Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem nyitott valaki a problémák megbeszélésére?
Azért nem mindegy hogy ki okozza a konfliktust.
2023. febr. 26. 19:46
12/20 A kérdező kommentje:
Nem minden nap, de az ilyen hozzáállás, vagyis egy adott probléma nem megbeszélése csak halmozza az ilyen helyzeteket. Van vita, ami előrébb viszi a kapcsolatot. Attól, mert nem beszélünk egy adott problémáról, még nem szűnik meg létezni. Egyébként én is nyugodt természetű vagyok, de amikor süket fülekre lel a mondandóm, azt nehezen viselem. Igaz, ilyenkor én is inkább bezárkózom, és hagyom a fenébe az ilyen embert. Csak mivel visszatérő probléma a kapcsolataimban, érdekel a miértje, hogy a jövőben ezt kiküszöbölhessem.
Lehet manipulácioval többre lehet menni mint megbeszélésekkel.
Ha a cél szentesíti az eszközt
2023. febr. 26. 19:53
14/20 A kérdező kommentje:
10-es,
Kezdjük ott, hogy ha nem nyitott arra, hogy megbeszéljük, mert ő ilyen békés természetű, akkor szerinted hogyan lehet megbeszélni valamit? Értelmetlen egy ilyen kapcsolatban benne maradni, ahol egyedül vagyok a problémával. Akkor lehetnék szingli is. Miután arra a következtetésre jutok, hogy feleslegesen mondom el, mi a bajom, mert a másik csak bólogat, vagy mered a semmibe, mivel szerinte az reakció, akkor hova vergődjek tovább? Bármennyire is fájdalmas, de tényleg olyan, mintha kiprovokálná a szakítást. Panaszkodni nyilván ő sosem panaszkodott, hogy ne csak én legyek, akinek problémája van.
Vagy csak simán olyan partnert választani akivel a fontos dolgokban megegyeztek és akkor a kevésbé jelentős dolgokban hajlamosabbak vagyok a kompromisszumokra. A kommunikáció nem változtatja meg az ember szeméyiségét...
2023. febr. 26. 20:03
Nincs megküzdési stratégiája, nem szeret/nem tud konfrontálódni.
2023. febr. 26. 20:30
Kérdező, ez egy védekezés is lehet részéről. Én támadásnak éltem meg, amikor a volt párom ilyen "megbeszélések" címszó alatt a saját akaratát akarta rámkényszeríteni.
Mi a problémád konkrétan? Ezt hogyan veted fel?
2023. febr. 26. 20:31
18/20 A kérdező kommentje:
Igazából többször volt már ilyen helyzet. De én nem az akaratomat erőltetem rá. Szexuális problémákat próbálnék megbeszélni. Korábban csak egy zavaros helyzetet kértem volna, hogy tisztázzon. És ahelyett, hogy tisztázná magát, hallgat.
Hogyan játszódik le egy párbeszéd kb? Te elmondod a problémát, amin szeretnél változtatni, ő meg mered maga elé? Nem tudtok szót érteni?
"Korábban csak egy zavaros helyzetet kértem volna, hogy tisztázzon. És ahelyett, hogy tisztázná magát, hallgat."
Mi volt ez a helyzet?
2023. febr. 26. 23:44
Exem is egy konfliktuskerülő gyáva alak volt..hát vele se lehetett semmit értelmesen nyíltan megbeszélni..mert passzív -agresszív kommunikációt alkalmazott. Ilyen gyáva alakokkal nem érdemes foglalkozni..mert sosem fog kiállni melletted..én exem is mindenkit cserbenhagyott az ígéretei meg annyit értek mint ő maga..semmit ..üres az egész ember..szakítani sem volt mersze személyesen..
2023. febr. 27. 06:38
Kapcsolódó kérdések: