Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit írjak a szüleinek? (Írjak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit írjak a szüleinek? (Írjak a szüleinek?)

Figyelt kérdés
Köcsög beszólásokkal és félhangos célozgatásokkal ócsárolja a férjem a házimunkámat: anyuka vagyok egy kicsi gyerekkel, nem tudok visszamenni még dolgozni. A háztartást vezetem, takarítok, fôzök, gyereket nevelek. A legjobb szándékom és tudásom adom bele a házimunkába, nem vagyok rest alkat. Nem tudom megèrtetni a férjemmel, hogy mennyire fáj amikor beszól vagy lecsesz egy-egy apróságért. Rengeteget dolgozok otthon, és amikor ízléstelenül cisszeg-puffog hogy nem ízlik a kajám, foltot talált az egyik vasalt ingjén vagy a mosgatógépbôl kifolyt egy kis víz, azzal azt az egyetlen dolgot ócsárolja ami most az életem fôfeladata. Ha beszélünk is, egy napig tart a jóság, utána visszaesik ugyanabba a megfacsarodott állapotba amikor elkezd megint mindenért bûntudatot kelteni bennem. Mintha egy körforgás lenne amibôl nem lehet kiszállni. Terapeutával nem akar beszélni. Közös barâtoknak nem akarok panaszkodni. A szüleimnek elmeséltem mi a helyzet, és azt tanàcsolták hogy tûrjem. De nem tudom tovább tûrni, muszáj valamit tennem! A kedvessèg nem segített, a veszekedés ugyancsak nem vitt elörébb. Arra gondoltam írnom kellene az apósomnak. Nagyon kedves ember, és nagyon intelligens. Mindennap írok neki (küldök gyerekfotókat az unokáról), de sose sikerült kiépíteni Olyan közeli viszonyt, hogy megengedjek magamnak egy jóízû panaszkodást. (Meg nem is tartottam etikusnak rosszat mondani a kedvesemrôl a saját apukájának). Viszont valahogy ki kell ebbôl màsznom. Írjak neki? Mit lehet írni az apósnak ilyen helyzetben?
2023. okt. 24. 20:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ebből csak úgy másznál ki ha elhagynád a férjed!
2023. okt. 24. 20:41
 2/16 anonim ***** válasza:
94%

Én nem az apósnak írnék, hanem ha sokadszorra is, de a férjem venném elő. Az após mégis mit tud tenni? Az ő fiát ócsárolnád, simán lehet, hogy hozott minta, és apósod is ilyen anyósoddal, csak nem látsz bele, de neki ez lehet természetes, aztán még jól meg is sértődik, hogy őt is kritizálod. Meg a nevelését. Meg amúgy is nyilván a saját fia pártját fogja fogni, ha ellentét kerül közétek, legalábbis én nem számítanék másra.

A férjedre kellene valahogy hatnod. Akár azzal, hogy megint beszélsz vele, akár azzal, hogy megkéred, ha már ilyen tökéletesen csinál mindent, akkor esetleg vegye át ezt vagy azt a feladatot tőled, hogy több kapacitásod legyen másra, akár tényleges következménnyel, ameddig hajlandó vagy elmenni- válásig talán emiatt túlzás eljutni, de akár még az is lehet, ha úgy látod, az az egyetlen lehetőség. Éreztesd vele valahogy, hogy mit érzel pontosan, hátha akkor egy kicsit empatikusabb lesz.

2023. okt. 24. 20:45
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Első körben: semmiképp ne írj az apósodnak. Nem biztos, hogy szeretne ilyen mélységekig belemerülni a kettőtök kapcsolatába.
2023. okt. 24. 20:46
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez tuti személyiségzavaros. Jól mondod, körforgás. Ezeknek idővel csak romlik az elmeállapotuk. A gyerekedet is tönkre fogja tenni. Sose értettem, minek szülnek az ilyennek. Az a baj, hogy a kirakatba kell a házasság mindenkinek. És létrejön egy ilyen kétségbeejtő helyzet, hogy egy szörnnyel vagy összezárva. Szívből sajnállak.
2023. okt. 24. 20:48
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Azzal nem mászol ki ebből, hogy a szüleinek panaszkodsz. A legjobb út lenne, ha elhagynád. Ez egy verbálisan bántalmazó kapcsolat. Persze kicsi még a gyerek, nem dolgozol most. De arra kellene törekedned, hogy minél hamarább a saját lábadra állj, és tudj lépni. Nem is értem hogy a szüleid hogy mondhattak ilyet, hogy tűrjed. Gondolom nem szívesen fogadnának be gyerekkel.
2023. okt. 24. 20:48
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Kissé (nagyon) modoros az írás.

