Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasok, gyerekkel,hogy osztjátok fel egymás között a teendőket?
Nagyon egyoldalúan érzem nálunk a dolgot, és a férjem nem is hajlandó látni mennyi munkám van benne.
Én home officeban vagyok, de nyilván dolgoznom kell. Én viszem-hozom a gyerekeinket oviba, foglalkozásokra. Minden ezzel kapcsolatos dolgot én intézek.
A háztartást én viszem, mindennap van meleg kaja, én mosok, takarítok, ablakot mindent.
A kazán karbantartását, a kerek és olajcseret, vizsgáztatást.
A ház felújítását.
Kértem, hogy menjünk el egy programra. Nekem esett, hogy ő fáradt... 6-kor kell és bejár dolgozni...és munka után levágta a füvet...
Én is fáradt vagyok.
Ki hogy osztja el?
Mindketten dolgozunk teljes állásban, házimunka 95%-a közös, a fennmaradó 5%:( a bevásárlásokat a férjem intézi, és én főzök a családra). Kerti munka közös, gyerek dolgai közösek. Amit nem tudunk megoldani, ahhoz intézünk segítséget a gyerek körül.
Közös programot legalább havonta csinálunk kettesben, fontosnak tartjuk mindketten, hogy foglalkozzunk egymással is, nem szűntünk meg férj és feleség lenni, csak mert gyerekünk született. 1 kisfiunk van, 4 éves. Vele is megyünk hármasban ide-oda alkalmanként. Pl ma voltunk a sógornőm esküvőjén ahova őt is vittük.:)
Mi ugyanúgy osztottuk el, ahogy ti. Én is home office-ban dolgoztam, és mivel én osztottam be az időmet és én voltam otthon, mindent én intéztem ami a gyerekekkel, a háztartással, és az autóval kapcsolatos, és minden családi ügyet is én intéztem, a szerelőket is. Tényleg nagyon sok, nem is főztem mindig, és nem volt mindig ragyogó tisztaság, bár igyekeztem.
De az én férjem nem várt el sem meleg ételt, sem mintarendet, és mindenben hajlandó volt segíteni, elmosogatott, kiteregetett, tanult a gyerekekkel, és soha nem utasított vissza semmilyen programot. Próbált ő levenni a vállamról terhetek, dehát reggelétől estig dolgozott, és igen, ő is fáradt volt. Mi nem vitáztunk a feladatok elosztásán, hanem azon versengtünk, hogyan tudnánk a másikat tehermentesíteni. Abban segítettük egymást, hogy tudjon a másikunk pihenni.
Tudom, hogy ez nehéz időszak, de türelem, elmúlnak ezek a évek, a gyerekek gyorsan nőnek, és hamarosan nem kell őket hurcolászni. Az már nagy könnyebbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!