Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan szoktassam le a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szoktassam le a párom a hétvégi tanulásról?

Figyelt kérdés
Párom hétvégén kb 2 órát munkahelyi tanulással foglalkozik, pedig nekem kimondottan fontos, hogy minden hétvége munkamentes legyen. Ilyenkor a másik szobába vonulna, pedig szintén csak kiemelném - a fizikai közelség prioritás, ha már munkanapokon külön vagyunk. Miért nem érti meg, hogy munkaidőben foglalkozzon tanulással és ne a kettőnk értékes idejéből használjon időt?
2023. szept. 23. 13:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az nem merült fel benned, hogy akkor nincs ideje rá, vagy fáradt hozzá, mert ő is dolgozik?
2023. szept. 23. 14:17
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Megvan a munkának és tanulásnak a maga helye és ideje, és a párkapcsolatnak is. A hétvége arról szól, hogy a két fél amennyit lehet, együtt töltsön el időt fizikailag és szellemileg is."

Ezt nem te fogod egyedül eldönteni, hogy minek mi a rendje, meg hogy mi legyen a prioritás. Neki most a tanulás az, szeretne 2 órát rászánni, egyedül, hogy tudjon koncentrálni, és nem úgy, hogy közben ott zavarogsz mellette. Ezt igazán meg lehetne érteni,és tiszteletben tartani. Gondolom ez csak ideiglenes állapot.

Ha ezzel nyaggatod, és rá akarod erőltetni a saját akaratod csak azt éred el, hogy el fogtok hidegülni.

2023. szept. 23. 14:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Valószínűleg én jóval érettebb vagyok a párkapcsolatra, ezért sem oszthatja a 2-7 válaszadó a véleményem."

Szerintem meg pont hogy éretlenebb vagy, mint az eddigi válaszolók.

2023. szept. 23. 14:21
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ohh, pedig te vagy éretlen a kapcsolathoz. Mert igen is vannak dolgok, ami miatt nem nem a "tervek szerint" alakul. Ezt egy kapcsolatra érett ember megérti, hogy van 48órából 2(!) óra, amit tanulással tölt most és attól, hogy te hazaérsz a munkából, vagy otthon vagy, nem kell körülötted forognia a világnak és folyamatosan egymás fenekében lenni, főleg ha a másiknak fontos dolga van (a tanulás fontos, pláne ha munkahelyi. Mert múlhat azon előléptetés, fizetésemelés, akár még az is, hogy ő legyen elbocsájtva vagy a másik, mert aki nem fejlődik előbb vagy utóbb felesleges lesz, ha van nála képzettebb). Nem bulizni megy el a haverokkal (habár azzal sincs feltétlenül baj, ha külön is járnak el a felek, ha nem megy a kapcsolat rovására), hanem tanulni.
2023. szept. 23. 14:57
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Pofám leszakad egy-egy ilyen kérdést olvasva. “A párom azon dolgozik, hogy fejlessze magát, hogy húzzam vissza a saját szintemre?” Kérdező, neked nem ciki ezt kiírni? Egy kapcsolat nem arról szól, hogy egymás seggében kell lenni minden szabad percben. Mindenkinek legyen hobbija, meg más elfoglaltsága a párján kívül. 2 óra meg lóf@sz. Én egyetemistaként szorgalmi időszakban tanulok ennyit, vizsgák előtt napi 8-10 óra/nap az átlag.
2023. szept. 23. 16:21
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Valószínűleg én jóval érettebb vagyok a párkapcsolatra, "

Te most viccelsz, ugye?

Szerencsétlen párod, meg van aldva veled.

2023. szept. 23. 17:43
 17/18 anonim ***** válasza:
1-16-ig mindenkinek igaza van, kivéve a kérdezőnek (bocs, most már 17 xd)
2023. szept. 24. 10:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ja, előző vagyok, nekem a barátnőm rinyált, hogy miért készülök annyit államvizsgára (mérnökként végeztem), de telibe f*stam.

Duplán meglett az eredménye.

1. Olyan eredménnyel végeztem, amire büszke vagyok.

2. A munkámban azóta is számít (akárki is mondja, hogy csak csússz át éppen, én látom azokat a kollégákat, akik így gondolkoztak, annyit is ér a munkájuk.)

3. Máig van olyan, hogy tanulok új dolgokat és ezt nem tudom máshogy, hanem csak ha végeztem a dolgommal. Akár hétvégén.

38f

(Ezért is inkább vagyok egyedül)

2023. szept. 24. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!