Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elhagynátok egy totál negatív...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elhagynátok egy totál negatív felfogású nőt?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, akivel évek óta próbálom megtalálni a hangot, de azt hiszem, már feladom. Olyan szintű negatív mentalitás árad minden szavából és tettéből (vagy inkább a tetteinek a hiányából), ami lassan tönkretesz, attól félek, hogy rám is átragad. Mindenkiről valami lesajnáló, szánakozó, megvető véleménye van, semmilyen erényt nem ismer el, szerinte minden film nézhetetlen, minden művészet a sznobok örömködése, a legfinomabb ételek is gusztustalan hányások, minden nő kurva (rajta kívül), és minden hősies cselekedetet valójában csak valami kicsinyes cél motivál. Nem lehet vele semmi közös programot csinálni, mert utálja, hogy nyáron meleg van, és égeti a nap, télen meg a hideggel van a baja, ősszel az esővel, tavasszal meg a sok emberrel és a hangosan csicsergő madarakkal.

Jogos a kérdés, hogy miért jöttem össze vele. Eleinte még leplezte ezt a természetét, bár voltak erre utaló megnyilvánulásai, még kezelhetőnek gondoltam őket.

2023. júl. 22. 13:51
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az a rossz hír, hogy de, társfüggő vagy. Az nem azt jelenti, hogy nem tudsz kapcsolat nélkül élni, hanem azt, hogy ha kapcsolatban vagy, akkor hajlamos vagy bedarálódni és feladni magadat miatta. Ezt használja ki ez a nő is. Olyan nincs, hogy valakit nem lehet kitenni, mert visszaszivárog. Az a baj, hogy nem tudsz nemet mondani, határokat meghúzni. A nem az legyen nem. A szakítás az legyen szakítás, akár mindenféle kapcsolat megszakításával, letiltással, ha szükséges. Ha érzed, hogy boldogtalan vagy, rosszat tesz neked, akkor nincs más út, cselekedni kell. Ne vedd be a sírásrívást, érzelmi manipulációt, zsarolást, hiszen már ismered, hogy milyen. Legyél végre férfi és állj ki magadért.
2023. aug. 3. 10:05
 32/49 A kérdező kommentje:

Összevonva válaszolok az utolsó pár kérdésre.

40+ vagyok, szóval nem naposcsibe, de szerintem az emberekhez való viszony nem is feltétlenül életkorfüggő. Mindig kicsit túl empatikus voltam, így neveltek és talán ilyen a genetikám is, nem tudtam kegyetlen lenni senkivel, főleg azokkal nem, akik már bekerültek a belső köreimbe. Persze ezzel páran visszaéltek, kihasználták a jóindulatomat így vagy úgy, rájöttek, hogy ugyan arroganciával, erőszakkal semmire nem mennek nálam, arra teljesen immunis vagyok, de a könnyekkel és a ragaszkodással szemben nincs hatékony önvédelmi stratégiám. Így tudtak megmaradni mellettem éveken én olyan nők, akikkel már egyáltalán nem működött a kapcsolatunk. Ebben a mostani helyzetben talán már a Stocholm-szindróma jelei is mutatkoznak rajtam, így tágabb értelemben tényleg kapcsolatfüggő vagyok, vagy mazochista, vagy csak simán önsorsrontó.

Most valamiért mégis erőt vett rajtam a sürgető menekülési vágy, azt érzem, hogy valami eltörött bennem, ami eddig még recsegve-ropogva, de kitartott. Innen már minden járható út csak kifelé vezet.

2023. aug. 4. 03:03
 33/49 anonim ***** válasza:
32. Minden ember saját sorsának kovácsa.
2023. aug. 4. 08:26
 34/49 anonim ***** válasza:
Én is 40+-os nő vagyok, ismerkedj velem ;-)
2023. aug. 4. 11:08
 35/49 anonim ***** válasza:

Az előző kapcsolataidnak miért lett vége, ha annyira jók voltak? Ez a nő biztos hogy nem jó neked, és ha egy éve nem szexeltetek, akkor ez nem mondható kapcsolatnak.

Arra volt indoka, hogy miért művelt egy ennyire egyértelműen elítélendő dolgot, hogy az idős nő felé aki rosszul lett a boltban, semmi segítő szándéka nem volt? Max az lehet az indoka hogy ő is rosszul lett, de még akkor se kell ennyire negatívan beszélni.

