Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Folyamatos rettegés van bennem, hogy elhagy a barátom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ez tinikoromra nyúlik vissza. Anyám úgy van vele, hogy csak szerezni kell egy okos és pénzes férjet, aztán akkor jó életem lesz. Úgy motivált erre, hogy ha valami nem tetszett neki rajtam, elmondta, hogy senkinek nem fogok így kelleni, a fiúknak nem tetszik ez meg az. Aztán lett egy barátom, aki egyetemre járt, na akkor anyám nagyon boldog volt, hogy teljesül ez a vágya, de azért még mellette bántott mindennel, akkor már őt hozta fel, hogy nem lesz büszke rám a barátai előtt, meg vajon meddig lesz így velem. Ezek amúgy mindig külső dolgok voltak, testalkat, hajviselet, ruhák. Végül én szakítottam a sráccal, mert a kapcsolat rossz volt egy idő után. Amikor mondtam neki, teljesen kétségbe volt esve, azt mondta, soha senki nem fog engem így szeretni, meg most nagy hibát követtem el. Akivel utána jártam, rossz tanuló volt, őt nem is szerette.

Már felnőtt vagyok, de hordozom ezeket magammal, minden kapcsolatomban féltem, hogy mikor dobnak ki, szingliként féltem, hogy soha nem lesz senkim. Most vagyok a legkomolyabb kapcsolatomban, együtt is élünk. Amikor bemutattam anyámnak, hozta a formáját, kibeszélt neki, ami miatt én szinte egész idő alatt a fürdőben sírtam, nagyon féltem attól, hogy most kiábrándul belőlem, kidob. Nem történt ilyen, de én tényleg minden nap ezen gondolkozom, hogy bár jó a kapcsolatunk, de nem vagyok szép, úgyhogy biztos talál jobbat, meg hiába mutatja ki, néha nehezen hiszem el, hogy szeret, hiszen anyám megmondta, hogy az első barátomtól volt a max amit kaphattam szeretetből, ami amúgy elég rossz volt.

Hogy tudnám ezeket leküzdeni? Az a baj hogy rámegy a kapcsolatomra, ha ezen agyalok...

2023. jún. 2. 07:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
#8 Nem lehet, hogy azért van ez így, mert amíg nem jártak, elnyomták az érzéseiket, majd a pszichológus felszínre hozta és emiatt vannak nagyon ki? Ez elmúlik, csak le kell menni a mélybe, hogy aztán jobb legyen, mint az elnyomott állapotban volt.
2023. jún. 2. 09:09
 12/14 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem jó pszichológust fogtak ki, vagy volt valami alap probléma amit így a pszichológushoz járkálás elfedett. Pl, valakit terrorizálnak a szülei vagy családtagja, elküldik pont a bántalmazók a bántalmazottat pszichológushoz, nagyon nem derül ki ott se hogy mi a teendő csak úgy beszélgetnek a pszichológussal régi dolgokról, ahol az ő problémájára van kihegyezve, mert a bántalmazók jó fejnek tűnnek kívülről, előadják magukat még a bántalmazottnak is. Holott a traumatizált környezetből kellene kikerülni, és így az csak tolódik.
2023. jún. 2. 09:52
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Juj, te gyerek...

Piszológus, föltétlenül.

Megpróbálom nem bántóan kifejteni erre vonatkozó véleményemet: minek akarna bárki ilyen terhelt kapcsolatban élni?

2023. jún. 2. 09:52
 14/14 anonim ***** válasza:
43%
Nyugi, ha a csávó találkozott anyáddal, már rég kiábrándult belőled! Minden srác menekül az ilyen anyóspajti jelöltektől! Még ideig-óráig elhiteti veled hogy minden rendben, de csak hogy legyen kibe ürítenie amíg nem talál egy normális környezetű csajt!
2023. jún. 2. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!