Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gergo315 kérdése:

Segítség babytrap?

Figyelt kérdés

Segítséget illetve akár személyes tapasztalatokat várok, ki mit tenne?

Sziasztok!

Hosszú lesz, előre is elnézéseteket kérem, de szeretnék minden, szerintem fontos információt tudatni, mert a segítségeteket kérem.

Lassan elérünk oda a feleségemmel, hogy a kisfiúnk 2 éves lesz. Bölcsibe nem szeretnénk járatni, viszont a feleségem nem is mehet el dolgozni, mivel akkor nem lesz ki vigyázzon a gyerekre. Mindenki (jelenlegi helyzetünkben még apóséknál lakunk) rá akar venni, több érvvel is, hogy legyen második gyerek, majd harmadik. Tudni kell, ami szerintem elég fontos, hogy van kb 4M hitelünk, mivel apósék eléggé mínuszban vannak, főleg mióta leszázalékolták apósomat, így csak "maszek" munkát tud csinálni, amikhez elmegyek ha úgyvan segíteni, akár munka után. Pénnzel nem tudnak gazdálkodni, én megszakadok a melóhelyemen, havi 350-400K a keresetem.

Semmi extrára nem költök, 3 havonta rendelek ~20-25k értékben elektromos cigarettába folyadékot és ennyi. A dilemma ott kezdődik, hogyha nem lesz terhes a feleségem időre, akkor ő ~250 000 helyett 25K-t kap havonta, ugye ez a hitelek miatt amiket említettem nem jó. Viszont én pont ezmiatt az anyagi totálkár miatt nem szeretnék második gyermeket még. Megoldásként gondoltam arra, hogy elköltözünk, albérletbe és szépen lassan rendbeszedjük magunkat. Mi gazdálkodnánk a pénzünkkel stb. Gond van itt is, mert a feleségem nem szeretne elköltözni, mert neki megfelel, hogy anyós nagyon sok mindent segít neki. Konkrétan majdnem semmit nem csinál. Na mindegy, nem ez a lényeg. Szerintetek ebből az ördögi körből mi lenne a legjobb megoldás, szívem szerint én költöznék, de az említett okok miatt, illetve érzelmileg is ki vagyok, szóval úgygondoltam, az internet népéhez folyamodom segítségért.

Ti talán találkoztatok már ilyennel, mert én kerestem, de ehhez hasonló helyzettel nem találkoztam. Szeretnék második gyermeket, de késöbb, nem érzem úgy hogy ez lenne a helyes út, hogy a pénz miatt vállaljunk mégegyet. Szerintem ráér még.meg szeretnék nekik adni mindent, amit csak lehet. Viszont a feleségem nem ért velem egyet, ő szerinte az a megoldás, ha vállalunk még gyermeket. Érzelmileg lassan egy roncs vagyok, legszívesebben sírni tudnék, hogy hagytam, hogy ilyen helyzetbe kerüljünk. Sok mindent a hátam mögött intéztek, velem nem beszéltêk meg. Főleg akkor beszéltek minden ilyesmiről, mikor dolgoztam. A gyermekemet szeretem, megy a feleségemet is. Segítsetek, valami támpontot adni, hogy helyesen látom-e a dolgokat.

#gyerek #házasság #kétségbeesés #Élet irányítása #Biztos élet?
2023. dec. 5. 21:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%

anyós foglakozik a pujával, feleség meg csak otthon van és szülni akar kb ez a kép.

ezen a ponton zavarnám el a feleséget dolgozni de magyon gyorsan ilyen nincs hogy vki nem dolgozik ha nincs semmi dolga egész nap. elvi hibás a rendszer amiben vagytok!

ilyen anyagi körülmények közt még 1 gyereket sem vállaltam volna be, ez a jövedelm bocsi de kevés igazad van nem jöhet a 2. gyerek.

1. lépés ki kell csengetni a hitelt.

2. amint lehet el kell zavarni a feleséget dolgozni.

3. gyűjteni kell önerőt egy lakás hitelhez addig meg otthon kell lakni anyossal lehet neki segíteni legalább. az albérlet ablakon ki dobott pénz főleg úgy hogy pici gyereketek van!

4. megvan a saját lakás, útna jöhet a második gyerek asszony pajtás el megy gyesre amig kell szülés után addig anyós be segít.

5. amint lehet vissza kell zavarni a munkába az asszonyt.

