Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan lesz egy kezdeti nagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lesz egy kezdeti nagy szerelemből bántalmazó kapcsolat?

Figyelt kérdés
2022. dec. 20. 22:14
1 2
 1/12 anonim válasza:
80%
Erre én is kíváncsi vagyok,hogyan alakul ki.Sajnos én is részese vagyok...
2022. dec. 20. 22:21
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Fokozatosan, hogy a "sértett" megfőjön, mint a béka a fazékban, ami már meg sem próbál kiugrani.
2022. dec. 20. 22:33
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
soha nem volt szerelem a bántalmazó részéről, csak színház.
2022. dec. 20. 22:41
 4/12 anonim ***** válasza:
97%
Első, ha részese vagy, akkor tudod hogy alakult ki. Vagy nem?
2022. dec. 20. 22:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ott már az alapok nem épp megfelelőek, mert biztos hogy van bizalmatlanság.
2022. dec. 20. 23:17
 6/12 anonim válasza:
100%

Első válaszoló vagyok

Nem tudom a pontos okát,hogyan alakult ki. Csak azt tudom mi követett mit. Eleinte tényleg az óriási szerelmet mutatta soha nem veszekedtünk, mindig aranyos és törődő volt. Időnként kiakadt nem volt komoly. Viszont egyre durvább és sűrűbb lett ez. A lelki bántalmazás szinte mindennapossá vált. Napokig csak a bántás utána egy rövid időre újra az aranyos srác volt. Fizikai bántalmazás nem történt szerencsére,bár volt már ellökés, kar szorítás,rángatás.

Tehát,hogy pontosan mi váltja ezt ki,vagy netán valami mentális zavar okozza azt nem tudom,de nagyon szeretném megérteni.

2022. dec. 20. 23:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom első válaszoló. 😟 Le is írtad egyébként a hogyan-jat. Pont ilyen!! Nem vagyok részese szerencsére, de a pszichológia órákon sokszor volt téma az egyetemen. Szerintem felesleges kutatni hogy mitől alakul ki.

Azt kell eldontened, hogy életed végéig akarsz vagy tudsz e ebben élni?

2022. dec. 20. 23:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
6 és 7, nem ebben, ennek egyre durvuló formájában. És nem, nem tud senki. Általában egy ugyanilyen "apa" áll a háttérben, sőt sok ilyen még pont a párjával sajnáltatja magát a sanyarú gyerekkoráért. Először a szülő hibája, utána már a párja "készíti ki idegileg". Vagyis, az ő viselkedéséről mindig valaki más tehet. Magában pedig jókat röhög. Szerinte az a hülye, az a hibás, aki elhiszi a meséjét.
2022. dec. 21. 00:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nárcizmus okozza, és menekülj, 1-es! Totálisan érthetetlen, mért vagy gyáva kimenekíteni magadat!

Kérdező: sehogy nem alakul ki kezdeti szerelemből bántalmazó kapcsolat, a bántalmazó kapcsolat soha nem szerelemből indul, hanem személyiségzavarból.

2022. dec. 21. 00:13
 10/12 anonim ***** válasza:
51%
Sok minden lehet. Kölcsönös lelki terror, ami aztán az egyik oldalon a fifika és manipulációs képességek magasabb szintjének hiányában fizikai bántalmazásba torkollik, mert máshogy már nem tudja megélni a frusztrációit. Vagy elmenekül valami szenvedélybetegségbe, mert nem tud kommunikálni és/vagy a párjával nem lehet kommunikálni, ami aztán csak rosszabbítja a helyzetet. Nem hiszem, hogy az elején se lett volna szerelem, max. nagyon hamar kiegyensúlyozatlan lett a kapcsolat. Én is voltam bántalmazó kapcsolatban, nagy szerelemnek indult, tényleg az volt, csak idővel az energiabefektetés nagyon egyoldalúvá vált, mert talán tudatosan, talán tudat alatt rájött, hogy nekem ő a prioritás és képes vagyok a saját életemet, munkámat, szabadidőmet is a kapcsolat oltárára áldozni mindenáron. Mivel akármit csinált, megkapta, amit csak kaphatott tőlem, egy idő után nem is tett bele semmit, még egy kis idő után pedig alanyi jogon elvárta, és csúnyán viselkedett, ha bármi miatt nem kapta meg, amit megszokott.
2022. dec. 21. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!