Amennyiben ez nem kamukérdés: nem panaszkodnék senkinek hanem csak beszüntetném az összes olyan szolgáltatást ami nem az én és a gyerekem jóllétét szolgálja. Azaz csak őt látnám el, magunknak főznék amikor otthon vagyunk, lehet hogy bedobnám a 'zuram ruháit a gépbe viszont nem vasalnám ki, stb. De látom, a foltért cicceg, akkor azt se, mossa ki magának, és főzzön magának.

Tök egyszerűen K.O.-t lehet az ilyeneknek adni, mi tart vissza tőle? Nem másnak kell nyekeregni hanem kib.ni vele kőkeményen 🤷

2023. okt. 24. 20:53
 7/16 anonim ***** válasza:
66%
Második körben: ha úgysem tudsz most dolgozni, kétszíts több napra való ételt a férjednek, legyél cukimuki vele 1-2 napig, ha kell színészkedj, majd néhány nap után jelentsd be, hogy te nagyon kimerültél és elmész a szüleidhez kb egy hétre gyerekestől. Te is kipihened magad, legalábbis lelkileg biztosan, ó mef elgondolkodhat, hogy vajon jó-e neki egyedül.
2023. okt. 24. 20:56
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom megèrtetni a férjemmel, hogy mennyire fáj amikor beszól vagy lecsesz egy-egy apróságért."

"Ha beszélünk is, egy napig tart a jóság, utána visszaesik ugyanabba a megfacsarodott állapotba amikor elkezd megint mindenért bûntudatot kelteni bennem."

"A kedvessèg nem segített, a veszekedés ugyancsak nem vitt elörébb."

És te szerinted majd az apja helyrerakja ha szar alakot neveltek belőle, vagy majd pont rá fog hallgatni...Aham. Esetleg após társaságában jatszaná a szentet, vagy rád kenné, hogy te vagy a hibás. Ugyanúgy téged bántana már csak azért is, mert beárultad.

A férjed úgy jön le hogy eljár munkába és ha hazaér rajtad vezeti le és persze egyáltalán nem szeret és tisztel ezért oltogat folyamatosan.

Persze rád fogja, manipulál és hazudik is.

Én értem tényleg, hogy nagyon nehéz lenne nélküle anyagilag és hogy a szüleid se támogatnak, de ha párterápiára nem hajlandó akkor meddig vagy képes tűrni neki, egyáltalán megéri?

Amikor a kicsi érzi hogy valami nincs rendben, érzi, hogy idegesek vagytok, érzi, hogy szomorú vagy.

A stressz miatt ő is sírósabb (lesz). Kortizol szintje emelkedik és az nagyon negatív hatással bír rá a későbbiekben is.

Neked ő legyen az első mindig és az ő szempontjából nézd a dolgokat.

(Válás után fizesse a gyerektartást és a szüleidnek se ártana segíteni, anyós-após is ott van.)

2023. okt. 24. 20:57
 9/16 anonim ***** válasza:
82%

felnőtt nő, gyereket nevelő anya.. mégis mástól várod (após) a segítséged.

Megoldás: Ne főzz, ne moss a férjedre. Ha kérdőre von, nyugodtan megmondhatod neki, hogy ha szerinte sz@r amit csinálsz, akkor nem csinálod. Meglátjuk meddig főz, mos, takarít magára.

2023. okt. 24. 21:03
 10/16 anonim ***** válasza:
21%
Erre akkor kelet vona gondolnod mikor széttártad neki a lábad.
2023. okt. 24. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!