Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
36 éves nő miért jár haza a közös otthonból az anyjáékhoz hétvégére?
6 éve ismerkedtünk meg, 3 éve volt az esküvő, 1 gyerek van. Minden, de minden hétvégén az anyjáékhoz megy. Ha megyek akkor velem, ha nem, akkor nélkülem. 300 kilométerre laknak, anyagilag is nagyon jó ez. Ott úgy él ilyenkor mintha gyerek lenne. Anyu főzi reggel a kakaót, megkeni a kenyeret, kivánságra főzi az ebédet, utána fagyizni mennek, télen korcsolyázni, kirándulni. A legrosszabb, hogy mindezt úgy mintha gyerek lenne akit a szülei visznek ide-oda. De tényleg! Teljesen úgy is viselkedik. Hiába vagyok ott, a viselkedése teljesen más. Külön kell aludni, mert a szülei nem nézik jó szemmel az ilyesmit pl. Nekem ilyenkor általában az apósnak kell segítenem a barkácsolásban. Elegem lett, én nem megyek már! A gyerek se változtatott semmit, ugyanúgy megy. Mostanában sokszor nem is viszi magával, hogy teljes legyen a gyerekkori élmény. Ilyenkor mi jól elvagyunk itthon, de nagyon furcsa, hogy teszi fel a képeket az instára, hogy kirándul valamerre a szüleivel, a nővérével, meg annak a 20 éves lányával. Mintha a szülők vinnék a kisgyerekeket. Nővére mégrosszabb, ő ott is lakik a válása óta 10 éve. Ő 18 éves koráig az anyjával aludt egy ágyban! Komolyan! Ha nem, akkor üvöltött éjszaka és remegett mint egy gyerek. Mert ő félt! A férjével hasonló okok miatt váltak, mert nem mehetett külföldre dolgozni, mert akkor ő egyedül nem alszik otthon. Aztán elment, a csaj meg mindig hazacuccolt hétköznap. Ebből lett elegem a férjének, anyós bőszen irányított.
Szerintem nagyon beteges ez az egész! Azt hittem, ha lesz gyereke, ki fog lépni ebből a gyerek szerepből! Amúgy nagyszájú, követeli a tiszteletet, mindig övé az utolsó szó. Hétvégén meg kisgyerekké válik. Nem tudom mi a … ez! Milyen betegség. Az anyósom is bolond, ő élvezi ezt (munkanélküli amúgy az ő születésük óta), olyanokkal éget minket, hogy az állatkertben a két felnőtt lányának gyerek jegyet akart venni, merthogy neki ők gyerekek!
Ez elmúlhat valaha, van mód rá vagy pszichiáteri körkép? Amikor felhozom, akkor támad, hogy “azért mert neked nincs jó kapcsolatod a családoddal ….” Pedig az van, csak nem megyek minden péntek-szombat 150 kilométerre ott aludni náluk, csak 2 havonta találkozunk (ők mégmesszebb laknak)
Semmi esetre sem egészséges szerintem!
Ha elmenne egy pszichológushoz, amire sejtem, hogy esély sincs… szal ha elmenne, tuti kiderülne, hogy mi az oka ennek.
Minden 7vége nem oké, jóformán így programozni sem tudtok hármasban. Azért a hétköznapok a meló miatt nem olyanok.
Sajnállak. Ha nem tudod vele megbeszélni, akkor nem tudok érdemben segíteni. Amég ő maga nem látja és nem akarja a változást addig te a fejed tetejére állhatsz is,nem lesz változás
Az én családomat alig látjuk. Amikor elrohan haza és én nem akarok menni oda fagyizni meg strandra,stb akkor jönnek el a szüleim unokázni vagy mi megyünk. A feleségem így is úgy is megy haza, úgyhogy mindegy. De ez havi 1x van maximum. Van hogy 2 havonta csak.
Hiába mondom hogy menjünk a szüleimhez, azzal jön hogy ő a szüleivel akar lenni és menjek egyedül ha akarok. Ha szülinap van akkor mostanában eljön (de csak a szüleimére) de az ebéd után azonnal kell menni a családjához! Karácsonykor nálunk nincsen fa, díszítés, mert a szüleinél úgyis lesz, 24-én már ott vagyunk. Amikor nem volt gyerek és a tesója se volt otthon a gyerekével, akkor is csilingeltek a szülei, hogy lehet jönni az ajándékokért a fa alá. Mint a gyerekeknek. Ha 25 vagy 26 elmegyünk az én családomhoz akkor a szülei alig engednek el minket “Hova mentek? Minek mentek? Most mennénk pont korcsolyázni, majd elmentek a két ünnep között” Ha nagynehezen elmegyünk akkor “Mikor jöttök, meddig lesztek?” és már fél 3-kor hivogatják, hogy mikor indulunk vissza? Újévig ott kell lenni mindig, mert kirándulgatni kell velük meg stb. Szilveszter még nem volt, hogy ne ott üljünk és a TV-ben nézzük a csodás műsorokat.
Ez még betegebb bakker,mint elsőre gondoltam.. :-))
De tényleg, te is hibás vagy,tudod mikor hagytam volna ezt.
Már gyerek nélkül is röptettem volna haza,a jó édes anyukájához.. :-)
Úgy örökre...Pedig én is nő vagyok.
Hát őszintén én már rég ott hagytam volna, minek élni egy olyannal aki félig van veled vagy nem is akar veled lenni...mert nem akar. Hagyd ott, az ilyennel nincs miről beszélgetni 🙂
35 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!