Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elmondjam neki, hogy elbizonyt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmondjam neki, hogy elbizonytalanodtam?

Figyelt kérdés

5 hónapja járok egy férfival. 80 km van köztünk. Ő úgy kezdte az ismerkedést, hogy megérdeklődte, ha esetleg úgy alakulna, én költöznék-e a városába, mivel őt oda köti a munkája, ami fontos neki. Én akkor igent mondtam. Azóta teljesen belehabarodtam, mindketten már családban gondolkozunk a közeljövőben. Albérletben lakik, engem a munkám nem köt ide. Én már az első 1-2 hónapban simán odaköltöztem volna, de ő nem hozta fel, mikor szóba hoztam, éreztem hogy ő még korainak tartja, ezért nem firtattam többet a dolgot. Azóta, kb. 3 hónap után még egyszer szóbakerült, a közös életünket hol tervezhetjük majd, költöznék-e majd, én azt mondtam, persze. Mikor nála voltam ki is találta, kíváncsiságból nézzük meg a környékbeli eladó ingatlanokat (csak néhány év múlva lenne rá keret, szóval mindenképp egy közös albival kezdenénk). Ez így mind szuper, a kapcsolatunk tökély, sosem találkoztam még olyan férfival, akivel ennyire egy húron vagyunk. Én nagyon szerettem volna már összeköltözni vele, de éreztem, hogy ő még nem szeretné... Mostanában viszont ő az, akin érzem, hogy puhatolózik az összeköltözés kapcsán. A probléma, hogy én időközben elbizonytalanodtam. Nem a kapcsolatunkban, hanem abban, hogy oda szeretnék költözni abba a városba. Szeretek itt élni ahol élek, én itt nőttem fel. Nekem itt a családom, az ő városa közelében senkit nem ismerek. Legszívesebben itt élnék vele, de neki innen a bejárás hosszú távon sok lenne, ebben biztos vagoyk. Azért nem mondtam neki eddig, mert félek, mit szól hozzá, és lehet még változik a véleményem, nem tudom. Sajnos az előző barátnőjével pont ez volt, hogy mikor felhozta az összeköltözést a pasi, akkor közölte a lány hogy meggondolta magát, és ez mély nyomot hagyott benne.

33/N, ő 33/F

2023. márc. 24. 16:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Mely városok ezek?
2023. márc. 24. 16:22
 2/14 anonim ***** válasza:
58%

Hm, ha szerelmesek vagytok egymásba, akkor nem kéne gondot okozni egyikőtöknek sem, hogy hol éltek.

Persze, ha neki nagyobb áldozatot jelent, mint neked, akkor neked kellene odakoltozni.

A családod, barátaid látogathatod,ők is téged. Nem értem hol van a probléma...

2023. márc. 24. 16:31
 3/14 anonim ***** válasza:
44%

Ez jó nagy szemétség így tőled. Ő kérdezte, te határozotta igent mondtál a költözésre. Őt is köti a családja, de a munkahelye is. Téged az utóbbi nem! 80 km nem a világ, hogy soha többet ne talalkozz a csaladoddal.

Most meg ugyanazt eljátszod, amit exe. Ennél jobban tudatos tervezéssel se szívathattad volna meg. Gratulálok!

2023. márc. 24. 16:33
 4/14 anonim ***** válasza:
71%
Az tény, hogy te is elhamarkodottan mondtál igent anno - valószínűleg nem gondoltad át eléggé, hogy ez mivel is járna pontosan. Ha már most elbizonytalanodtál, semmiképp ne költözz oda. Tuti, hogy tudat alatt haragudnál rá, amiért neked áldozatot kellett hoznod. Majd szép lassan ez odáig fajul, hogy felteszed majd a kérdést (talán jogosan is), hogy ő mikor vagy mivel fog akkora áldozatot / lemondást hozni érted, amivel kb. kiegyenlíti a te részedet. Rengeteget fogtok veszekedni, majd elhidegülsz tőle, ezt garantálom. Ezért sem kéne szeretethiányból beugrani az első szembejövő potenciális jelölt karjaiba. Jó lenne felismerni, hogy az első klappolás, valamint a szerelem NEM elég, ha a célok nem egyeznek. Főleg, ha ilyen meghatározó és hosszútávú jövőkép nem összeegyeztethető (mint hol fogunk élni; kinek mi a fontos pl. stabilitás vs kalandor életmód; gyerekvállalás ...stb.). Mindkettőtök részéről érthető, hogy nem akar kompromisszumot kötni. Párod részéről azért, mert ezt egyenesen és előre megbeszélte veled, te pedig ígértél valamit. Részedről pedig azért, mert most látod igazán, miről szól az ígéret, elbizonytalanodtál és valóban óriási áldozatot hoznál. Mindettől függetlenül a nap végén saját magadért hozz döntést, ne azért (főleg ne azért) mert őt sajnálod. Ha sajnálatból költözöl oda, ugyanúgy ő húzza a rövidebbet, de te is szívsz majd mellette.. és húzzátok egymás idejét is bónuszként. Ha nem lehet konszenzusra jutni (a két város között egy ingatlan, ami mindkettőtöknek őszintén megfelel), akkor jobb most elköszönni egymástól.
2023. márc. 24. 16:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el neki az igazat, hogy milyen kételyek kezdtek el téged gyötörni és beszéljétek át, hogy hogyan tudnátok ezeket a kételyeket eltűntetni.
2023. márc. 24. 17:13
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mondd el neki. És igaza van előzőnek, szerintem is túl hamar ígérted meg. Na de be is tenne, ha nem változtathatnál a véleményeden, döntéseden.
2023. márc. 24. 17:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
2-3 hónap után hogyan jelenthetted ki, hogy odaköltöznél egy olyan városba, amit nem is ismersz? Ez így elég elhamarkodott volt. Jogosan fogja becsapottnak érezni magát. Ettől függetlenül mondd el, igen. Közösen kellene megoldást találni rá. Te amúgy home office-ban dolgozol, hogy nem köt a munka a városhoz? Abba is gondolj bele, hogy egy idegen helyen, kizárólag ho-ban dolgozva iszonyúan elszigetelődsz majd, ha a párodon kívül nem ismersz senkit.
2023. márc. 24. 17:24
 8/14 anonim ***** válasza:
32%
#4 vagyok. Aki így lepontozott: szeretném megtudni, mi nem volt hasznos abban amit írtam? Ne csak anonim-suttyomban nyomogassuk az ikonokat mint egy félbolond: ha nincs egyetértés, akkor hol az ellenvélemény? Jaaa, hogy ahhoz már intelligencia is szükséges. Így már értem.
2023. márc. 24. 17:27
 9/14 anonim ***** válasza:
48%

Egy hete még annyira akartad! 🤣🤣

Nem az első kérdésed...

2023. márc. 24. 18:55
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, akkor még az volt a gondod, hogy mindig hárít a pasi, amikor szóba hozod, hogy odaköltöznél. Ja, és nincs munkahelyed jelenleg, ezt is írtad akkor.
2023. márc. 24. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!