Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted mik azok a tényezők, amik alapvetően építik az ember önbizalmát, ami által könnyebben is talál párkapcsolatot?
Akár kiskortól is ha nézzük, vagy felnőttként, mi az ami miatt valakinek több van, valakinek alig?
Mivel szerezhető és mivel veszthető önbizalom. Mit gondoltok?
sportos külső
pénz
jó meló
hírnév
hatalom
családi háttér
lakás
kocsi
Sport elég jól tudja építeni. A sok kis sikerélmény, amit könnyen el tudsz érni, főleg a legelején, az sokat segít.
Oké, nincsen semmi köze a kapcsolatokhoz, de ha van valami ami épít téged, akkor idővel más dolgokhoz is határozottabban állhatsz hozzá.
Nekem rengeteget segített.
A 6osnak igaza van.
Bár csak a sport nem elég, de nekem most nagyon sokat segit, hogy rendbe hozzam az életem, mert sikerelmenyt es önbizalmat ad. Illetve kikapcsolok, es tiszta fejjel tudok gondolkodni.
Kiskorban:Szerintem igenis kell pozitiv visszajelzés a szülő részéről és a jó háttér tamogatás (bármilyen kicsi is)
Legyen büszke rá a gyerek, hogy kik a szülei. De a szülői szigor is fontos (mértékkel persze) és hogy legyenek normalis elvárások a gyerekkel szemben. Ne csak a semmire kapjon meg mindent. Kicsit küzdjön érte, mert mint a sportban, itt is lesz sikerélménye.
Egy felnőtnél mar ez a kérdés összetettebb, de egy kis mozgás, sport ott se árt. Meg legyenek céljai, rövid, közép es hosszutavon. Rész célokkal kiegészitve.
Ha jól érzed magad es büszke vagy az eredményeidre, akkor sokkal jobb lesz a közérzeted, ezáltal vonzóbb leszel az embereknek (nem romantikus vagy szexualis ételemben, hanem mint a személyed). A részcél meg segitenek neked, hogy lásd hol tartasz
"Na, most ülj le és mondd el ezt egy sorozatgyilkosnak vagy pedónak..."
Édes jó istenem...
#10: Na, ugyanez fordul meg a fejemben, amikor használhatatlan közhelyeket írtok.
Attól, hogy valaki vállalja önmagát, még önmagában egyáltalán nem lesz önbizalma és ez önmagában a párkeresésben sem segíti. Alekosz pl. teljes mértékben vállalja magát, mégis egy ország röhög rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!