Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem rossz hogy a társadnak már van egy másik embertől gyereke? Ezzel ki hogy bírkózik meg?
#15-ös vagyok. Jól gondoltam, hogy lepontoznak.🤣
Ismerőseim között is akiket ismerek,egyik se kedveli a mostohagyereket. Annyian eljátszák, hogy ez másképp van.. de minek? Nem mindig az új nő/feleség a hibás. Sok esetben a gyerek féltékeny és viselkedik az emberrel gusztustalan módon. Tett érte náluk is rendesen, hogy ne kedveljem. Nem is értem akik azt mondják úgy kéne szeretned, mint a sajátodat. Semmi közöm hozzá. Nem tervezett gyerek volt, a nő direkt felcsináltatta magát az elején aztán szart a férjemre. Mellesleg a nő is ellenünk neveli. Mint írtam korábban
, nem éreztetem a gyerekkel, hogy nem szeretem. Akkor mi a probléma? Ne kezdjek gyerekes férfivel? Azért mert hibázott a múltban és hülyének nézték, nem lehet neki új normális kapcsolata? Mindenben passzolunk, nagyon jól kijövünk. Jár neki a boldogság és egy normális család. Fiatal huszonévesként nem más gyerekét akarom nevelgetni. Van anyja, van apja. Mégis boldog házasságban élünk, akkor hogy van ez?
A "másik félnek gyereke" probléma többségében a nők részéről merülnek fel.
Néhány példa az okokra
-az ösztönök a javakért, amit a saját utódra szeretne fordítani
-a féltékenység , hogy saját szubjektív érzésa alapján több figyelmet kellene kapnia amit a gyerekére fordít
-nem tanulta meg egy saját gyereknevelésen keresztül hogyan működik ,viselkedik egy gyerek és azokat hogyan kell kezelni.
-egyéb előrevetített félelmek
Minden a fejben dől el!
Nem kell sajátként szeretni. Ellenséget belőle nem kell csinálni, mert ha a párod valamirevaló akkor úgysem fogja hagyni, akár a kapcsolatotok is rámehet. Ha problémát érzel próbáld megfogalmazni hogy az micsoda, és megoldást keresni rá. Akár újraértelmezéssel, tanulással.
Szeretitek egymást, a gyerekek felnőnek és kirepülnek. Ha lesz sajátod ugyanezeket a problémákat megtapasztalod általa is , csak időnként toleránsabban , időnként türelmetlenebbül.
Kommunikáció, beszélgetés a másikkal, gyerekkel ...oda vissza tanulás. Azért vagy felnőtt hogy a gyerek tőled is tanulja a megfelelő viselkedést.
Ismétlem magamat, a 15-ös esetén amiben ezt írta "szemtelen és csúnyán beszél" . A saját gyerekeddel is meg fog történi, ez a gyerekek normális fejlődéséhez hozzá tartozik. Torzult lesz ha csak jó gyerek lesz.
Legyél anya, és a gyereket neveld sajátodként és úgy fog veled viselkedni (többségében :-) ) ahogy szeretnéd.
Problémák őszinte megbeszélése, Neveljétek, Tanítsátok együt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!