Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A baratnomrol lenne szo, nevezzuk Petranak. Mindketten 20 evesek vagyunk, gimnaziumi masodikos korunk ota jarunk. Petra a legjobb ember akivel valaha talalkoztam es tenyleg ugy gondolom, hogy szamomra o az igazi. Eldontottuk, hogy ugyanarra a kulfoldi egyetemre akarunk jelentkezni az erettsegi utan. Engem fel is vettek, 1 eve mar kinn tanulok. Petrat viszont a csaladja nem engedte el (ezt nem reszleteznem ki) neki otthon kellett maradnia. A hatarhoz kozeli egyetemen tanulok ezert gyakran haza tudok jonni, 2 hetente legalabb talalkozunk. A maradek idoben chatelunk, telefonalunk vagy videohivasozunk. A baj ott van, hogy Petra egyaltalan nem erzi otthon jol magat, a testverei kinezik amiert jol tanul, a szulei kihasznaljak szo szerint, es ezek miatt mar jart pszichologusnal depresszioval. Egy baratnoje van otthon, de az a lany nekem sosem volt szimpatikus, sokszor meg is bantotta Petrat de ez most mind1. Szoval Petra egyre rosszabbul van amiota kikoltoztem, egyedul erzi magat es megint depresszios tuneteket mutat.. nem tudom hogyan tudnek neki segiteni, nem akarom ot elvesziteni.. tanacsra lenne szuksegem es koszonom hogy elolvastad

2022. okt. 17. 14:54
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon nehéz kérdés.

Még talán túl fiatal ahhoz, hogy belássa, hogy a szüleitől minél előbb el kell költözni.

Én 27/N depressziós nő vagyok, diagnosztizáltan, és ilyenkor hatalmas részben a család miatt szenved az ember. Írtad, hogy nem fejted ki, de otthon kellett maradnia, és kihasználják.

Ebből csak úgy tud kijönni, ha elszakad, elköltözik.

Addig pedig úgy, hogy ha minél több apró dolgot tesz az életében. Ajánlom Jordan Peterson klinikai szakpszichológus előadásait, youtube-on is elérhetőek, nekem nagyon sokat segített a depresszió elleni küzdelemben. Nagyon sokat.

A csoda nem jön úgy, ha az ember bezárva ül, új barátok kellenek neki, új társaság, munka, egyetem, környezetváltozás, új hobbi.

Ezek elérhető dolgok, akár az is lehet, hogy közösen valami olyan programra mentek, amikor találkoztok, ahol új barátságokra tehet szert ő is.

2022. okt. 17. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!