Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez mekkora problema egy parkapcsolatban?

Figyelt kérdés
Parommal meg tizenevesen kerultunk ossze, nagyon jol megvoltunk mindig is es evek utan is szerelmesek vagyunk egymasba, viszont igy hogy teltek az evek es kezdunk kibontakozni felnottkent, sajnos egyreinkabb eszreveszem illetve a kornyezetem is hogy eleg durva intellektualis kulonbseg van koztunk. Mas az erdeklodesi korunk is ebbol kifolyolag egy kicsit, persze mikor egyutt vagyunk nagyon jol erezzuk magunkat es erzelmi problemak sosem merultek fel, viszont elgondolkodtam hogy esetleg egy hazassagban mekkora problemat okozhat ha a no magasabb intellektussal rendelkezik mint a ferfi? Hosszutavon ilyen korulmenyek kozt mukodhet ez a kapcsolat?
2022. dec. 18. 00:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

5.

Ez olyan, mint a Dr. Csont egyik epizódjában volt.

Az FBI ügynök pasi kérdezi a doktornőt, hogy ő, aki az világ egyik legjobb tudósa, és mindig hasonló pasikkal volt, miért jár ezzel a melósforma pasival? (Akkor egy munkással kefélt.)

Mire a nő elmondta, hogy a pasi mélytengeri búvárhegesztő, és 6 percig is bírja levegővétel nélkül. Majd hozzáteszi: "odalent".

2022. dec. 18. 09:38
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, mik azok, amiket szeretsz benne, ezt el tudod mondani? És mi az intellektuális különbség? Ezekre más válaszolókhoz hasonlóan én is kíváncsi vagyok, írnál konkrétabb dolgokat? És melyik súlyosabb, ha mérlegre teszed?
2022. dec. 18. 09:40
 13/27 A kérdező kommentje:
Tájékozatlan sajnos az élet legtöbb területén, így ez determinálja, hogy mikről tudunk beszélgetni. Közéleti, általános műveltséget igénylő dolgokról nem tudunk például - meghallgat, de érdemben nem tud reflektálni szinte soha. Sokszor érzem azt emiatt, hogy nem ért meg teljesen, hiába igyekszik, egyszerű dolgokat sem tudok neki elmagyarázni úgy, hogy megértse. Szinte sosincs álláspontja, baráti társaságokban is a meglátásai annak függvényében változnak, hogy épp az előtte lévő mit mondott, ezért sokan nem is veszik őt komolyan, néha nekem is nehéz. Nem tudja, hogy kell "hivatalos" helyeken viselkedni, sokszor szégyenbe hozza magát, és nem érti olyankor, hogy mi a probléma. Ez csak pár példa volt, sajnos a családom és a barátaim egyhangú visszajelzése is az, hogy van egy intellektusban mérhető szakadék köztünk, amit én az évek alatt tényleg tudatosan igyekeztem eliminálni, megmutatni neki a világ azon részét, ami szerintem értékes és alapvető, de egyelőre meddő a történet. Ennek ellenére bármikor bármiben számíthatunk egymásra, őszintén szerelmes vagyok belé és bármit megtennék érte, odaadó és csupaszív, lelkiismeretes és mentálisan hatalmas biztonságot nyújt, nem igazán tudom elképzelni magam nélküle egyelőre.
2022. dec. 18. 11:06
 14/27 anonim ***** válasza:
47%

"Nyilvan egy olyan emberrel szeretnem osszekotni az eletem akivel kolcsonosen fejlodhetunk egymas mellett."

Te csak le akarod cserélni és egy jó indokot keresel hozzá!

Ha szeretnéd, akkor tennél érte hogy tudjon róla hogy fejlődnie kell!

Az sem baj ha már nem szereted, csak ne gyárts mindenféle sztereotípia kifogást.

A tanult férfiak miért nem dobják ki a tanulatlan feleségüket? Azért mert őket nem köpködi a társadalom hogy "jobbat érdemelsz és intellektuálisan nem illetek össze, cseréld le!"