2023. aug. 4. 11:09
 36/49 anonim ***** válasza:
50%

Az sem jó ha hagyod magad befolyásolni, ha mindig mindenkinek segítesz. Mert tényleg mindig lesznek akik kihasználják!

Én a női oldalról tudok nyilatkozni, abban a tekintetben, hogy én is hasonlóan empatikus vagyok, főleg ha szeretek valakit akkor aztán neki tényleg mindent megteszek.

És mi volt érte a köszönet?

Az illető kihasználta hogy én mindig ugrok neki első szóra, mindenkit hátterébe szorítottam, mert ő volt az első. A legjobb barátom volt, még a munkáját is értettem, támogattam a karrierjében, mindent megtettem neki.

És ez elég volt?

Áh, dehogy!

Minél több mindent megteszel a másiknak szeretetből, annál inkább ezt veszi alapnak (hogy ez neki alanyi jogon jár), és az ingerküszöbét egyre feljebb tolja, mert nem leszel már érdekes semmilyen szempontból, ha nem csinálsz egyre több extra dolgot.

A vége persze a megcsalás, szakítás, mert kell egy új aki érdekesebb, nem ugrik rögtön, titokzatos stb.

Akiről írtál az is azért teszi meg veled ezeket, mert te hagyod!

Minél több mindent hagysz, annál inkább rád telepszik, mert ugye az ingerküszöbét felfelé kell tolni. És te ebben segítségére vagy.

Sajnos vannak emberek akik nem tudják megbecsülni azt ami már megvan nekik, soha semmi nem jó, és ehhez keresnek valakit, aki segít ezt a negatív energiát táplálni.

Gondolom neked is lett volna más opciód rajta kívül(?), de neked a toxikus kellett, mert az nem unalmas, nem kiszámítható, biztos szép vagy jól áll anyagilag stb....

Én meg aki egy film mondanivalóján órákig eltudok merengeni (már amelyik megfog valamiért), nem hisztizek, nem panaszkodom (most is csak az adott kérdésre reflektálok), annak is örülök ha valaki körbevezet a tyúksz*ros (szó szerint) tanyáján és vele együtt örülök ha már sikerült rendbe tennie, nem húztam le senki soha anyagilag, ajándékokat sem fogadtam el, stb, stb, stb...., én meg nem kellettem annak akit hűen "szolgáltam" (igen, utólag már belátom hogy szolgálat volt).

Ha megfigyeled férfiak és nők is mindig azt választják aki izgalmas, már-már toxikusba hajló személyiség. Sosem a szürke kisegér kell!

Ilyenkor jó ha az ember magába néz, hogy az eddigi kapcsolatai által milyen embereket választott?!

Mert ha mindig egy hasonló séma alapján, hasonló nőkkel kezdesz kapcsolatot, akkor veled sincs minden rendben, legalábbis párválasztás kapcsán. A hasonlón azt értem hogy problémás, nem tud hozzád jól kapcsolódni és te sem hozzá, de mindketten erőltetitek a kapcsolódást.

Én is inkább magamba néztem és egyedül maradtam (nem árt az önkritika).

Mert velem sincs minden rendben ha hagytam magam használni!

(#24,#27,#29)

2023. aug. 4. 12:18
 37/49 A kérdező kommentje:

35: Nem állítottam, hogy a többi kapcsolatom totál ideális volt, ezer buktatója lehet egy férfi-nő viszonynak. Valamikor csak lassan elmúlik a szerelem, máskor praktikus szempontok vetnek véget (pl. egyik fél már gyereket szeretne, a másik még nem, egyik vidékre/külföldre akar költözni, a másik helyben maradna), vagy kellemetlen feszültségek keletkeznek családtagokkal, baráti körrel való konfliktusok miatt, stb... De ezek "normális" problémák, kb. a párkapcsolatok 90% -a hasonlók miatt ér véget. A korábbi barátnőimmel sosem éreztem, hogy már megmozdulni sincs kedvem, annyira kiszívták az energiámat, vagy annyira értelmetlennek érzek mindent. Voltak persze néha problémák, de ezeket a pozitív dolgok bőven ellensúlyozták: közös programok, sok röhögés, izgalmas és épító beszélgetések, játék, szex, spontánság, és minden, amik miatt megéri néha elviselni a felmerülő gondokat is. Ezt most egyáltalán nem érzem, lényegében színtiszta gyötrelem az egész együttlét, sokkal rosszabb, mint egy sötét betoncellában egyedül ülni a föld alatt hónapokon át.

