Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan teszi szóvá a párom? Zavarja hogy sokat költök élelmiszerre és gondolkodás nélkül megveszem amit szeretnék az árát nem nézem , külön kasszán vagyunk,de szerinte túl sokat költök, viszont ő fizet gyerektartást a gyereke után,
Szerinte jobban oda kéne figyeljek mire költök, tudom a gyt kötelező fizetnie, de én sem szólok bele, és abba sem ha vesz a gyerekének cipőt mert az anyuka
megkéri rá, én viszont jól keresek és semminek nem nézem az árát ami élelmiszer, ruhát, ilyesmit nagyon ritkán veszek ha muszaj, de akkor olcsóbbat és egyszerűt, szerintetek tényleg spórolom kéne? Ha én megyek a boltba ez akkor törtenik saját penzből, ha közösen akkor a párom fizet, de akkor csak ő pakol a kosárba ami épp szükseges
Magyarul azért költekezel, mert következmény nélkül megteheted, hisz a gyerekedre semmit nem kell költeni, hisz ő fizeti a nagyrészét...
Játsszunk el a gondolattal, hogy ez fordítva van...
Ő sokat költ valamire, míg a közös gyereket te finanszírozod. Neked tetszene? Jogosnak tartanád, hogy kiakadsz rá, amiért annyi pénzt kell neked feleslegesen kiadni, aminek egy jó részét akár félre is tehetnéd?
Szerintem érthető volt a gyerektartás rész.
Szerintem el kell dönteni, hogy valakivel együtt akarsz-e élni vagy nem. Ha együtt akarsz élni, akkor törekedni kell egy olyan életszínvonalra, ami mindkettőtöknek megfelel. Lehet jogos az az igényed, hogy a saját pénzedet arra akarod költeni, amire akarod, de hosszú távon azért nehezen működik, hogy te lazackrémet eszel avokádóval, míg ő sonkás szendvicset. Ebből a szemszögből nézve szerintem teljesen mindegy, hogy te megengedheted-e magadnak a lazackrémet, vagy sem.
Valamilyen szinten ez az összeszokás része, hogy találjatok egy olyan kompromisszumot, ami mindenkinek megfelel.
Miért is kéne beleszólnod abba, hogy mennyit költ a gyerekére? Az új párnak ahhoz kvára semmi köze nincs.
Ahogy a párodnak sem ahhoz, hogy mire költöd a saját pénzed. Control freak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!