Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék változtatni?

Figyelt kérdés

Adott a másfél éves kapcsolatom, ahol egyikünk sem észlelt komoly problémát egész mostanáig. A tegnapi beszélgetésünk alatt kiderült, hogy nem csak nekem vannak félelmeim a közeli terveinkben szereplő összeköltözéssel kapcsolatban. Az egyik ilyen az, amivel kapcsolatban tanácsot szeretnék kérni.

A családi hátterem miatt (ahol sosem számítottak az én érzéseim, vágyaim, véleményem, ezeket nem fejezhettem ki) hatalmas jellemhibám lett, hogy nem tudok beszélni arról, ha valami zavar, lekicsinyítem a dolgokat, a párom szerint rendszeresen alárendelem magam másoknak. Ezt úgy kell értelmezni, hogy ha ő észlel valamit szól, és megoldjuk, de én napokat képes vagyok őrlődni, hogyan jelezzem, hogy most valami nem esett jól, vagy zavar, majd elvetem, és többet nem gondolok rá. Én is érzékelem, hogy ez a normálistól eltérő viselkedési forma, de vakon vagyok, ha azon gondolkodom, hogyan tudnék ezen a berögzült magatartáson változtatni.

2022. okt. 2. 09:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus segítségével.
2022. okt. 2. 10:36
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Asszertiv kommunikacionak nezz utana.
2022. okt. 2. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!