Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha a párom nem fogja fel, hogy evészavarom van?
Hosszú évek óta vagyok evészavaros, amiben valamilyen szinten végig tisztában voltam, de mégsem voltam képes tenni ellene. Kényszeresen kerültem élelmiszereket és számoltam a kalóriákat, éheztettem magam, és mindig úgy láttam a testem, hogy van hová fejlődni még, mert még mindig van itt-ott zsír. 166 centihez vagyok jelenleg 46 kiló, de voltam 42 is. Végül pszichológushoz fordultam, mert hiába határoztam el egy barátnőm születésnapján, hogy egyetlen estére nem érdekel az egész, és kajálok, tortázom, örülök, mégsem bírtam megtenni, nem ettem egy falatot sem, egyszer pedig elájultam a munkahelyemen.
A barátom viszont nemhogy nem segít, hanem hátráltat. Szerinte kecses, gyönyörű balerina alkat vagyok, ez totál egészséges, látszik, hogy a genetikám is ilyen, és miért akarnék zabálni, mikor ekkora testnek persze, hogy nem kell sok kalória. Szerinte a média és a kövérségkultusz (fat accpetance) tönkrevágja a testképet, és démonizálni akarja a gyönyörű lányokat, mert a férfiak nagyrésze a szép vékony lányokhoz vonzódik, a természetes hetero férfi szexualitása meg már meg van vetve. Azt mondja, hogy a pszichológusom egyenesen irigy, mivel középkorú nő, ezért akar felhízlalni.
Nem érti, hogy az ételhez való viszonyom nem normális, a testem pedig nem egészséges, akárhogy magyarázom, csak azt mondja, hogy ezek nem a saját gondolataim, hanem mossák az agyam.
Szerintem trollkodsz! De ha nem..
Rúgd ki, de úgy, hogy a holdig repüljön! Az evészavar pszichikai kórkép, lehet éppen ő okozza.
De te nem a genetikától vagy ilyen vékony, hanem mert éhezteted magad. Tök jó, hogy ezt felismerted és teszel ellene, de a barátodat tedd ki, mert aki szeret az nem akarná azt hogy szenvedj, hiába tetszel neki így is.
Egyébként az, hogy normálisan eszel, nem azt jelenti, hogy kövérnek is kell majd lenned. Mellette sportolhatsz, ugyanúgy figyelheted hogy toppon légy, de nem károsan, ahogy most teszed. Néha egy kis süti is belefér, nem ördögtől való dolog.
Nyilvánvalóan szakíts vele, mi mást?
Neki többet ér, hogy vékony légy, miközben evészavarban szenvedsz, nem érdekli a személyed egyáltalán!
Szerintem nem evészavarod van, hanem fitnessmodell beállításod. Az alacsony testzsírt viszont izomépítés után kellett volna elkezdeni elérni.
Gyorsan haverkodj össze ezzel a sporttal, és máris nem evészavarod lesz, hanem sportkarriered.
Én 170 cm vagyok, sosem volt evészavarom, és úgy 22 éves koromig 48 volt a max súlyom, minden reggel a mekiben kajálással, kfc, és kínaibombákkal, hatalmas evésekkel. Annyiban igaza van a pasinak, hogy a csontozaton látszik, ha valaki nehezebben hízik, gyerekem nem örökölte az én csontjaimat, minden nap rácsodálkozok, hogy kivannak a bordái, mégis látszik, hogy vékony lábacskák, más formájú medence és széles vállai vannak, karácsonyra, mikor kevesebb a mozgás és sok az evés, mindig husisabb lesz egy pillanat alatt.
30asként lassult az anyagcserém, még én is hízok, de 60 fölé nehéz menni, csak nulla mozgással sikerül kb fél év alatt. Van ilyen alkat.. Ne erre helyezd a hangsúlyt, mert ha 20 körül vagy, tök oké a 166 cm, a gond az, hogy te ezért koplalsz, és úgy érzed figyelned kell, mennyit és mit eszel. Egy egészségmániást(manapság sokan) ez még vonzani is fog, hogy odafigyelsz az arányokra és hogy miből mennyit mikor, de szerintem ők mind problémásak.
Szóval ha ilyen egészségmániás a pasas, akkor nem fogod tudni meggyőzni. A másik, hogy ő is undorodhat a zsírtól a nőkön, kb úgy passzoltok, mint egy szadista és egy mazo, kb a tökéletes összeállítás. Csak te kezdesz rájönni, hogy nem oké, hogy összevernek. Nem tudod lebeszélni a pasit, ejteni kell, bármi is áll a háttérben. Viszont az evészavaros kényszeres-szabályozós személyiségét nem fogod tudni levedleni, csak más irányban fog kijönni. Azért ez az alacsony testsúly még mindig a jobbik(spórolás, egészség, megjelenés) része, ahol kijöhet, vagy mondom, térj át fitnessre vagy pedig keress más területet a kontrollálásra, ahol ezt a személyiségjegyet kamatoztathatod.
Mennyi idős vagy? 25 alatt teljesen rendben van a súlyod meg a magasságod. Nekem egész életemben mondták a kövérek, hogy túl sovány vagyok, aztán látták, hogy mennyit eszem, de csak mondták.. Az egyik, a legkövérebb közülük azóta klinikai szakpszichológus. Szerintem is váltsd le azt, amelyik nem pozitív gondolatok öl beléd a testedről, ez lenne a dolga. Nem vagy túl sovány, pont jó vagy(10 kilóval többen, 4 kilóval kevesebben is pont jó lennél) az evési szokásaid, kényszerességed nem jó, a testednek semmi baja, egészségesen vagy vékony.
Én is voltam amúgy 43 kiló, terhesség első 2 hónapjában annyit hánytam, minden ami bement, kijött, csak munkábajárástól olvadtak le a kilók, úgy nem éreztem jól magam. 45 kiló kellett hozzá, hogy igazán jól érezzem magam. 45-55 között éreztem magam a legjobban lányként, most meg nőkén 55-60 között az ideális számomra, már formásan jobban szeretem magam, felnőttebbnek érzem magam tőle, nem akarok újra nádszálkisassony lenni, az nem én vagyok(már).
Tudom, hogy nevetségesen hatástalan, hiszen kényszeres kontrolláló vagy, de örülj annak, amilyen most vagy, pont jó a tested, nem túl vékony! Jó test, a tiéd, kellemes ránézni. 5 kilóval többel is kellemes lenne ránézni, egy két kilóval kevesebbel is kellemes lenne ránézni, szépen ellátja a funkcióját, és még pluszt is ad.
Az én testem olyan volt, mint az övé, és most is hasonló, csak már kicsivel husibb: [link]
Tök jó test, vannak, akiknek nem jön be, de én szerettem. A tiéd is ilyen lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!