Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Férfit hogyan lehet támogatni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfit hogyan lehet támogatni nagyon nehéz időszakában?

Figyelt kérdés

A páromat a nagymamája nevelte fel mert az édesanyja elhagyta egy férfi kedvéért. Nagyon szereti és nagyon közeli a kapcsolatuk, mármint ragaszkodik hozzá,gondoskodik róla és félti. A nagyija infarktust kapott, majd a kórházban egyéb más fertőzéseket is elkapott pedig elég erős a néni, de nagyon rosszul néz ki és félek,hogy megfog történni a legrosszabb amitől fél. A nap minden órájában retteg, ha megszólal a telefonja szinte összerezzen folyton attól fél,hogy rossz telefonhívást kap. Nagyon érzelmes férfi belül de ritka esetben mutatja ki. Kevés esetben láttam sírni, viszont amikor mehettünk látogatóba

a könnyeivel küszködött, és este itthon is. Előttem próbál erősnek mutatkozni, de én nem akarom ,hogy erősnek látszon azt akarom ,hogy megtudja mellettem élni az érzéseit. Hogyan támogathatom őt ebben a nehéz lelki helyzetében? Ő még soha nem veszített el senkit akit szeret, mert nem is szereti ennyire egy családtagját sem. Én nekem már szinte mindenki meghalt akit szerettem és én már ismerem a gyászt a veszteséget. Azt akarom,hogy a lehető legtöbbet tudjam érte tenni de mégse menjek az agyára. Leginkább férfiak válaszát várom, de mindenkinek köszönöm!

2022. dec. 6. 11:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha a csendet preferálja akkor ne akarj beszélgetni az erzeseirol.

Ha ő úgy érzi majd kionti lelket magától. Az a fontos, hogy érezze, hogy mellette vagy.

Kedveskedj, törődj vele, de ha ő neki sok lenne, akkor hagyd békén.

2022. dec. 6. 11:13
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Kérdezd meg, hogy akar-e beszélgetni. Akar-e a nagyiról nosztalgiázni vagy épp a halálról társalogni. Sajnos a mi kultúránkba nagyon negatívan van a halál beállítva, pedig az elkerülhetetlentől félni annyi értelme van mint Voldemort nevét "tudjukki"-re cserélni. Felesleges.

Ha csendre vágyik akkor pedig csupán annyit mondj neki, hogy te ott vagy és ha bármi van akkor támogatod, segíted.

Ha bekövetkezik a halál akkor pedig segítsd a szervezkedésben, koporsó, temetés, stb. Vedd le a válláról ezt a terhet.

2022. dec. 6. 11:28
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

Ritka az ilyen társ, mint te, aki ennyire a másik személyét nézi, és nem azt, hogy saját maga boldog-e, van-e elég pénz... stb.stb

Nem tudom milyen a kapcsolatotok. Szoktatok veszekedni? Volt már, hogy közölte, hogy sok vagy, és hagyd békén?

Beszélgessetek. Nekem ilyenkor az esne jól, ha a társam kifejezné, hogy támogat, és figyelmes lenne velem, és gondoskodó. Ez egy elég szenzitív helyzet, és muszáj, hogy ki tudja engedni az érzéseit, különben az egészsége szenvedi meg.

Rendkívül sokat tud jelenteni ez a támogatói hozzáállás, amit csinálsz. Ezt teszi egy igazi társ, aki nemcsak a jóban van melletünk, hanem ilyenkor is.

Én biztos azon lennék, hogy ha "sok" az illető nő, akkor ezt úgy adjam tudtára, hogy amúgy ez mind tök jól esik, csak most kicsit nyugi :) ,mert jól laktam. :) Lehet ezt kedvesen is megbeszélni.

Nem tudom mennyire bújós fajta, vagy mi a szeretetnyelve. Még esetleg itt tudsz neki adni. A veszteséget nem lehet pótolni, de az nagyon sokat jelent, hogy te mellette vagy... mert veled talpra tud állni, és együtt utána pl el tudtok menni egy szép helyre pihenni, és ki tudja fejezni a háláját, hogy te végig mellette voltál.

2022. dec. 6. 11:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg, miben tudsz segíteni. Ő nem egy random férfi, hanem a konkrét párod.
2022. dec. 6. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Erőltetni semmiképpen nem kell. Légy mellette, öleld mikor úgy érzed hogy erre van szüksége, és ha olyan a szitu mond neki nyugodtan többször, hogy rád számíthat, hagyd hogy fel tudja úgy dolgozni ezeket ahogy ő tudja, akár csendben, akár zenét üvölttetve
2022. dec. 6. 11:40
 6/7 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ennek nincs megfelelő módozata. Tudasd, éreztesd vele hogy ott vagy neki, számíthat rád. Néha az is elég ha csak csendben ülsz mellette.
2022. dec. 6. 12:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as válaszoló. 7 éve vagyunk együtt, de már nagyon régóta ismerjük egymást. Néha veszekszünk persze, előfordul de azért nagy dolgokon nem szoktunk. Mondja egyébként,hogy tele van a feje és kicsit legyek már csendben mert én egyébként duruzsolnék neki állandóan, akkor észre veszem magam és megpróbálok csendben lenni (hát nem mondom,hogy könnyű🙄😃). Bújni bújok, most talán sokkal joban is, mint általában. Próbálok beszélgetni de érzem és látom rajta,hogy nem tud róla annyira beszélni mert valószínűleg túl sok érzelem van most benne. 🥺
2022. dec. 6. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!