Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez szerintetek is érzelmi zsarolás?
Sziasztok!
A történet röviden annyi, hogy a férjem, ha nem kapja meg amit akar, utána durcizik, nem szól hozzám stb stb. Nem egyszer fordult már elő, hogy azért csináltam meg valamit amihez alapjáraton nem volt kedvem, mert nem akartam, hogy durci legyen belőle. Ő szerinte ez nem érzelmi zsarolás, de szerintem meg igen. Még én érezzek bűntudatot azért mert nincs kedvem valamihez?
Most egy tegnapi példa ami miatt ma még egy szót nem szólt hozzám, hogy este szeretett volna szexelni. Viszont már elég későn jutott eszébe, szinte már félig aludtam, mondtam neki, hogy most nincs kedvem. Erre jött az, hogy ő mennyit dolgozik, mennyit költ,itt a karácsony, az én családomnak is az ő pénzéből vettünk ajándékot bla bla.. (Itthon vagyok 2 gyerekkel, a kicsi még csak 4 hónapos, tudtuk nagyon jól, hogy nem fogok dolgozni pici baba mellett) Ezt is sokszor megkapom, hogy neki kell eltartani, adjam bölcsibe a picit és menjek vissza dolgozni én is, meg ilyenek... Komolyan mondom néha nem tudom hova tenni, mert mikor a gyerekeket terveztük olyan jól előadta magát, hogy milyen jó lesz.. Nem tudom mit csináljak, vagy mit mondjak neki, nyilván veszekedni nem akarok, de ilyenkor esküszöm örülök neki amikor nincs itthon.. és úgy gondolom ez nincs rendben, hogy így érzek. Nem így kéne lennie. Tény és való, hogy tényleg rengeteget dolgozik, 2 munkahelye van, reggeltől estig csinálja 7/7. Most szerintetek? Tegyek meg mindent a jövőben amit akar, hogy elkerüljem a duzzogást, vagy mit kéne tennem?
Bocsi, hogy hosszú lett, a válaszokat előre is köszönöm 🙂
Elbeszélgetnék vele komolyan, hogy felnő vagy válunk. Azért nindennek van határa, ő csönddel ver, ami passzív agresszív viselkedés majd manipulál azzal, hogy ő mennyi mindent csinál, hogy bűntudatot ébresszen benned, hogy elérje a célját. Nem akarom ráaggasztani a nárcisztikus jelzőt, de hajlam megvan benne eg tuti.
Minél jobban engedsz neki annál inkább a kezébe adod a gyeplőt. Egy cseléd és szexrabszolga leszel emberi mivolt nélkül. Ultimátumot adnék neki, hogy vagy megy pszichológushoz, mentek együtt párterápiára és vért izzadva képletesen javít magán vagy elválok tőle.
Igen, ez érzelmi zsarolás.
A probléma ott kezdődik, hogy a férfiaknak (tisztelet a kivételnek) halvány lila dunsztjuk sincs arról, hogy mit jelent 2 gyerekkel otthon lenni, milyen érzelmi, mentális és fizikai kimerültséget okoz a gyerekgondozás/nevelés. Ha ezt nem sikerül vele valamilyen módon megértetni, akkor hamarosan te is az egyedülálló anyák népes táborához fogsz csatlakozni, amire a fentiek alapján igen jó esélyt látok. A valódi probléma az, hogy neked jelen pillanatban nem kettő, hanem három gyereked van, csak az egyik nagykorú, és nagyon rosszul viseli, ha az igényei nincsenek azonnal kielégítve (pont, mint egy gyerek), és pont ugyanolyan megküzdési mechanizmusai is vannak, mint egy kisgyereknek. Sajnos nem tudok semmi biztatót mondani, ha magától nem látja, hogy ez így nem megfelelő hozzállás, és a környezetében sincs senki, aki jobb belátásra tudná bírni, akkor a házasságotoknak itt van vége.
Keveslem a szexet a kapcsolatomban, de fickóként mondva is undorító zsarnok viselkedés. Én meg így visszazsarolnám, hogy lesz kedves ezt a zsarnok elvárós viselkedést befejezni vagy ennyire sem kap meg semmit. Bár lehet, hogy erre bedurvul és erőszakos lesz. De akkor kiderül a foga fehérje.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!