Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gergo315 kérdése:

Segítség babytrap?

Figyelt kérdés

Segítséget illetve akár személyes tapasztalatokat várok, ki mit tenne?

Sziasztok!

Hosszú lesz, előre is elnézéseteket kérem, de szeretnék minden, szerintem fontos információt tudatni, mert a segítségeteket kérem.

Lassan elérünk oda a feleségemmel, hogy a kisfiúnk 2 éves lesz. Bölcsibe nem szeretnénk járatni, viszont a feleségem nem is mehet el dolgozni, mivel akkor nem lesz ki vigyázzon a gyerekre. Mindenki (jelenlegi helyzetünkben még apóséknál lakunk) rá akar venni, több érvvel is, hogy legyen második gyerek, majd harmadik. Tudni kell, ami szerintem elég fontos, hogy van kb 4M hitelünk, mivel apósék eléggé mínuszban vannak, főleg mióta leszázalékolták apósomat, így csak "maszek" munkát tud csinálni, amikhez elmegyek ha úgyvan segíteni, akár munka után. Pénnzel nem tudnak gazdálkodni, én megszakadok a melóhelyemen, havi 350-400K a keresetem.

Semmi extrára nem költök, 3 havonta rendelek ~20-25k értékben elektromos cigarettába folyadékot és ennyi. A dilemma ott kezdődik, hogyha nem lesz terhes a feleségem időre, akkor ő ~250 000 helyett 25K-t kap havonta, ugye ez a hitelek miatt amiket említettem nem jó. Viszont én pont ezmiatt az anyagi totálkár miatt nem szeretnék második gyermeket még. Megoldásként gondoltam arra, hogy elköltözünk, albérletbe és szépen lassan rendbeszedjük magunkat. Mi gazdálkodnánk a pénzünkkel stb. Gond van itt is, mert a feleségem nem szeretne elköltözni, mert neki megfelel, hogy anyós nagyon sok mindent segít neki. Konkrétan majdnem semmit nem csinál. Na mindegy, nem ez a lényeg. Szerintetek ebből az ördögi körből mi lenne a legjobb megoldás, szívem szerint én költöznék, de az említett okok miatt, illetve érzelmileg is ki vagyok, szóval úgygondoltam, az internet népéhez folyamodom segítségért.

Ti talán találkoztatok már ilyennel, mert én kerestem, de ehhez hasonló helyzettel nem találkoztam. Szeretnék második gyermeket, de késöbb, nem érzem úgy hogy ez lenne a helyes út, hogy a pénz miatt vállaljunk mégegyet. Szerintem ráér még.meg szeretnék nekik adni mindent, amit csak lehet. Viszont a feleségem nem ért velem egyet, ő szerinte az a megoldás, ha vállalunk még gyermeket. Érzelmileg lassan egy roncs vagyok, legszívesebben sírni tudnék, hogy hagytam, hogy ilyen helyzetbe kerüljünk. Sok mindent a hátam mögött intéztek, velem nem beszéltêk meg. Főleg akkor beszéltek minden ilyesmiről, mikor dolgoztam. A gyermekemet szeretem, megy a feleségemet is. Segítsetek, valami támpontot adni, hogy helyesen látom-e a dolgokat.

#gyerek #házasság #kétségbeesés #Élet irányítása #Biztos élet?
2023. dec. 5. 21:27
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
#20 ők nem akarják, berögződésük... Nem akar a feleségem dolgozni, illetve jövőre az anyós viszi apóst maszekolni, ezért otthon nem lesz sokat
2023. dec. 6. 21:07
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Én sem akarok, dolgozni, mégis muszáj, mert nem akarok putrin vagy az utcán lakni, ahhoz meg pénz kell. Nem bonyolult eszmefuttatás.

Ez amit leírtál nem babytrap. Anyagi gondjaitok vannak amit a kiccsalád nem megoldani, hanem tetézni akar.

A második-harmadik gyerek dolga könnyen elintézhető: nem ejted teherbe az asszonyt és kész.

Ettől még a probléma ugynaúgy megmarad, hogy anyagi gondjaitok vannak.

Egy könnyű módszer, hgoy elmagyarázd a feleségednek:

Most (tegyük fel) a te fizetésed és az asszony GYEDe összesen 400.000 forint.

