Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nyitott kapcsolat párti vagy?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nyitott kapcsolat párti vagy? Férfiként vagy nőként?

Figyelt kérdés

2022. szept. 17. 22:24
A kérdező szavazást indított:
Nyitott kapcsolat híve vagyok nőként
Nyitott kapcsolat híve vagyok férfiként
Csakis monogámia, nőként
Csakis a monogámia, férfiként
Férfi vagyok, én nyithatok, a párom nem
Nő vagyok, én nyithatok, a párom nem
65 szavazat
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom elképzelni, hogy a nyitott kapcsolatban boldogan lehet lenni valakivel együtt.
2022. szept. 17. 22:25
 2/24 anonim ***** válasza:
94%

Nekem nem okoz problémát, de csak komoly szabályokkal:

1. ÉN vagyok a barátnő, a többi csak alkalmi szexpartner.

2. Mindkettőnknek zöld kártyája van az alkalmi szexre.

3. Ha alakulni kezd valami egy harmadik féllel, azt nem titkoljuk egymás elől.

Ugyanakkor el kell mondanom, hogy én 100%-ig megértem azokat, akiket taszít ez az életforma. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ember nem erre vágyik, és ez teljesen rendben is van. Viszont ha két hasonló látásmódú személy összekeveredik, akkor nagyon sokat ki tudnak hozni egy nyitott párkapcsolatból. És ez tényleg csak és kizárólag akkor működik, ha mindkét fél szívvel-lélekkel benne van. Ha az egyik csak megfelelési kényszerből megy bele, akkor annak általában szomorú következményei lesznek, ezért azt mondom, hogy a kapcsolat legelején kell nagyon őszintén átbeszélni a szabályokat.

2022. szept. 17. 22:29
 3/24 anonim ***** válasza:
87%
Csakis a monogámia. A nyitott kapcsolatot nem tekintem igazi kapcsolatnak.
2022. szept. 17. 22:31
 4/24 A kérdező kommentje:

2

Nem féltek kockára tenni a kapcsolatotokat, hiszen mint írod, bármikor alakulhat bármi....Monogámiában is, tudom, de ott legalább "nem keresik a bajt"...

Nálam ez úgy jön le, hogy aki nyitott kapcsolatot fel tud vállalni nem szereti eléggé a másikat. Ezt nem bírálatként írom és tényleg érdekelnek az ebben rejlő érzelmi mélységek ill. motivációk

2022. szept. 17. 22:35
 5/24 anonim ***** válasza:
92%

4

Teljesen megértem a fenntartásaidat, de tegyük hozzá, hogy szerintem ezek az emberek nagy többségére igazak, nem mindenkire. (Egyébként senkit sem akarok megsérteni azzal, hogy nagy többségnek nevezem, ezer dologban én vagyok teljesen átlagos és hétköznapi.)

Azok a személyek, akiknek megfelel a nyitott párkapcsolat, általában kicsit szabadabban tekintenek a szexre, kevésbé érzik azt egy kizárólagos dolognak, így nem okoz problémát "osztozni" a partnerük testén.

Nyilván megvan a veszélye annak, hogy az alkalmi szexből romantikus vonzalom bontakozik ki, de ami azt illeti én nem gondolom, hogy a hivatalosan monogám kapcsolatok esetében ritkább a kifelé kacsintgatás. Monogám kapcsolatokban is hallani érzelmi és testi megcsalásról, prostizásról, flörtölésről, "írogatásról" stb. Biztosíték egyikben sincs, de azt hiszem, a nyitott párkapcsolatban - ha mindkét fél örömmel vállalja (és ezt nem tudom elégszer hangsúlyozni) - nagyfokú bizalom tud kialakulni, hiszen a promiszkuitás ellenére érzelmileg csakis egymáséi.

2022. szept. 17. 23:06
 6/24 anonim ***** válasza:
44%
Rózsaszín ködös szerelemben nyilvánvaló, hogy a legtöbb ember számára elképzelhetetlen a "nyitás", de simán elhiszem, ha valaki azt mondja, hogy a 20 éves házasságának jót tett. Az túlzó állítás lenne, hogy a híve vagyok, mert nem való mindenkinek, és sok több esetben zilálja szét a kapcsolatot, mint azt kényelmes bevallani, de végső soron azoknak a döntése, akik benne vannak abban a kapcsolatban, és arroganciára vall külső szemlélőként invaliddá nyilvánítani azt, ahogyan ők tekintenek saját magukra.
2022. szept. 17. 23:15
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Férfi vagyok. Nem tudom megítélni még a kérdést, mert nem próbáltam. A monogámia annyira nem tökéletes, az biztos. De lehet, hogy a nyitottság méginkább kikészítene.
2022. szept. 17. 23:21
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Ismerettségi körből csak egy példát tudok,ott a fiatal házaspár férfi tagja munkahelyi balesetben deréktól lefelé teljesen lebénult.A feleség vette át az építőipari cégük vezetését és ápolta a férjét,aki sajnos nem tudja már kielégíteni a feleségét . A nőt már többször láttam a szomszédos városban idegen pasikkal, gondolom a férj beleegyezésével.
2022. szept. 18. 01:12
 9/24 anonim ***** válasza:
53%

Férfiként úgy látom, ez az egyetlen módja annak, hogy egy pár sok-sok éven keresztül boldogan együtt maradhasson. Kár, hogy szinte lehetetlenség olyan nőt találni, akivel megszeretjük egymást, és ő is ugyanígy látja.

(A szokásos "mi 25 éve élünk együtt, és még most is olyan szerelmesek vagyunk, mint 2 hét után" című szomorú előadást köszönettel nem kérném. Csak még mielőtt valaki belevágna.)

2022. szept. 18. 05:13
 10/24 anonim ***** válasza:
78%

Kétféle nyitott kapcsolatra látok példát.

Az egyik: amikor x év házasság után már nem köti össze a feleket érzelem, de a vagyon, hitel, gyerek igen. Ők úgy próbálják konzerválni a házasságuk, hogy megmaradnak lakótársak, üzletfelek és szülőtársak, de a párkapcsolatuk mással építik fel, illetve a szexet (leginkább) mással oldják meg. Ebben az esetben kimondottan vadásszák a másik nemet, keresik a lehetőséget az alkalmi szexre. Ez az a verzió, ami csak egy darabig működik. Aztán jön valaki, akibe egyik beleszeret, és elhagyja miatta a családot.

A másik verzió, mikor két hűtlen típusú ember van kapcsolatban, akik nyíltan tudnak erről beszélni. Tiszta ügy, hogy ők egy pár, és összetartoznak, a szex meg csak szex. Nem vadásznak direktben senkire, nincs évi rendszeres két hét külön nyaralás, meg állandó szerető. De ha egyiküknek úgy alakul egy csapatépítő vagy egy külföldi kiküldetés, hogy egyéjszakás lesz belőle, akkor nem lesz ebből balhé. Még csak nem is titkolják egymás előtt. Arra is van példa, mikor hármasban szexelnek, és ezt is szórakozásnak tekintik. Még egyszer hangsúlyozom, hogy ezek nem rendszeres és nem gyakori esetek! Így ez köztük teljesen jól működik. De csak nagyon kevesen tudják, hogy ők nyitott kapcsolatban vannak.

2022. szept. 18. 06:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!