Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az normális, hogy a barátom nem ad semmi pénzt? Így érdemes szerintetek együtt maradnom vele?
Neki van havonta kb. 1 milliós bevétele úgy, hogy nem dolgozik semmit. Otthon ül, kicsit nyomkodja a gépét, emellett van 5 lakása és 3 garázsa kiadva. A közös dolgokra is csak akkor hajlandó pénzt költeni, ha fontosnak találja. Például új tűzhelyet sem vesz, mert "még jó a régi", nem számít hogy az gázos és semmit sem tud.
Csak én gondolom azt, hogy egy kapcsolatban mindkét félnek ugyan annyit kellene tennie (dolgoznia) a hétköznapok során? Tehát ha az egyik fél napi 8 órában dolgozik, akkor ez elvárható a másiktól is, nem?
Akkor keress olyan párt, aki szintén 8 órában dolgozik😀Ha lenne 5 lakásom, én sem dolgoznék, mert elég bevételem lenne abból, hogy kiadom őket.
Viszont az alapján, hogy nem vesz új dolgot, ha a régi elromlott, elég spúrnak tűnik. Hiába van valakinek sok pénze, egyesek szeretnek úgy élni, mintha csórók lennének.
Miért kéne hogy adjon? Vagy hogy erted? Zsebpénzeljen? Gondolom ételt, számlát, ilyeneket ő fizet, de mi kellene még? Azt nem várhatod el, hogy ruházzon, meg vegyen minden nyavaját amit megkívánsz. Nem azért dolgozik.
A munka mennyisége meg szerintem se számít, sőt a kevés munkával a sok pénz a legjobb.
De miért várnád el, hogy napi 8 órát dolgozzon, ha egyszer így is van annyi bevétele, ami bőven elég neki?
Ez a tűzhely dolog nekem nem egészen tiszta. Ti együtt éltek? Ha igen, akkor szerintem ez nem úgy megy, hogy "adjon pénzt" hanem megbeszélitek, hogy szerinted ezért meg azért kéne új, szerinte meg miért nem, aztán eldontitek.
Persze ha nagy az aranytalansag a kereseitek között, akkor nehezebb, de mivel nem vagytok házaspár, szerintem teljesen evidens, hogy olyan értékben költesz, ami a te beveteleidhez passzol. A mi helyzetünk is részben hasonló, csak a párom hozzaallasa más, de én alapvetően az általam megkeresett pénzt szeretem költeni, akkor is, ha neki az aprópénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!