Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan értessem meg a párommal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan értessem meg a párommal, hogy gondoljon a jövőre is?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt és van egy közös vállalkozásunk, amibe ketten vagyunk, mi hoztuk létre. Elég jól keresünk, ezért évente 2-3 alkalommal pár hetekre mindig elmegyünk kulfoldre. Nekunk ez nem gond, félig automata vállalkozás, és onnan is tudunk dolgozni. Viszont a gond, hogy a páromnak ez az évi 2-3 1-2 hónap külföld kezd kevés lenni. Szeretne 4-5 alkalommal kimenni hetekre, amire bár lenne keret, de szerintem azt félre kéne tenni.

Ő gyerekként sose utazott, szegeny csaladbol jott ezért megértem, hogy világot akar látni, de nem elég évente 3x 2-3 hetekre elutazni? A maradék pénzt pedig félretenni. Ő viszont menne sokkal többet, pedig azt a pénzt is el tudnánk tenni. Úgy érzem nem gondol annyira a jövőre és inkább a mának él. Ő erre azt mondja így is elteszunk havi párszázezret fejenként, akkor minek több? Mondjuk nyugdijra, tartaléknak, stb. nekem ez az elvem. Nem mindegy, hogy 400-500 ezret teszunk csak el vagy a dupláját, főleg ilyen árak mellett. Szóval hogyan értessem meg vele, hogy ne akarjo nennyit utazni és tegyen többet félre inkább? 29 N

2023. ápr. 22. 16:31
 1/6 A kérdező kommentje:
Természetesen nem az utazas a bajom, de ahogy covid volt és mindig lesznek rossz dolgok, lehet igy is barmikor barmi és en inkabb megyek kevesebbet, mint többet, de kevesebb megtakaritassal. Valtozhat még egy 32 éves férfi vagy már nem annyira penzugyek teren?
2023. ápr. 22. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ebbe a szituba nincs olyan, hogy neked vagy neki van igaza. Mást szeretnétek. Tökre érthető ha valaki szeretne ennyit utazni, világot látni, pláne ha megteheti, pláne ha korábban nem volt erre lehetősége. Nagyon szerencsések vagytok. Én is mennék amennyit csak tudnék. Én is megyek, de nem ilyen szinten.

Szerintem kössetek kompromisszumot. Ha vannak olyan helyek amiket nagyon szeretne látni (gyűjtsetek össze néhányat amit a leginkább) akkor azokat igenis menjetek és nézzétek meg. De állapítsatok meg x összeget amit mindenképpen félreraktok havonta pl. Vagy ahogy ti szoktátok.

Nem mondom, hogy a tervezés nem fontos, de nagyon jó dolog valóban élni a jelenben és élvezni. Sokan nem tudják.

Ti meg ráadasul meg is csinaltátok a szerencséteket (amihez gratulálok) akkor igenis élvezzétek ki szerintem. Így is bőven átlag felett tudtok megtakarítani.

2023. ápr. 22. 16:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hat azért ha nála pár évig tart ez az időszak, meg akkor is bőven időben vagytok a nyugdíjas évekre tervezni pláne, hogy így is több százezret tesztek félre havonta fejenként.

Beszéljetek meg, hogy mittomen két három évig meg menjen ez a sűrűbb utazgatas vagy ama eddig megegyeztek, de aztán tegyetek félre többet.

Bár nem tudom, igazából nem teljesen értem, hogy mi a problémád azzal, amit ő szeretne 😅

29 évesen meg rohadt messze van a nyugdijtol, bőven az átlag színvonal felett élhettek, félretenni ennél is többet ráértek később is…

24N

2023. ápr. 22. 17:02
 4/6 Sunshinedoll ***** válasza:
91%

Azt a pénzt fektessétek be és ne félretegyétek, és akkor lesz nyugdíjatok bőven, és még a mának is élhettek.

Nem mondom, hogy éljen az ember hónapról hónapra, de minek pénz, ha csak áll a bankban/széfben, akkor már vagy költsd el élményekre, vagy fektesd be és csinálj belőle többet.

Sose leszel még egyszer 29 éves fiatal ennyi pénzzel.

2023. ápr. 22. 17:08
 5/6 anonim ***** válasza:
72%

Sehogy.

Ő kereste? Az ő pénze? Hadd utazzon belőle, ha azt akarja.

2023. ápr. 22. 18:28
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem megértetni kell vele. Tökéletesen érti amit mondasz, csak ő nem azt akarja amit te. Annyit lehet tenni hogy megpróbáltok valahogy kb középen megegyezni. Mondjuk évi 4 út a maradék megy félre, és akkor a kecske is jóllakik meg a káposzta is megmarad.
2023. ápr. 23. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!