Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez kulturális különbség vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez kulturális különbség vagy párkapcsolati probléma?

Figyelt kérdés

Cseh párommal angol a közös nyelv, Magyarországon élünk. Két felnőtt rokona nálunk nyaralt egy bő hétig, kb.mindig együtt ettünk, reggeli otthon, ebéd főleg étteremben, plusz néha kávézó, ilyenek. Azt tapasztaltam, hogy ilyenkor mindig az anyanyelvükön beszélgettek, sosem váltottak angolra, pedig mindannyian jól beszélik.

A másik, hogy valahogy mindig úgy helyezkedtek el, hogy ha én később értem az asztalhoz, akkor nem tudtam leülni. Pl.elzárták egy bőrönddel a “bejáratot” vagy úgy ültek le, hogy két emberen átmászva tudtam volna leülni, meg ilyenek, de rendszeresen! És amikor ott álltam mellettük sakkozva, hogy hogy férnék el, soha egyikük se mozdult meg, hogy segítsen. Jellemzően meg általában azért én voltam az utolsó, mert nekik jártam utána valaminek, de már ez mindegy is, a kérdésem az, hogy ez lehet kulturális különbség? Mert engem eléggé zavart.

Az angolra azt mondta párom, hogy személyes dolgokat beszéltek meg, amit úgyse értenék vagy unalmas lenne, az utóbbit meg ő nem vette észre, paranoia szerinte. De nekem se szúrt volna szemet, ha 1-2-szer történik, de miután naponta előfordult…

2023. aug. 3. 00:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

Jah, és a személyes dolgokról csak annyit, hogy lehet személyes dolgokról csacsogni, de azt nem a társaság előtt tesszük másik nyelven. Ahogy magyarul sem állunk le sugdolózni.

Nyilván nem voltatok 7x24-ben együtt, lett volna alkalom arra, hogy kicsit pletykáljanak úgy, hogy te nem vagy ott, de a másik előtt nyelvet váltani nem túl udvarias gesztus.

2023. aug. 3. 08:01
 12/16 anonim ***** válasza:
85%
Nem szeretik a magyarokat, ahogyan a szlovakok se, regebben csehszlovákia volt.. szimplan utaljak a magyart ahogy a magyar is minden mas kisebbseget.
2023. aug. 3. 09:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem az, csak nem bírnak téged és tahón viselkednek
2023. aug. 3. 09:41
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
SZeirntem is bunkóság. Társaságban nem rekesztjük ki a másikat már azzal sem, hogy folyamatosan olyan dolgokról beszélünk, amihez ő nem tud hozzászólni, vagy nem rá tartozik. Az meg, hogy nem váltanak angolra, még pluszban bunkó dolog. Nem hinném, hogy Európában annyira más kulturális szokások lennének, hogy ezt annak a terhére lehetne írni.
2023. aug. 3. 10:56
 15/16 anonim ***** válasza:

A cseh embereket nem értem, hogy miért nézik le a magyarok egy része, vagy akár a szlovákok. A köcsögség nem a nemzettől függ, hanem a személyiségtől, milyen közegben nevelkedett.

Nem igaz amúgy, hogy csak a szlovákok és a csehek rühellik a magyarokat, ez fordítva ugyanúgy igaz.

Őszintén szólva imádom cseh nyelvet, olyan dallamos, hogy a helyedben kérdező elkezdeném tanulni a nyelvet. :DDD

2023. aug. 3. 11:32
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak simán bunkók. Ismerek cseheket, ők normálisak. A személyes dolgot mindegy milyen nyelven nem négyesben kell megbeszélni.
2023. aug. 3. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!