Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Babát szeretnék, de a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Babát szeretnék, de a párom bizonytalan. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Babát szeretnék. 8,5 éve vagyunk együtt a párommal. Már házasok vagyunk, együtt is élünk. 27 évesek vagyunk. Sajnos nekem van egy autoimmun betegségem is.

Emiatt még jobban szeretnék fiatalon teherbe esni. A férjem szeretne gyereket. Viszont halogatja a dolgot. Minden alkalommal, amikor szóba kerül valami kifogást hoz fel, hogy még nem jó az időzítés. Nagyon szeretem, így ráerőltetni sem szeretném. Fontosnak tartom, hogy a babát mind a két fél ugyanúgy akarja. DE! Én már nagyon érzem,hogy szeretnék. Félek is a betegség miatt, milyen nehezen fogok teherbe esni. Ezt természetesen többször is átbeszéltük már. Továbbra is ígéri,hogy már nem sokára. Én pedig ebben vagyok bizonytalan. Valaki jár hasonló cipőben, mint én? Ha igen, tanácsok?

Köszönöm!

2023. márc. 22. 14:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
35%
Ezt esküvő előtt kellett volna megbeszélni. A fiatal anyaságról egyébként már lecsúsztál.
2023. márc. 22. 14:24
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
Mi a kifogása?
2023. márc. 22. 14:28
 3/19 anonim ***** válasza:
71%
Nem írod, mi a kifogása, ha értelmezhető, és igaza van, akkor muszáj várnod. Ha csak kifogás, és neked nagyon fontos a baba, akkor kuka a pasi. Vagy ha bevállalod egyedülálló szülőként is, akkor teherbe esel, majd kuka a pasi. Én már amiatt kidobnám, mert 8,5 évig hülyének nézett.
2023. márc. 22. 14:36
 4/19 anonim ***** válasza:
87%

3!

Miután szó nem esett róla, hogy anno mit beszéltek meg, igen merész azt irni, hogy a pasi hülyének nézte volna.

2023. márc. 22. 14:50
 5/19 anonim ***** válasza:
89%

Az összes ilyen és hasonló esetben az szokott kiderülni, hogy a férfi SOHA nem akar gyereket. Csak a nőt akarja, ezért nem mondja meg direktben, hogy nem akar gyereket. Mert akkor a nő elhagyná, nem menne hozzá stb.

Ilyenkor jönnek a kifogások, hogy ha majd meglesz a hatszobás családi házunk, ha majd meglesz mindkettőnknek a SUV, ha majd ott lesz a bankszámlánkon több tízmillió Ft, ha majd körbeutaztuk a világot, ha majd véget ér a covid-járvány, ha majd véget ér az orosz-ukrán háború, ha majd blablablabla.

Kifogások tömkelege.

Aki akar gyereket, az ennyi idő után réges rég benne lenne.

Tanácsom? Hát én kivágnám, mint a taknyot, de ezzel ezt a 8,5 évet is dobod a kukába, és a párkeresés sem olyan egyszerű. Mármint olyan férfit találni, aki majd évek múlva nem megint a kifogásaival jön.

Másik megoldás, hogy "véletlenül" teherbe esel, amivel kb. biztosra veheted, hogy egyedül fogod felnevelni a gyereket, férjedtől csak a tartásdíjat remélheted. És persze a gyereknek is szüksége lenne mindkét szülőjére.

2023. márc. 22. 15:05
 6/19 A kérdező kommentje:

Az elsőnek! Írtam is, hogy szeretne babát. Ezzel sosem volt gond. Azt is írtam,hogy most is akar. De még időre van szüksége. Fiatal anyaságról meg mindenkinek szubjektív a véleménye! Szerintem még azért nem vagyok “öreg”. De 30 előtt szeretnék már babát.

Általában az anyagiakat hozza fel,hogy még gyűjteni szeretne. Pedig van megtakarításunk is. Jó munkahely, amit mind a ketten szeretünk is. Rosszul sem keresünk. De Ő nagyon maximalista.

Szerinte még nem tökéletes a helyzetünk. Igazából tökéletes soha nem lesz semmi.

Ezen kívül egyébként tökéletes összhangban vagyunk és harmonikus a kapcsolatunk.

Így azt bátra kijelentem,hogy nem vágott át! Hiszen sosem volt arról szó,hogy nem szeretne! Sőt sokat beszéltünk róla,az esküvő előtt is.

Lehet bepánikolt?!

2023. márc. 22. 15:07
 7/19 anonim ***** válasza:
85%

"... szeretne babát. Ezzel sosem volt gond. Azt is írtam,hogy most is akar. De még időre van szüksége."

Jaj, drágám, te olyan naiv vagy!

Azt mondja, amit hallani szeretnél.

Durvábban szólva: magának sem vallja be, hogy nem akar. Kifogást keres, mert a lelke mélyén nem akar.

Ja, és ideális helyzet sosem lesz.

Másképp fogalmazva: kifogást mindig fog találni.

2023. márc. 22. 15:12
 8/19 anonim ***** válasza:
40%
Én autoimmun betegséggel szültem 2 gyereket bőven 30 év felett. Párom is nagyon maximalista volt, részben ezért is tolódott ki a gyerekvállalás. Szóval ha netalán csak pár év múlva érzi úgy, hogy itt az ideje, akkor is jók vagytok. Szerintem adj meg neki időt, a férfiak sokkal nehezebben veszik rá erre magukat, később érnek.
2023. márc. 22. 15:22
 9/19 anonim ***** válasza:
88%
Pontosan mióta halogatja? fél éve? 4 éve?
2023. márc. 22. 15:30
 10/19 anonim ***** válasza:
81%
Én is így voltam az akkori vőlegényemmel. Nem hitegetett, hanem tényleg félt belevágni, hogy még nincs meg ez meg az. Én mondtam, hogy nekem ez egy mindent eldöntő dolog, nem akarom belerángatni valamibe, amit ő nem szeretne, de én nem tudok többet várni. Ha ő 2 év múlva szeretne őszintén gyereket, nekem az sem fér bele. Akkor 4 éve halogattuk már. Végül még aznap este azt mondta, hogy bízik benne, hogy együtt meg fogjuk oldani, bármi lesz, abban pedig biztos, hogy nem akar rólam lemondani, pláne, hogy akar is gyereket csak fél. Aznap este már nem védekeztünk, azóta 2 gyerekkel élünk egy tökéletes, boldog házasságban. :)
2023. márc. 22. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!