Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Támogassam a feleségemet vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Támogassam a feleségemet vagy “rugdossam”? Dobja el a diplomáját?

Figyelt kérdés
Biológus diplomája van, jelenleg a szülõvárosunkban lakunk. Én jól keresek, hamarosan előléptetnek, mivel minden frissdiplomás Pesten van, hibrid iroda/home office, õ a Lidlben talált munkát. Én szeretem a családomat, de nem ragaszkodom ahhoz, hogy mindenáron egy városban lakjunk, mondtam, hogy költözzünk oda, ahol mindkettõnknek akad munka. Õ azt mondja, hogy nem érdekli a karrier és ha lesz gyerekünk (mindketten akarjuk) õ azt akarja, hogy a nagyszûlõknek napi kacsolata legyen a gyerekekkel. Mit csináljak?

2022. nov. 23. 09:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

"Hát erre aztán érdemes céget alapítani. :)"

Ugyanezen logika alapján, erre érdemes elköltözni Pestre...

A munkája nyilván a kérdezőt zavarja, ha pedig tényleg zavarja ennyire, akkor alapítson szépen céget. Mert az, hogy ő szakérti meg, hogy mit kellene akarnia a nőnek, az baromi múlt századi...

(Jó, ebben az országban reális ma is és a kormány is erről beszél, hogy a férfi majd megmondja, hogy mit kell tennie a nőknek, de reménykedtem, hogy legalább az IT-ban dolgozók nem ennyire visszamaradottak.)

2022. nov. 23. 10:19
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell teljes tanarkepzo, mert az alapdiplomara mindig van ez a rovidebb asszem ket eves szakmai tovabbkepzes ami tanári vegzettséget ad hozzá.
2022. nov. 23. 10:21
 13/24 A kérdező kommentje:

3 év alapképzés + 2 év mesterképzés + 1 év tanárképző

Húgom is így lett magyartanár, mert lusta volt a kétszakos képzéshez, de rájött, hogy alapszakkal nem megy semmite

2022. nov. 23. 10:23
 14/24 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem érdemes lágyan noszogatni abba az irányba, hogy idővel majd váltson. Nem baj, ha most a Lidl-ben szeretne dolgozni, de később az a gyerek nagy lesz, közösségbe kell járnia és nem mindegy, hogy ő vissza tud-e menni dolgozni olyan munkahelyre, amivel össze tudja egyeztetni a családi teendőket is. Mert pl egy irodai munkahelyen jellemzően a munkaórák is barátibbak és esetleg lehetőség van rugalmasan home office-ban is dolgozni (már ha olyan a munka jellege, ugye), ami HATALMAS segítség akkor, amikor a gyerek kezdi a bölcsit-ovit és átlag kétheti 1 napot van közösségben valami újabb takonykór miatt, nem mindegy, hogy ilyenkor a nő tudja (félig meddig, de papíron tudja) végezni a munkáját, vagy a munkáltató és kollégák sanda pillantásaitól kísérve kb folyamatosan táppénzen meg szabadságon van fél évig, míg egy kicsit megedződik a kicsi immunrendszere. A bolti eladó, raktáros, stb munkakörök jellemzően nem ilyenek. Szóval a hosszabb távra is érdemes gondolni, hogy mi lesz, miután a gyerek megszületik és nagyobb lesz, merthogy ez elkerülhetetlen ugyebár, nem maradnak örökké pici cuki babák (sajnos vagy sem :D ).

De egyébiránt ha biztos benne, hogy ő boldog tudna lenni ilyen munkával is, hosszú távon is, tudnak neki biztosítani olyan munkarendet, amiben nem lehetetlen a gyerek(ek)et hozni-vinni mindenfelé, akkor abban abszolút igaza van, hogy a lelkes nagyszülők iszonyatosan nagy segítséget nyújtanak a mindennapi életben, ami egyszerűen megfizethetetlen. Nálunk most született a második gyerek, az, hogy az idősebbnek szuper kapcsolata van a nagyszülőkkel, egy elmondhatatlan plusz, nem beszélve arról, hogy a szülés és a kórházi napok alatt is iszonyú nagy segítség volt, hogy biztosan számíthattunk rájuk, nem kellett utolsó pillanatban ugrasztani fizetett segítséget vagy a szomszédot vagy akárkit. Ez nem hülyeség a feleséged részéről.

Inkább arra ösztönözném, hogy akkor a babázós időszak alatt tanuljon valamit vagy keressen olyan elfoglaltságot, amit tud a babázás után is csinálni a szülővárosotokban. De mindenképp elfogadnám a döntését a helyedben, akkor is, ha nem akar változtatni a jelenlegi helyzeten.

2022. nov. 23. 10:23
 15/24 anonim ***** válasza:
20%
#11, a feminista elméleteidet máshova tartogasd, ne oda, ahol boldogan akarnak élni a párok....
2022. nov. 23. 10:31
 16/24 anonim ***** válasza:
59%

Hogy támogatod vagy sem, az inkább attól függ, hogy te milyen életet akarsz élni.

Én biztos nem akarnám azt, hogy anyámra/anyósomra legyen aggatva a gyerek állandóan, gusztustalannak tartom, mikor valaki az idős szüleit gyerekmegőrzőnek használja és szánalmasnak, mikor valaki készpénznek veszi, hogy onnantól, hogy van egy párja, ő hátradőlhet és semmirekellősködhet, mindent eldobva aki akkor volt, mikor a másik beleszeretett. Ez a szememben egy biztos recept a válásra és az elbszott életre, de ezt a döntést nem nekem kell meghoznom

2022. nov. 23. 10:33
 17/24 NTBS ***** válasza:
93%
Támogasd őt. Azért vetted el.
2022. nov. 23. 10:38
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igaza van, mert a kisgyereknek szüksége van nagyszülői szeretetre is. :)
2022. nov. 23. 10:46
 19/24 anonim ***** válasza:
66%

2-es "Mi köze az aspergernek a depresszióhoz? Mi a ló****?"

ostoba, legalább olvasnál utána!

az aspik között felülreprezentáltak a depressziósok, ez komorbid tünet!

kérdező, te is faxságot írtál a kérdőívben, egy aspi két kézzel kapaszkodna az otthoni munkavégzésbe, és eszébe sem jutna egy zajos áruházba dolgozni, ahol rengeteg az ember, a zaj, a fehér fény, ez utóbbiak a szenzoros érzékenységet amúgy is hazavágnák.

egy aspergeres

2022. nov. 23. 10:48
 20/24 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá, esetleg depresszióra gyanakszom. Egyetemen is nehezen bírta, hogy messze vagyunk, csak miatt a jártunk haza kéthetente. Csak azért végezte, hogy minél hamarabb túllegyen rajta és mert én sem adtam fel.
2022. nov. 23. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!