Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan bánt, hogy a párom ilyen rosszindulatú az öcsémmel szemben?
Én 22/N vagyok a párom 25/F, van egy 12 éves öcsém, akit nagyon szeretek ès a szívemen viselem a sorsát. Ami nagyon aggaszt, hogy az öcsèm nagyon rosszul áll matematikából ès megvan az esélye, hogy megfog bukni. Ès, ami bánt, hogy, ha a páromnak ezt felhozom, akkor csak legyint az egészre, hogy ő is kettes volt matematikából mégis ember lett belőle. Csak ami aggaszt, hogy nem tudjuk, mi lesz így vele a későbbiekben, anyuék is tökre kivannak bukva. Múltkor már anyum sírt, ès magát hibáztatta, hogy valamit elrontott.
A párom meg nem érzi át az egésznek a súlyát. Nem tudok vele beszèlni erről, mert folyton csak legyint, hogy ez még nem tragédia.

A leírást még el is hittem, de a kommentjeidben nagyon túltoltad a kamut, kérdező.
De játsszuk el csak a vicc kedvéért, hogy igaz.
Szendvicset én sem csinálnék egy 12 évesnek, nem óvodás, csinálja meg maga. Suliba ha egyedül jár, akkor miért kellene a párodnak elvinni.
Matek: nekem sem ment egy időben, a felvételi miatt aztán járattak magántanárhoz, rögtön jobban ment, de nem lett a szívem csücske, nem szívesen tanultam. Egyetemet végeztem teljesen más területen, ma több szakmám is van. Matek nélkül.
Ismerős az is, hogy "jajj ezen múlik a jövőd, jajj mi lesz belőled, mert valami nem megy..." Ennél kevés rosszabbat lehet mondani egy gyereknek, aki amúgy jó képességű, csak valamiből nem teljesít jól. Nem a világvége, ha nem megy a matek, nem kell túlpörögni.

Mondjuk anyádéknak nem sírni kéne, leülni pl kikérdezni az anyagot, hogy tudja-e a tesód, vagy matekozás címén bármi mást csinál.
Az, aki bukik matekből általánosban, szimplán lusta leülni és megtanulni a képleteket, amelyeket majd alkalmaznia kell.
Más: a párod nem rosszindulatú, csak nem reagálja túl, mint mindenki más a családodban. Megbukik a gyerek, na, akkor majd rájön, hogy tanulni kell, és akkor meglesz a legalább hármas.

Mondjuk nem kicsit vagy pofátlan, vigye el a gyereket suliba.
Ha az én szülőm nem ugyanez lett volna, azt hittem, kamuzol, de nekem is ki volt adva, hogy amikor megyek melóba, vigyem az öcsémet is... tudod, hányszor vittem? Egyszer sem, ugyanis egyáltalán nem esett útba, és nem kelek fel 3/4 órával előbb, mert a tesómnak derogál felülni a buszra.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!