Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit kezdjek egy ilyen emberrel?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kezdjek egy ilyen emberrel?

Figyelt kérdés

Sziasztok, alapvetően fogekony vagyok a pszichológiára, sokat olvasok, sokat foglalkozom magammal, nem ilyen megszállottan, van mas erdeklodesikorom is es eletem is.

De teny, hogy ez egy hobbi nalam amit nagyon szivesen uzok.

A baratom idosebb nalam jo par evvel jovore lesz 40 eves es észrevettem nagyon sok dolgot a mukodesevel kapcsolatban.

Egyertlmuen latom a csaladja milyen undoritoan banik vele, o viszont elfogadja es beletorodik. Latom mennyire mely onertekelesi porblemai vannak, nem mer felszolalni magaert, mindent elfogad majd duhong magaban. Szinte mindent elnyom magaban es inkabb eltereli a figyelmet a fajdalomrol telefonozassal,tv-vel vagy szimplan haverokkal logassal, nem halad semerre stb.

Alapvetoen nem szoltam bele semmibe, de az a baj rajottem ez a kapcsolatunkat is mergezi. Ha beszelgetek vele valamirol es mondjuk epp azt fejti ki mennyire duhos xy-ra, mert ezt vagy azt csinalta en meg rakerdezek miert nem szolt ra xy-ra vagy elmondom, hogyha nem mondja el az igenyeit akkor sosem fogja azt kapni amit szeretne ilyenkor azonnal elkezd engem támadni, hogy mit analizalom hagyjam beken, vagy barmit kozlok csak arra koncentral, hogy most o meg van szegyenitve/bantva/alazva stb stb es erre megy ki az egesz kommunikacio, hogy o selejtes o nem jo, minek vagyok vele akkor.

Mikozben nem mondtam ilyeneket soha ra. Nagyon faraszto hogy magyarazkodni kell es meg sem hallja amit mondok neki. Ezt is tisztan latom, hogy mivel ennyire semmibe veszi magat ezert a gondolataiban is csak az onigazolastkeresi, hogy na csak kiderült, hogy o egy hulye meg akkoris ha senki nem utalt ilyenre. De ha ezt elmondom neki akkor tamad, volt hogy sirt is es o engem ugy lat, mint egy gonosz szemelyt aki leertekeli ot es semmibe nezi.

Az zavar, hogy egyaltan nem akar magan valtoztatni, marmint o el van ebben es ha valaki segit neki akkor nem fogadja el.

En ugy gondolom szakitanom kellene vele, mert fejlodni nem akar. De kivancsi vagyok kulso szemleleokre is, lehet en gondolom rosszul vagy szerintetek milyen megoldasok lehetnek meg?

Megmondom oszinten azert szulo sem akarok lenni aki minden erejevel azon van, hogy de valtozzon meg. ha neki ez igy jo nekem el kell fogadnom, elfogadom csak ilyen emberrel nem fogok egy eletet leelni.

2023. dec. 5. 09:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy párkapcsolatban egyik félnek sem feladata a másik pszichológusát eljátszani, láthatóan a párod nem is igényli. Biztos, hogy segítségre lenne szüksége és nagyon sok hibás működése van, de te amit tudtál megtettél. Te eldöntheted, hogy ilyen éretlen, fejletlen önértékeléssel rendelkező sérült emberrel akarsz-e foglalkozni vagy sem. Én már nem játszok megmentőt a kapcsolatomban. Ha valaki a segítő szándékban, építő jellegű beszélgetésben is az ellenséget látja és nem hajlandó szembenézni a problémákkal, az nem az én emberem.
2023. dec. 5. 10:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Engedd el. Egy rinya gép csak.
2023. dec. 5. 10:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Dobd ki, mert lenyom téged a szintjére.
2023. dec. 5. 11:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Az elmeletet alatamasztja a gyakorlat. Erdekes, amikor kozhely, hogy a nok allandoan abba a hibaba esnek, hogy meg akarjak valtoztatni a masikat, de ez sosem sikerul, akkor is mindegyik megprobalja. Vajon ennek mi lehet a magyarazata? Ott meglesz a kerdesesre a valasz.
2023. dec. 5. 15:41
 5/8 A kérdező kommentje:
4, pont azt mondom nem akarom megvaltoztatni, ha o nem erzi, hogy szuksege van fejlodesre. Pont azt irtam, hogy elfogadom ot, de nem velem van dolga.
2023. dec. 6. 17:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet az en ertelmezesemmel van gond, de az elfogadom az nem azt jelenti, hogy valtozzon meg sajat akaratabol.
2023. dec. 7. 09:04
 7/8 A kérdező kommentje:
6, nem erted. Elfogadom, ha ugy dont ilyen akar maradni. En kilepek az eletebol azaz elfogadtam, mint irtam nem fogom eroltetni a valtozast. Elmondtam nekem nem jo ez, de elfogadom ot ha ugy dont neki jo. Ez igy mukodik
2023. dec. 8. 10:10
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
De akkor mire irtad ki ezt a kerdest? En ugy latom kesz valaszod van, nem tanacsoy kersz.
2023. dec. 8. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!