Mivel összesen 5en vagytok (ti ketten, a gyerek, és párod szülei), így az egy főre jutó jövedelem 400/5= 80.000 forint.

Ha a gyerek betölti a két éves kort, akkor GYED helyett GYES fogtok kapni, ami ugye fixen kb 30ezer forint. Így az összjövedelem 330.000 lesz, ami 5 főre lebontva 66.000 forint.

Namármost... a feleséged ezt a GYESt akarja elkerülni, ragaszkodna a "jó pénzhez", és inkább csinálna még egy gyereket, hogy újra legyen CSED meg GYED.

Azaz megmarad a 400.000 bevétel, csak így már 6 felé kell osztani, azaz fejenként 66.666 forint.

Azaz az egy főre jutó jövedelem majdhogynem annyi lesz, mintha nem cisnálnátok gyereket, hanem a lószar GYESt kapná.

Nyilván a számok hasraütésszerűek voltak.

Tudom, hogy t eérted, de ezzel a kis matekkal elég könnyű levezetni úgy, hogy az asszony is megértse. A számok nem hazudnak.

És ha cisnáltok még egy gyereket, akkor 2 év múlva ugyanúgy eljőjön ez a helyzet, csak akkor szarabb számokkal, elvégre akkor a kiindulási pont lesz az, ami most a rosszabb opció.

2023. dec. 6. 22:10
 23/25 A kérdező kommentje:
#22 az a baj, hogy próbáltam megértetni vele, velük, de sátántól való ötlet... Én meg nem vagyok hajlandó így még egy gyermeket vállalni, főleg, hogy, ahogy érzem én CSAK igásló, illetve gyerekgyártó vagyok, mint említettem semmibe vagyok amúgy véve kb.
2023. dec. 7. 01:59
 24/25 anonim ***** válasza:
48%

Írtam egy jó hosszú választ, de sajnos sikerült valahogy behoznom egy reklámot és törölte. Most újszülött mellől nem pötyögöm újra.

A lényege az volt, hogy próbáljatok meg annyit beszélgetni, hogy újra halljátok egymást. Ez egy nagyon nehéz időszak. Jogosak az érveid, de a családi kapcsolatok dinamikája néha nem jogos/jogtalan mentén rendeződik. Neked kell együtt élni a pároddal akkor is, ha jogosan összeveszel vele.

Úgyhogy én azt mondanám, hogy próbáljatok meg kettesben programokat szervezni, ássatok le az érzelmeitek mélyére, beszéljetek erről sokat. Értsd meg, hogy miért van ilyen kattanásuk, mi a motivációja érzelmileg, hogyan tudod másképp betömni az űrt (pl. nekem nagyon fájt, mikor a férjem baba mellől eljárt sportolni és nem az volt minden gondolata, hogy minél előbb hazaérjen, mert úgy éreztem nem szeret. És hiába segített sokat, nem volt elég semmi, most, hogy “rohan haza” és azt mondja, hogy akkor most egy órát én vagyok a gyerekkel, így nem zavar, hogy eljárkál ugyanannyit, sőt kezdek büszke lenni rá, hogy ennyi mindent megoldunk baba mellett). A feleséged érzelmeit nem tudod megváltoztatni, de talán van kerülő megoldás.

2023. dec. 7. 07:53
 25/25 anonim ***** válasza:
77%
23) most erre mit lehet mondani? Senki nem várhatja el tőled, hogy 5 embert egyedül eltarts az elég sovány fizetésedből, pláne nem egy hatodikat. Szóval mondjuk ne tedd. Most abba bele sem megyek, hogy ideális esetben a gyerekeink későbbi jövőjére is gondolunk, tandíjak, segítség a lakhatásban, ilyenek. Nálatok már ott bukik a matek, hogy babakorban is alig bírjátok anyagilag hitel és az élősködő család mellett, mi itt a kérdés? Vagy azt szeretnéd, hogy mi értessük meg a feleségeddel és a szüleivel, hogy kettő meg kettő az mennyi? Az egyetlen, amit tehetsz, hogy nem vállalsz most újabb gyereket és ha kell, százszor levezeted az amúgy szögegyszerű logikát ennek a jóképességű famíliának.
2023. dec. 7. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!