Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kezdjek vele?
Összetett a probléma.
Egyrészt nekünk most átmenetileg nagyon de nagyon kell spórolnunk a párommal (jegyben járunk). Fontos, hogy most ne költekezzünk. És a legtöbbet a heti Lidl kajabevásárláson tudjuk spórolni.
Nálunk ő az, aki bevásárlólistát ír, ő írja össze, mert ő tudja mi kell. Ő is főz. Ő a férfi, én a nő.
Na most, épp emiatt, mert a bevásárlás az ő reszortja, lényegében felesleges lenne vele tartanom a Lidlbe, úgyis csak kullogok mögötte, meg néha ezt-azt beteszek. Nincs is rá igénye, hogy menjek, nem szorul segítségre a pakolásnál, vagy ilyesmi. Ha megyek, akkor is mindent ő cipel be a kocsiból.
De ha nem megyek vele, és most jön a probléma, akkor minden szart betesz, aminek szerinte örülnék. Pl.: á, ez a drága sajt ízlett nekem, ez a kedvenc chipsem, stb. De mint mondtam, spórolnunk kell, tehát nem fér bele ez a magatartás. Most nem vehet drága sajtokat meg nasikat nekem, vissza kéne fognia magát.
És következésképpen csak azért kell vele mennem minden héten a Lidlbe már tényleg, mert különben nem tud spórolni, fölösleges dolgokat vesz azzal a címszóval, hogy rám gondol. Az ő túlaranyoskodásának végül az az eredménye, hogy pluszmunkát csinál nekem.
Ha csak ennyi a baj, akkor menj vele. Nem tűnik nagy áldozatnak. Vagy mond meg neki.
Persze megértem sok kicsi, sokra megy, ez tény és való.
Mindig ezt csinálja, vagy csak néha-néha?
"Nálunk ő az, aki bevásárlólistát ír, ő írja össze, mert ő tudja mi kell. Ő is főz. Ő a férfi, én a nő."
Tyűűűazta...
Mondjuk egy kölcsönösségen, és nem alá-fölérendeltségen alapuló kapcsolatban ilyen probléma nem fordulna elő. Nem azért, mert ők más áron kapják az ételt, hanem mert ott nem okoz gondot, meg ideológiai válságot a kapcsolaton belül a problémákról is kommunikálni.
Nem kell sarkítani. Nálunk pl az ilyen jellegű munkamegosztás remekül működik. Van amit én csinálok, van amit ő és ez akkor is működik, ha nem ülünk egymás nyakán.
Már tudok főzni, mosni, takarítani. Van amikor én csinálom, van amikor a csajom, de vannak olyan munkák, amiket csak ő szokott és van olyan dolog, amit csak én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!