Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez normális viselkedés ideges...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez normális viselkedés ideges embernél vagy a párom agresszív?Férfiak?

Figyelt kérdés

Sajnos néha nem ismerek a férjemre és nem tudom hol van az a határ ami még normális és érthető egy ideges ember reakciójaként vagy már túlzás.

Ha ideges valamiért akkor szinte mindig odacsap a kezével, öklével, ami mondjuk nem lenne nagy dolog, pl mikor szerel s nem jön össze sehogy sem… de gyakran olyankor is így reagál ha pl felhozok egy problémát, vagy olyan dolgot amit tett ès nekem nem esik jól. Miután kifejtem, dühbe gurul és olyanokat mond, hogy “megint ő a rossz szemét, elege van, neki ez nem kell, s ilyenkor vagy egy poharat vág a földhöz, vagy beüti az üveget az ajtón, majd elviharzik.

Vagy olyan esetben is agresszívnak éreztem, hogy megkért gázoljam az autót mert épp rá volt kötve az aksi egy másikra. Nekem úgy volt logikus, hogy nem tartom percekig a gázt lenyomva, hanem lenyomtam-felengedtem pár mp után, megint le- fel. Egy kis idő múlva meg rácsap az autóra, “megmondtam, hogy gázold, az ist.. b..a meg”. Nagyon rosszul esett, hogy ilyen hangnemben közölte, holott nem volt egy olyan helyzet amiben ilyen durván kellett volna reagáljon. Aztán rá pár percre kérte a bocsánatot, csak ő fázott/esett az eső stb.. vagy ha elviharzik egy óra múlva higgadtan jön vissza ès feltakarítja amit eltört.

Nincs nagyon gyakran ilyesmi, de nem értem miért veszi ennyire támadásnak, ha egy problémát hozok fel, amin dolgoznunk kéne. Főleg, hogy utána mérgesen még tönkre is tesz dolgokat.

Kettősség van bennem, egyrészt ezt nem akarom tűrni egy életen át, 8èv alatt sosem emelt rám kezet de így is ijesztő ilyenkor, így nem szivesen vállalnék gyereket sem mert félek, hogy előtte is ilyen lenne.. holott ezt csak előttem csinálja, soha senki nem nézné/i ki belőle ezt a reakciót.

Másfelől arra gondolok, hogy valamiert így vezeti le a feszkót(mint én a sirással) amit tudna kezelni, és arra gondolok, hogy nem kellene megítélnem sem őt, sem senkit a kiborulásai miatt, mert nem ez a személyiség alapja.

Azért is vagyok össze zavarodva, mert alapjáraton egy nagyon vidám, jókedélyű és nyugodt ember, aki figyel másokra, empatikus, pl ha más miatt vagyok szomorú mindig vigasztal, kedvemben jár(csak ha miatta, akkor borul ki), ha beteg vagyok ápol, gondoskodik… szóval egyszerűen nem tudom mit tegyek és gondoljak. 8 éve vagyunk együtt és közös házat terveztünk, családot…

27n

2023. nov. 12. 21:57
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:

Azért érdekelne inkább férfiak vèleménye, mert a női oldallal tisztàban vagyok, mi erre nagyon érzékenyek vagyunk ès sosem reagàlunk így, viszont a férfi oldalt nem értem, miért így nyilvánul meg benne az idegesség és mi lehetne a megoldás.

Ha ultimátumot adnék, az elég motiváció lenne a változásra?

2023. nov. 12. 21:59
 2/23 anonim ***** válasza:
88%

Ez nem empatikus. A gyerekek rettegni fognak tőle.

Ne az együtt töltött évek száma legyen az indok az együttmaradásra.

2023. nov. 12. 22:01
 3/23 anonim ***** válasza:
87%
Ha ultimátumot adnál, kiütné a falat ököllel.
2023. nov. 12. 22:03
 4/23 A kérdező kommentje:

Annyit mèg hozzátennék, hogy ez nem gyakori… èvi talán egy veszekedésünk torkollik odáig, hogy a földhöz csapjon dolgokat mérgében.

De talán mèg ennyiszer sem kéne…

Az a baj, ha elő állok azzal, hogy ez nem oké, ő azt állítja, hogy ő így vezeti le, olyankor jól esik odavágni és utána már le is nyugodott.

Nem értem, hogy utána sok ideig hogy tud egy olyan kedves szerető ember lenni… emiatt zavar össze teljesen, hogy akkor ki is ő valójában ?

2023. nov. 12. 22:04
 5/23 anonim ***** válasza:
18%
Az nem lehet hogy esetleg korábbi traumákon keresztül a triggerjein játszol? Akár akaratalnul sőt véletlenül is. Nem felmenteni akarom őt, csak rámutatni hogy lehet ezért reagál ilyen hevesen bizonyos dolgokra. Viszont a traumákat meg fel kéne dolgozni, mert ez a fajta idegállapot ez senkinek se jó, főleg hosszútávon.
2023. nov. 12. 22:06
 6/23 anonim ***** válasza:
85%

Egyáltalán nem igaz hogy csak férfiak ilyenek, de több a férfi. Sajnos ez ijesztőbb egy férfitől, mert ő még erősebb is és félelmetesebben néz ki. Az hogy apróságokra így reagál, az nagyon nem jó, poharat földhözvágni kb akkor érthető ha mondjuk valakinek veszélyben forog a családja élete és tehetetlen vagy hasonló. Persze még akkor is jobb ha más megoldást választ. Amit te megpróbálhatsz elérni hogy ne akkor szólj hozzá ha tudod hogy gond lehet. Esetleg megpróbálhat valamilyen "leszarom tabletta" tanfolyamot, pl meditáció vagy valami közösség stb.

Mondjuk szerintem a pszichológus nem sokat segít mert van ismerősöm aki járt és ugyanilyen maradt. De aki pl hobbiba kezdett neki viszont javult.

2023. nov. 12. 22:14
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Kuka.
2023. nov. 12. 22:16
 8/23 anonim ***** válasza:
87%

Érzelmi bizonytalanságban tart. Így könnyebb veled elhitetni, hogy te gondolod a dolgokat rosszul, bolond vagy, érzékeny vagy, stb. Már most próbálod megmagyarázni, hogy "mi nők".

Nincs "mi nők". Nőként én is csináltam ilyet régen, igaz nem kapcsolatban. Tesómmal veszekedtünk és csapkodtunk. Én úgy rávertem az ajtóra, hogy betört az üveg. Nem hittem volna, hogy a düh ekkora erőt ad, de ma is beleborzongok, ha arra gondolom, hogy ha a tesóm közelebb áll az ajtóhoz és azzal szembe, esetleg a szemét kiviszi egy nagyobb szilánk. Így szerencsére csak az én alkaromba állt bele pár darab, amivel el kellett mennem sebészetre. Másnap felhívtam a kerületi pszichológust.

Nem normális, amit a párod művel. Nem számít, milyen gyakorisággal csinálja.

2023. nov. 12. 22:18
 9/23 anonim ***** válasza:
42%
Ja még annyi hogy esetleg te is belefoghatsz valamilyen új hobbiba, tanfolyam, közösség lelki dolgok. Mert néha a te jó példád rá is hat, ha boldogabb vagy, az átragad rá is.
2023. nov. 12. 22:18
 10/23 anonim ***** válasza:
83%
Apám is hasonló, mindig is utáltam és féltünk tőle.
2023. nov. 12. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!