2023. dec. 5. 23:23
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi pénzből, hitel mellett biztos, hogy nem vállalnék második gyereket. És bocs, de az is luxus nektek, hogy nem akarjátok bölcsibe adni.
2023. dec. 6. 08:39
 13/25 anonim ***** válasza:
68%

#11 Azért külső szemlélőnek gyakran tűnik úgy, hogy te nem csinálsz semmit, miközben de.

Egy anyuka 24 órás műszakban van. Mégha nem is atomfizika a gyereknevelés, ha valakik 8 órát foglalkoznak a babával, akkor is marad neki napi 8 óra + 8 óra készenlét, amíg “alszik a baba”. Ez hosszútáv miatt akkor is fárasztó, ha van valamennyi segítség, az ingerszegénység, a beszűkülés miatt. És ha 8 órát nem nálad van, az kívülről úgy néz ki, mintha más nevelné kb.

2023. dec. 6. 08:46
 14/25 anonim ***** válasza:
74%
Tehát se munka, se pénz, de annyi eszetek volt, hogy gyereket kell csinálni... És még meg akarják nekem magyarázni, hogy a hülyék nem szaporodnak jobban, mint akik gondolkoznak is előre...
2023. dec. 6. 09:09
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Értem én, hogy nem akartok bölcsit.

Deee mondhatod azt, hogy addig nem akarsz még egy gyereket, amíg azt a hitelt vissza nem fizetitek. És erre a legjobb megoldás az, ha a gyerek bölcsibe megy, az asszony meg dolgozni.

Az, hogy vállaltok még egy gyereket, csakhogy a jelenlegi anyagi helyzet ne legyen rosszabb az nem reális, hiszen azáltal, hogy többen lesztek és a pénz meg marad, rosszabb lesz.

És adósságotok van. Amíg ez van, nem fogtok tudni egyről a kettőre lépni.

És lehet, hogy konfliktus lesz belőle, de végülis te is kellesz a gyerekcsináláshoz, szóval nem tudják nélküled megoldani:D Csak keménynek kell lenned, mert egyszerűen az nem megoldás a felszínre bukkanáshoz, hogy még egy tehret magadra húzol.

2023. dec. 6. 10:08
 16/25 anonim ***** válasza:
67%
Ezek azok a pillanatok mikor a magányos szingli élet át csap boldog szingli életbe :D
2023. dec. 6. 15:31
 17/25 anonim ***** válasza:

"Sok mindent a hátam mögött intéztek, velem nem beszéltêk meg. Főleg akkor beszéltek minden ilyesmiről, mikor dolgoztam"

Mit tudtak azon a hátad mögött intézni, hogy nem ideális körülmények között vállaltál gyereket, ill hitelt vettél fel?

2023. dec. 6. 16:29
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Úgy beszélsz, montha csak belecsöppentél volna ebbe az élethelyzetbe és beleszólásod sem lenne a saját költségvetésedbe és gyerekvállalásodba, te csak a körülmények áldozata vagy 🙄 A meglátásaim:

- Beláthatod, hogy ennyi pénzbe nem fér bele egynél több gyerek (sem), pláne hitel mellett. Ezt a családodnak is ki kéne tudnia matekozni. A jó hír, hogy kényszeríteni meg tudnak, ha meg belemész, szerintem csak magadra vess.

- A ti helyzetetekben úri muri az egykeresős modell és láthatóan nem is megy. Két évesen épp ideje bölcsibe adni a gyereket és a nejed is elfáradhat dolgozni.

- Amíg nem tudjátok le a hitelt, nonszensz lenne kb bármivel megdobni a havi kiadásokat, pláne egy gyerekkel.

- Pontosan miért te tartod el az apósodékat? Vagy kb egálban vagyok azzal, hogy ingyen laktok náluk, vagy hogy kell ezt elképzelni?

2023. dec. 6. 16:48
 19/25 anonim ***** válasza:
*kényszeríteni nem tudnak
2023. dec. 6. 16:49
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

"Gond van itt is, mert a feleségem nem szeretne elköltözni, mert neki megfelel, hogy anyós nagyon sok mindent segít neki. Konkrétan majdnem semmit nem csinál."

Őőő, ha nem akarjátok bölcsibe adni a gyereket, feleséged miért is nem tud visszamenni dolgozni, ha a nagyi egész nap otthon van?

2023. dec. 6. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!