Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék jobban határt húzni, ha a párom olyasmit csinál ami rám is hatással lehet pénzügyileg?
Fél éve vagyunk együtt a párommal. Mivel ő hónapokon át keresett melót, és messze lakunk egymástól, így kvázi hozzámköltözött, elég sok időt tölt velem. Kiderültek közben zűrös ügyei, és felmondták közben a lakásszerződését. Mivel most talált munkát, pénze nincs, költöznie kell, de nincs miből.
Mondanám azt hogy nem veszem magamra, de mégiscsak a szeretett párom. És tudom ha én nem segítek, akkor senki. Bizonyos dolgokban hajthatatlan, nem igazán hallgatja meg az én álláspontom, hogy most mit tegyen az azonnali költözés helyett. Ő nem akar beszélni a tulajjal, neki fontosabb, hogy neki legyen igaza...
Mit csinálhatok ebben a szituban? Segítenék is, de mégis csak a saját hülyesége miatt történt az ami történt. Szülei semmiről se tudnak, nincsenek beavatva.
Kidobnám a francba, mert nincs melója, élősködik, és elvárja, hogy te fizesd ez-azát.
Kell ez neked? :D Úgy állítasz határokat, hogy KÖZLÖD vele, egy hete van elmenni, oldja meg, nem a te bajod, azután intézkedsz - és többé NEM cuccoltatsz magadhoz senkit csak úgy.
Valamit nagyon elb@$zhatott, ha te vagy az egyetlen mentsvára. Se szülők, se nagyszülők, se barátok... Azt meg nem is értem, hogyha messze laktok egymástól hogy a viharba keveredett most oda? Előbb ottani FIX munka, aztán költözés. Nem oda költözök és lesz valami. Arról nem is beszélve, hogy futárt, takarítót, mosogatót stb mindig mindenhol keresnek. "Hónapok óta nem talál munkát" - aki rá van szorulva a pénzre az nem teheti meg, hogy válogasson...
Téged ne kényszerítsen már bele olyan helyzetekbe amit te nem akarsz, mert ő egy idióta.
Ez a pasi nem hogy hozzám nem költözne, de raknám ki, mint macskát 💩ni.
"Például?"
Az, hogy egy arrogáns, akaratos hülye.
Hááátszóval...
Tehát a konfliktusmegoldó képessége finoman szólva kritikán aluli (ez semmiképp nem jó ómen egy kapcsolat szempontjából sem), inkább téged hoz kellemetlen helyzetbe, csak hogy az egója ne sérüljön, és eleve nem szimpatikus, ha valaki egy zűrös alak. Igen, értem én, hogy te most nagyon szerelmes vagy, de azért hülyét ne csinálj magadból!
Egyébként meg: azt kell mondani, hogy "oké, nyugodtan költözz, de én nem fogom fizetni". Azért nehogy már a fika egye meg az óvódást! Egy fél éves kapcsolatról beszélünk, és ő meg elvárná, hogy te százezreket költs rá? Vegyen fel személyi kölcsönt, ha annyira azonnal költözni akar.
Meg aztán tudod, egy párkapcsolat a kommunikációról is szól. Nem attól lesz egy kapcsolat komoly, hogy pár hónap után már bekönyörögte magát a lakásodba, hanem attól, hogy mennyire sikerül társakként működni. Aminek az alapfeltétele a kölcsönös (!!) megértés. Itt ennek a szikrája sincs meg. Ő elgondol valamit, majd pedig elvárja, hogy te kérdés nélkül támogasd, és kiszolgáld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!