Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan szokjak hozzá, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szokjak hozzá, hogy a mostani barátom nem fizet mindent?

Figyelt kérdés

Az első barátom az első randitól kezdve mindent fizetett szó nélkül. Soha nem is mondta, hogy most fizessünk felesben, vagy ilyenek. A mindent alatt mindent értek, közös kajálások, mozijegy, fürdő belépő, vonatjegy ha együtt utaztunk, ha mentünk a haverjaihoz inni, akkor az alkoholokat is, de azt főleg azért, mert nekem még ki se adták volna, nem voltam még 18. Ő olyan családból jön, ahol apuka pénzes, nem ritkán adott neki csak úgy egy 20 ezrest, ilyen heti szinten simán. Egyetemista amúgy, én gimis voltam, most érettségiztem. Egyébként volt ennek hátulütője is, más módot nem ismert a szeretete kifejezésére. Szakítottunk, lett új párom. Meglepődve tapasztaltam, hogy ez nem egy férfi dolog volt, hanem emberenként eltérő, ki mennyit tud vagy akar költeni. Az új barátom is hívott már meg enni pl, de neki abszolút nem természetes, hogy mindent ő fizet. Eleinte nem is értettem, odamentem pl egy kocsmában a pulthoz, hogy kikérjem az italt, ő meg simán elengedett, anélkül, hogy adott volna pénzt, én kérdeztem meg, hogy ad e. Én nem kapok azért olyan sok zsebpénzt, jövő nyártól tervezek diákmunkázni egyetem mellett, gimi mellett nem akartam.

Hogy szokjak hozzá, hogy mostantól mindent felezni kell?

2023. júl. 14. 15:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Hát nem is az, hogy elvárás, hanem természetes, nem láttam korábban más mintát. Apám is mindent fizet anyámnak, pedig ő is keres pénzt, de azt olyanokra költi, ami neki fontos. Utazás, közös program, rezsi stb, ezeket apám intézi, mert négyszeresét keresi anyum bérének. Exem meg mondom, kapott kb havi 80 ezret, nem költött semmire, csak közös programokra. Előtte két sráccal randiztam, mindkettővel kettő randink volt, ők fizettek. Most meg szembesültem azzal, hogy ez nem alap, ez nem férfi dolog. Azért kértem, hogy adjon pénzt, mert ezt szoktam meg. Volt, hogy exemnél aludtam iskolaidőben, és az anyja mondta, hogy adjon nekem kétezret, hogy tudjak a büfében venni valamit. Barátnős programokon magamnak fizettem, de azok ritkán vannak.

Szimplán csak fura nekem, hogy a barátomnak nem alap, hogy ő fizet, ha randizunk.

2023. júl. 14. 17:44
 12/18 anonim ***** válasza:
72%
18 éves elmúltál, így hozzá kell szoknod, hogy már senki nem köteles eltartani, még a szüleid sem
2023. júl. 14. 18:02
 13/18 anonim ***** válasza:
67%

Az a baj, hogy szerintem a legtöbb pasiban még a mai napig benne van az, hogy ő fizesse a randit meg hívja meg a nőt valamire.

Aztán amikor a huszadik magadfajtával találkozik, akkor ezek a "természetes" dolgok szépen lassan ki lesznek ölve belőle.

Én ha meghívok valakit valamire, akkor nekem evidens, hogy fizetem is. De ha úgy látom, hogy ez a másik részéről elvárás, akkor akár éhen is halhat mellettem, akkor sem fogok fizetni. :D

2023. júl. 14. 20:50
 14/18 anonim ***** válasza:
44%
Alap, hogy a férfi fizet mindenhol. (Illetve, nem tudom most mi a szokás, mert már 6 éve férjnél vagyok) de előtte ez a process nekem kiváloan bevált. Ha szerinted is igy van, akkor nem kell megszoknod, keress olyat, aki ugyanigy gondolkodik.
2023. júl. 14. 23:15
 15/18 anonim ***** válasza:
45%

"Most meg szembesültem azzal, hogy ez nem alap, ez nem férfi dolog."

Dolgozd fel ezt a traumát, és szokj hozzá.

2023. júl. 14. 23:35
 16/18 anonim ***** válasza:
37%

Pedig én is ezzel találkoztam eddig, hogy a pasi fizetett. Talán egy kivétel volt valamikor, de én ilyennel nem is találkozom újból. Szerintem ciki ha valaki egy sima kávéra nem képes meghívni férfiként.

A mostani barátom szintén mindent fizet nekem, ha beülünk valahova vagy mozijegy, bármi, nekem is ez a természetes és el is várom. Pedig nem kifejezetten gazdag, csak neki van munkahelye, én meg még csak tanulok egyelőre. (egyetem )

20L

2023. júl. 15. 01:54
 17/18 anonim ***** válasza:
57%

Sajnos vagy sem, hozzá kell szoknod, hogy a volt barátod inkább fehér holló volt, mintsem általános, és akinek nem futja rá, az ne randizgasson, meg ne programozzon csak olyat, amire telik/nem kerül pénzbe. Ez van. Mindenki pénzből él, és egy barátnőcskére, aki lehet, hogy pár hét múlva már nem is lesz meg, nem szívesen invesztálnak nagy pénzeket. Teljesen más egy tartós párkapcsolat, vagy házasság, mint a szüleid esetében. Vagy a másik lehetőség, hogy olyan párt kell keresni, akinek bőven van pénze ahhoz, hogy gáláns legyen és vigyen nyaralni, meg fizessen minden kiadásodat! Egy csóró egyetemistától nem fogod ezt megkapni.

Aki viszont dolgozó emberként gimissel randizgat, az legyen már annyira gáláns, hogy fizessen minden vele járó költséget!

2023. júl. 15. 07:44
 18/18 Sunshinedoll ***** válasza:
51%
Figyelj, elhiszem h neked ez természetes, ezt a példát láttad, ezt hoztad az előző kapcsolatodból is, ez most egy kicsi ráébredés volt, hogy bizony nem minden pasi ilyen. Nincs ezzel semmi baj, nagyon sok olyan pasi van, akinek szintén ez a természetes, keress olyat.
2023. júl. 20. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!