Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm terhes, mit tegyek?
Röviden tömören a elmesélem.
Barátnőm családjával élek, elköltöztem otthonról, ők eléggé hátrányos helyzetűek, a lány 17 éves, én 21.
6 kistesójával, az anyjával, és az anyjának 2 ismerősèvel lakunk együtt. A családom maximális támogatást ajánlottak, és hogy segítenek mindenben. Párom jövőre èrettsegizne, megvan minden lehetőség, szinte tényleg minden adott hogy mire megszületik semmiben ne szenvedjen hiányt a baba. A tervünk az volt, hogy ha leteszi az èrettsègit kimegyünk külfödre, és bátyám cègènèl dolgozunk. De el szeretné vetetni a gyereket, én küzdök érte hogy ne tegye, de annyira makacs... Pedig olyan szép életünk lehetne.
17, Ki vagy te hogy eldöntsd mi a pozitív meg negatív? Szerintem meg az negatív amit te mondasz, ennyi erővel, mert sokkal fájdalmasabb lehet egy végigküzdött nélkülözésekkel teli rossz élet mint egy abortusz.
És szerintem sem tudod mi az a Ratkó korszak, ugyanis a Ratkó korszakban meg volt tiltva az abortusz. És igen pont emiatt küzdenek alatt Ratkó korszak utáni lánygyermekek :) mert nem volt abortusz. Meg kellett szülni mind a 8-at, utána meg éhen dogleni.
figyelj kérdező, a barátnődnek igaza van.
Nem írtad ugyan, hogy mennyi idős terhes, de olyan november környékén születne a baba. És azt írod, jövőre érettségizne. Hogyan tudna a baba mellett az érettségire felkészülni? Különösen úgy, hogy ott van még hat kisebb testvére is.
"A tervünk az volt, hogy ha leteszi az èrettsègit kimegyünk külfödre, és bátyám cègènèl dolgozunk." Ezt egy babával hogy gondolod kivitelezni?
Bőven ráértek még a gyerekre. Ma már az érettségi sem ér sokat. Tudom, sokan végzik baba mellett az egyetemet, de az nem könnyű: gyereket ellátni, a háztartást, közben készülni a vizsgákra...egy ilyen helyzetben simán tönkremehet egy kapcsolat, és akkor ott marad a barátnőd egy kisgyerekkel.
Mi lett végül?
17 évesen teljesen máshogy gondolkodik, mint 20 évesen, de akár 25 évesen az ember.
Nekem középiskolai sulistársaim 15-18 közt amikor velük együtt jártam, mindig menő jóképű fiúkkal voltak, igazi rosszakkal, nagymenőkkel. Most 26-30 közt látom többsége jól kereső mérnököket, vállakozókkal van, akik idősek is, meg nem is jóképűek, több kövér is van benne, de hát pénz van, amiből egy gyereket fel lehet nevelni, és azt nem a jóképű gyerek fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!