Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mit tegyek? Exes téma
Pár hete vagyunk együtt a párommal, és nemrég derült ki(magától mondta el egyébként) hogy beszél az exevel. 2 éve szakítottak, azóta is tartják a kapcsolatot kb heti rendszeresseggel. 7 évig voltak együtt, tehát egy elég hosszú ideig.
Együtt nőttek fel, mindkettőjüknek az első komoly kapcsolata. Állítása szerint már a végén is csak barátként tekintettek egymásra, nem volt köztük érzelem.
Azt mondta, ha szeretném megmutatja a beszélgetéseiket,nincs semmi titkolnivaloja, csak hétköznapi dolgokról szoktak beszelni.
Én inkább nem szeretném látni.
Amikor elmondta, hogy még van köztük kommunikáció,nekem ez nem tetszett, és hangot is adtam neki, hogy szerintem ez nem egy normális és egészséges dolog.
Az volt a válasza, hogy tisztában van vele, és ezentúl nem beszélnek akkor, ha engem zavar. Most a napokban újra felhozta a témát,elmondta hogy beszélt a csajjal, es hogy az a megállapodásuk, hogy egy hónapban egyszer beszélnek egeszen addig, amíg a lánynak nem lesz párkapcsolata. Elvileg nincsenek barátai, es nem tudja kivel megbeszélni a dolgait.
En szinten egy 7 éves kapcsolatból léptem ki egy évvel ezelőtt, mi is sokáig beszéltünk még utána,de amióta komolyra fordultak a dolgok a párommal már egyáltalán nem.
Szerintem nem lehet teljes mértékben jelen lenni egy kapcsolatban úgy,ha még félig a régiben vagy.
Nektek mi a véleményetek erről?
Kicsit szemétnek erzem magam,hogy jövök en akit ismer pár hónapja,es meg akarom szakítani köztük a kapcsolatot, mert pontosan tudom, hogy miről is van szó,es milyen koteleket is jelent egy nagyon hosszú ideig tartó első szerelem de bizonytalan vagyok. Az az érzés van bennem,hogy mégis hogy jövök en ehhez? De mindeközben meg tudom,hogy ez hülyeség, hiszen velem van együtt, tehát igen is jogom van hozza, ha engem zavar, és velem akar lenni.
Tartok tőle,hogy itt bizony még vannak érzelmek, es ezért nem tudják egymást elengedni.
Ezt leszámítva minden rendben van köztünk. Tudom, hogy fontos vagyok neki,es kezd megszeretni,mondja,es érezteti is.
Nektek mi erről a véleményetek?
Várjak még, vagy mondjam el, hogy nem szeretném, hogy beszéljenek?
25 évesek vagyunk
Igen, szerintem nem egészséges dolog az exel tartani a kapcsolatot főleg nem ugy, hogy ha már új parunk van. Ha ettol szar ember vagyok,és hat legyen.
Messzemenő következtetések egy bizonyos témával kapcsolatos vélemény miatt🙂
Köszi a jó tanácsot!!😁
Ha valaki nem tud lekattanni az exéről az azért van, mert még nem zárta le magában az egészet. Aki túl van az exén, az képes minden idegszálával az új kapcsolatára koncentrálni és nem a múltba tekinget vissza. Nincs ezen mit magyarázni.
Sokan nem képesek hónapokig, évekig elszakadni az extől, ezért is van kitalálva "a barátság" magyarázkodás címszóval, amit az új párja vagy tolerál vagy sem.
Férfi és nő közt szerintem nincs barátság, ha már egyszer kapcsolatban voltak, bejönnek egymásnak szexuális téren. Barátok között fel sem merülhet szexuális vonzalom, de egy exnél mindez megvan.
A párod 2 éve szakított az exével és még mindig ott tart hogy visszafelé tekinget? Tartott önvizsgálatot hogy vajon miért nem tud 2 éve elszakadni az exétől (vagy az ex tőle)?
