontos neked a párod, neked kisebbet kell, mit amit te várnál tőle...

2023. dec. 7. 09:10
 8/19 A kérdező kommentje:
#7 Ha vállalod, hogy a saját időd és pénzed terhére elfuvarozol egy héten háromszor a szomszéd faluba és vissza, mégpedig pontban akkor, amikor akarom nem lenne miről gondolkodnom 😉 Annyira látszik rajtad is, meg némelyik másik hozzászólón a tipikus magyar mentalitás... érted, nem hegymászó vagyok, csupán annyi a bűnöm, hogy az egyik világszerte legnépszerűbb sportot kívánom űzni, mégpedig helyben...
2023. dec. 7. 09:15
 9/19 anonim ***** válasza:
78%
3-as vagyok. Nagyon régóta sportolok napi szinten, de sosem más kárára élvezem ezt a hobbimat.
2023. dec. 7. 09:20
 10/19 anonim ***** válasza:
79%
A Kérdező megírta privátban a települést és látom hogy tényleg pontosan ez a helyzet... Egyszerűen ilyen nincs, nem lehet... szánalmas, nyomorult Magyarország...
2023. dec. 7. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!