És hogy volt-e indoka a bunkó viselkedésére? Annyi, hogy az egész világot csak egy vetített díszletnek tekinti, ami az ő szórakozását szolgálja, az empátia teljesen hiányzik belőle. Sosem segített senkin, akihez nem fűzte valami érdek, és nem nagyon zavarja, ha másnak bármi problémája van.

2023. aug. 5. 09:23
 38/49 anonim ***** válasza:

Kérdező visszaszívtam azt hogy azt írtam korábban hogy nem vagy értelmes. Az amit leírtál a kapcsolatokról az szerintem nagyon jó megfigyelő emberre utal.

Ez a nő akit nem is tudom hogy a párodnak nevezzek e, nagyon sérült ember lehet, ilyen viselkedést a nárcisztikus videókban lehet hallani. Én a Balázs nevű valami Bennfentes néven futó videókból hallgattam néhányat, talán az elejefelé mikor kezdte ott voltak legjobban benne. Persze csak egy könyv alapján készültek a videók, ez sem mindenttudás de érdekes dolgok vannak benne. Nem lehet tudni hogy mit lehet tenni egy teljesen empátiahiányos emberrel. Szerintem kb a világon senki se tudja. Mindenesetre jó lenne elszakadnod tőle, mert ez így nem kapcsolat, próbáld a régieket felidézni azokban mi szépet éreztél és akkor sikerülhet hasonlót keresni inkább.

Amúgy ennek a "párodnak" van valami előzménye ennek pl családi történések vagy trauma?

2023. aug. 5. 13:10
 39/49 A kérdező kommentje:

#36:

Szerintem az ilyen emberek öszöntösen megérzik, kiből lehet életerőt csapolni, és hihetetlen erővel rászívják magukat az áldozataikra. És az áldozatok sokáig hagyják, mert azt remélik, ezzel jót tesznek, és hogy talán majd valamilyen módon hálásak lesznek nekik, de nem, ez a legnagyobb tévedés. A rendességet ők nem erényként, hanem gyengeségként értelmezik, egy résként a pajzson, amin át betüremkednek.

Nálunk az volt a helyzet, hogy én eleinte nem igazán voltam elragadtatva tőle se külsőleg, se természetre, mégis görcsösen ragaszkodott hozzám. Már az első randevúnkon, sőt azelőtt kiderült, hogy kb. mindenben az ellentéte annak, amit én szeretek egy nőben, de ő mintha valami kihívásnak tekintette volna, hogy ennek ellenére megfogjon. Világ életemben a sportos, egészséges, életerős, pozitív felfogású, kreatív nőkhöz vonzódtam, ő pedig minden volt, csak nem az. Túl vékony volt, állandóan csak a képzelt betegségeiről beszélt órákon át, de valamiért mindig velem akart lenni. Bár idegesítette, hogy nekem nem ő az ideálom, és rendszeresen kifejtette, hogy én vagyok az egyetlen férfi az életében, akinek ennyi baja van vele, mégis kitartóan csimpaszkodott. Később kisportolta magát, kifejezetten jó alakja lett, a pánikrohamai és a hipochonder ügyei is szinte eltűntek, de a rettentően negatív hozzáállása megmaradt, mindent utált, megvetett, lefikázott, emiatt már nem is akartam semmilyen gondolatomat, ötletemet, örömömet megosztani vele. Az összes ismerősömet elűzte a közelemből, nem erőszakosan, csak úgy alakította, hogy mindig pont akkor legyen valami halaszthatatlan ügye (amihez én is kellettem), amikor találkozni akartam valakivel. Az az érzésem, nála az én megtartásom és módszeres tönkretételem valami fura rögeszme lett. Egy ideig azt hittem, ez szeretet vagy szerelem beteges megnyilvánulása, de ez valami más, számomra eddig érthetetlen erő.

2023. aug. 5. 13:56
 40/49 anonim ***** válasza:

"rendszeresen kifejtette, hogy én vagyok az egyetlen férfi az életében, akinek ennyi baja van vele, mégis kitartóan csimpaszkodott"

És az előzőekhez is csimpaszkodott? Vagy tényleg a kihívás volt ennyire erős hogy mert neked nem tetszik, ezért csak veled csinálta ezt. Lehet az előzőeket meg otthagyta.

2023. aug. 5. 15:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!