Nekem nem kellene egy olyan pasas aki még ennyi idő után sem tud elszakadni az exétől, és nem kettőnkre és a közös jövőnkre koncentrál.
Mi az a borzalmasan fontos dolog amitől nem tud elszakadni?
Mi az amit veled nem tud megbeszélni és az ex nélkül miért nem lehet létezni?
Én ezeket egyszer megkérdezném tőle. Többször nem, mert mehetne vissza az exhez, ha nem tud nélküle létezni. Mindenkinek tudnia kell meghúzni a határait és azok mellett következetesen kitartani. Nem kell semmit ráerőszakolni a másikra. Tartson ő is önvizsgálatot és aszerint döntsön. Ha az ex kell neki, menjen az exéhez.
Most pedig nyugodtan le lehet pontozni, hogy ezeket le mertem írni.
Grat xd
Ha két ember képes barátként tekinteni egymásra , akkor barátok. Most csak azért ne legyenek jóban mert jártak? Nem hiába lett vége.
Ha szerinted nem mehetnek barátok az azért van mert nem bízol meg benne. Akkor meg minek vagy vele?
"Most a napokban újra felhozta a témát,elmondta hogy beszélt a csajjal, es hogy az a megállapodásuk, hogy egy hónapban egyszer beszélnek egeszen addig, amíg a lánynak nem lesz párkapcsolata."
Neked megígérte, hogy ezentúl nem beszél vele. Aztán bejelenti, hogy beszélt vele és beszélni is fog egészen addig míg nem lesz a csajnak valakije.
Hát ezt akárhogy is nézzük, de a veled tett megállapodást nem tartotta be. Tudja, hogy téged zavar, hogy beszél vele, de nem érdekli magyarán mondva.
"En szinten egy 7 éves kapcsolatból léptem ki egy évvel ezelőtt, mi is sokáig beszéltünk még utána,de amióta komolyra fordultak a dolgok a párommal már egyáltalán nem."
Te abbahagytad a beszélgetést, ezzel is jelezve komoly szándékaid. Ő nem tudja abbahagyni. Mivel megkérted, egy ideig óráig úgy tett, aztán megint elkezdett beszélgetni vele. Azért van ez, mert nem a saját döntéséből kifolyólag döntött így, hanem azért, mert te megkérted. Egy dolog akkor lesz abbahagyva, ha az érintett is úgy dönt. Ugyanez a cigi is, akkor szokik le valaki, ha ő (is) akarja.
Ha nem akarja igazán, akkor a környezet nyomására ugyan abbahagyja, de mivel nincs elhatározás vissza szokik.
"Várjak még, vagy mondjam el, hogy nem szeretném, hogy beszéljenek?"
Már mondtad, hogy nem szeretnéd, hogy beszéljenek. Te kifejezted a kérésed felé, tudja, hogy bánt téged ez.
De mint fentebb írtam, akkor lesz változás, ha ő MAGA úgy dönt.
Ne haragudj már,hol lattal amugy olyat leírva, hogy szabalyozgatom?😄
Egy szóval nem mondtam neki,hogy ne beszéljenek. Soha nem tennék ilyet, ettől függetlenül nem tetszik,mert rossz megérzésem van.
Ettől lennék ösztönlény?
Rendben😁 nagyon bírom a következtetéseket!!😄
De tudod mit?legyen neked igazad, hidd el en is azt kívánom!!
Biztosan teljesen alaptalanok a félelmeim,hiszen az emberek nagy része nyilvan nem azert beszél az exevel, mert nem tud tőle elszakadni, és érez még iránta hat nyiiiiilvaaan😄 de persze vannak kivételek, örülök hogy te is közéjük tartozol!!
Nem mondtad neki, hogy ne beszeljenek, csak "hangot is adtam neki, hogy szerintem ez nem egy normális és egészséges dolog."
Megis minek jottel ide, megerositesert a feltekenysegedhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!