2022. dec. 18. 11:17
 15/27 anonim ***** válasza:
A részletes leírásodból úgy tűnik, szereted, te is ezt írod. Azt gondolom, meghoztad a döntést. Vele maradsz, mert jó. Többet érnek a szemedben az értékei, jó tulajdonságai, mint a leírt különbség.
2022. dec. 18. 11:26
 16/27 anonim ***** válasza:
Az írásod alapján nem is tud az aggályaidról, esélye sincs változtatni mivel nem gondolatolvasó!
2022. dec. 18. 11:29
 17/27 anonim ***** válasza:
Eszembe jutott még valami, egy régebbi párkapcsolatbeli rossz élményem: évek után derült ki, hogy a páromnak sehogy se jó és soha nem is volt jó, ahogy én kielégítettem, nem élvezte. Nagyon kínos beszélgetés volt nyilván, neki is, nekem is. Én annyira meg akartam menteni a kapcsolatot, hogy a szégyen ellenére még mindig kértem, hogy akkor mondja, mutassa, tanítgasson. De neki akkor már nem is volt fontos a kapcsolatunk, így nem tette. Kicsit mintha itt is ez lenne. Bár tudom, te azt írtad, voltak erőfeszítéseid arra, hogy ő úgy működjön, ahogy neked komfortos lenne. Fontos neked, hogy együtt maradjatok, vagy már elengednéd, mert (ahogy az én párom is) azt látod, hogy nem lesz ez jó sehogy se, nem fejlődik?
2022. dec. 18. 11:34
 18/27 A kérdező kommentje:
Tud az aggalyaimrol, hiszen mar rengetegszer volt tema koztunk. Mindig igyekeztem nagyon finoman fogalmazni, ravezetni ot a dolgokra, hogy magatol jojjon ra, oszinten tenyleg tudatosan probaltam ot jobb utra terelni, es az erre iranyulo beszelgetesek vegen o is mindig megallapitotta, hogy igazam van es tenni fog ellene. Ami miatt kiirtam ezt a kerdest, az az, hogy a 20. beszelgetes utan sem ereztem, hogy o tudatosan tenne ez ellen, esetleg szelesitene a latokoret. Es szo sincs arrol hogy en okot keresnek arra hogy kidobjam, pont azert szeretnem megoldani a problemat. Hiszen szeretem ot, a masik felem. Koszonom az epito jellegu valaszokat:)
2022. dec. 18. 11:42
 19/27 A kérdező kommentje:
Utolso, oszinten nem tudok erre valaszolni egyelore. Kicsit ugy erzem mar belefaradtam, es van egy olyan erzesem is hogy nem szeretnem raeroltetni az en vilagnezetem, nem szeretnem megvaltoztatni. Ha neki igy jo, akkor legyen, rengeteg ember boldog igy, szerenyebb intellektussal a kis vilagaban. Nem vagyunk egyformak, fiatalok vagyunk meg es az is lehet hogy ket ember egyszeruen mas iranyba valtozik es egy ido utan mar nem kompatibilisek. Nem neznem le ot ezert, ha neadjisten ugy alakul par ev mulva hogy megsem mukodik ez koztunk, tisztelettel es szeretettel fogok viseltetni iranyaba mindig.
2022. dec. 18. 11:47
 20/27 anonim ***** válasza:

Tudnál példamondatokat írni arra, hogy fogalmaztál nagyon finoman, és ő hogy nem értette meg? Nem lehet, hogy ez is baj? Néha annyira túlpíszískedünk dolgokat esetleg (nem biztos, hogy te is), hogy annyira körbeírunk egy állapotot, hogy nem lehet rájönni, hogy az illető mozgássérült vagy az autizmusa azért egy értelmi csökkentség. A "segítségre szoruló", "szellemileg akadályoztatott", "sajátos nevelési igényű" stb., ilyenekre gondolok. Egy autista lehet egy esőemberforma is, zseni is, de szellemi fogyatékos is, aki nem képes, ahogy egy átlaggyerek, elvégezni kielégítő eredménnyel nyolc osztályt.

"szélesítené a látókörét" Vagyis? Megmondtad neki, hogy utazni jó, utazni élvezet, ennek ellenére továbbra is otthon este sört iszik, az ujját a nadrágjába dugva, mint Al Bundy? Mondtál neki tizet a világirodalom remekeiből, hogy olvassa el és utána beszélgessetek ezekről a regényekről, mert ha nem teszi, az ilyen irányú érdeklődésedet kénytelen leszel barátokkal, könyvklubokkal vagy más férfiakkal kielégíteni? Erre ő azt mondta, jó, majd tovább piszkálta az orrát? Vagy mi?

2022. dec. 18. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!